επί του πιεστηρίου

Επιτέλους κάποιος να πει και τα δυσάρεστα. Να πάει κόντρα στο ρεύμα. Ναι σ’ ό,τι ζητάνε οι συνδικαλιστές για να διατηρούν την καρέκλα τους. Τάραξε τα νερά ο Αλέκος Παπαδόπουλος με την πρότασή του να κοπούν οι πρόωρες συντάξεις. Τι θα πει συνταξιούχοι 45 και 50 χρονών; Και μετά παίρνουν και μια θέση εργασίας, μαύρη, που δεν δηλώνεται και τη χάνει ένας άνεργος. Διπλές αποδοχές και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτός που πληρώνει είναι ο λαός, κυρίως μέσω των φόρων. Τελευταία μάλιστα το ίδιο το κράτος με την εφεύρεση της εθελουσίας εξόδου δημιουργεί συνταξιούχους πενηντάρηδες. Ο Αλέκος έβαλε το θέμα, δημιούργησε… ζιζάνια, αλλά μόνο έτσι μπορούν ν’ αλλάξουν αρκετά πράγματα, που είναι και η αιτία της κακοδαιμονίας που μας δέρνει και δυσκολεύει οικονομικά τη ζωή μας.

Βέβαια κάποιοι είπαν την κακία τους… Ο Αλέκος θυμάται τα κακώς κείμενα και κάνει προτάσεις όταν είναι εκτός κυβέρνησης. Όταν ήταν υπουργός όμως δεν μπήκε μπροστά για τη λήψη μέτρων… Μίλησε για πιράνχας που υπάρχουν στα νοσοκομεία όταν παραιτήθηκε και έφυγε από υπουργός Υγείας, αλλά τα πιράνχας έμειναν… Άραγε τι θα τους απαντήσει ο Αλέκος;

Από τότε που ο δεσπότης Χαλκιδικής ονόμασε… Άγιο τον Πάχτα, φαίνεται ότι… άγιασε και έτσι με άνεση δίνει άφεση αμαρτιών στους συκοφάντες του… Ανακάλεσε η γραμματέας του Στέγγου, που είχε δηλώσει δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είδε τον Πάχτα να παίρνει από τον Στέγγο χιλιάδες μετοχές και ο Πάχτας ανακάλεσε τη μήνυση που της είχε υποβάλει. Ρε, για παλαβούς μας περνάτε; Ή ότι τρώμε κουτόχορτο; Γιατί δεν έκανε το ίδιο ο κ. Πάχτας και απέναντι στο «Παρόν» για το δημοσίευμα με τους Αλβανούς, αλλά έφθασε, αν και υπουργός, να πάρει 25.000.000 δρχ., τα οποία σήμερα αρνείται ο έντιμος να επιστρέψει, μετά τη δικαίωσή μας στον Άρειο Πάγο…

Την Ελλαδίτσα, που είχε απαρνηθεί, θυμήθηκε η Αθηνά Ωνάση, προκειμένου να εξασφαλίσει ο βραζιλιάνος νεαρός σύζυγός της τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ως Έλληνας, μετά την απόκτηση της ιθαγένειας. Προφανώς με τα χρώματα της χώρας του δεν μπορούσε λόγω καλύτερου. Δεν πειράζει όμως. Χαλάλι στην Αθηνά, που κατάλαβε ότι η Ελλάδα είναι το σπίτι της, η γη του παππού της και της μάνας της.

Τη σιωπή έχει επιλέξει ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας όταν δεν μπορεί να απαντήσει. Εμείς θα επανέλθουμε και σήμερα. Ζητώντας μία και μόνο απάντηση. Να μας πει ένα κοινωνικό έργο, ένα γηροκομείο, μια στέγη απόρων παιδιών, ένα οικοτροφείο που έφτιαξε στα 20 χρόνια που κατέχει τον θρόνο του νησιού.

Ούτε στο κρύο ούτε στη ζέστη μπορείς να τους βρεις. Μήνες στα πρωτοσέλιδα οι εφημερίδες των «νταβατζήδων» κατηγορούν για αναλγησία την κυβέρνηση που δεν βοηθάει τους εργαζόμενους στα Κλωστήρια Ναούσης (Λαναράς) που έκλεισαν και έμειναν χωρίς δουλειά. Και από τον φόβο των διαμαρτυριών τους ο Καραμανλής ματαίωσε την περιοδεία του. Και τώρα που δίνεται λύση με πρόωρη συνταξιοδότηση, το «Βήμα» προχθές κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί το κόστος της συνταξιοδότησης θα αναλάβει ο Ειδικός Λογαριασμός Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης. Δηλαδή τι προτιμάει η καλή εφημερίδα; Προφανώς να είναι στους δρόμους οι 190 άνεργοι και να φωνάζουν κατά της κυβέρνησης, για να ‘χει θέμα το «Βήμα»… Αλλού όμως είναι το θέμα. Η κακή αρχή που εγκαινιάζει η κυβέρνηση. Γιατί οι εργαζόμενοι κάθε επιχείρησης που κατεβάζει ρολά θα ζητούν την ίδια μεταχείριση. Και πολλοί επιχειρηματίες, που οι δουλειές τους δεν πάνε καλά, θα επισπεύδουν το λουκέτο… Κακή λοιπόν φάμπρικα άνοιξαν…

Ενοχλήθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος από την αποκάλυψή μας ότι έγινε μυστική συνεννόηση, με προσφορά από την κυβέρνηση του τίτλου του πρώην Πατριάρχη και άλλων ανταλλαγμάτων, με δέσμευση ότι δεν θα ζητήσει να συμμετάσχει στην αφή του Αγίου Φωτός. Και με δήλωση του γραφείου του διαψεύδει ότι έγιναν τέτοιες προτάσεις, λέγοντας ότι κι αν γίνουν δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Εμείς επιμένουμε στην ακρίβεια των πληροφοριών μας.

Ήδη επιβεβαιώθηκαν όταν γράφαμε, μία μέρα πριν, ότι δεν θα πάει να κάνει την αφή ο Ειρηναίος, όπως εβδομάδες τώρα έλεγε. Το πρώτο, λοιπόν, σκέλος του συμβιβασμού υλοποιήθηκε.

ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ Χριστοδουλάκη: «Με το ευρώ τα ακριβά φθήνυναν, αλλά τα φθηνά ακρίβυναν», γράφει σε άρθρο του ο πρώην «τσάρος της οικονομίας», επί των ημερών του οποίου συνέβη η… επίδραση του ευρώ με όλες τις συνέπειες, που οδήγησαν στη χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών. Αναζητούμε πάντως τα είδη που φθήνυναν, γιατί αυτό που ξέρει ο κόσμος είναι ότι τα απαραίτητα είδη για την καθημερινή ζωή πέταξαν στους ουρανούς, με το κόλπο της… στρογγυλοποίησης και την ανυπαρξία κάθε ελέγχου, με αποτέλεσμα να οργιάσει η κερδοσκοπία.

Χαράς ευαγγέλια… Οι Τούρκοι δέχθηκαν να λειτουργήσει επιτέλους η «κόκκινη γραμμή» που είχε συμφωνηθεί πριν από έναν χρόνο επί Μολυβιάτη! Τα κόκκινα τηλέφωνα θα υπάρχουν στα δύο στρατηγεία, της Λάρισας και του Εσκί Σεχίρ. Ο αρχηγός του ΑΤΑ π.χ. θα τηλεφωνεί και θα λέει ότι τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας, μαζέψτε τα… Το θέμα είναι αν δεν τα μαζέψουν, τότε ποια η χρησιμότητα της κόκκινης γραμμής; Μήπως για να δίνουμε αναφορά εμείς σ’ αυτούς;


Σχολιάστε εδώ