ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ…

«Να ο Λύκος πού ‘ν’ τ’ αγνάρι». Αυτή τη σοφή λαϊκή παροιμία μου θυμίζει η όλη διαδικασία «διερεύνησης» των υποκλοπών, δηλαδή της κατασκοπείας. Τόσο η επιχείρηση απόκρυψης της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης επί 11 μήνες, από την ίδια την κυβέρνηση, όσο και η μη διερεύνησή της από όλα τα θεσμικά όργανα, (δικαστικά, κοινοβουλευτικά, διοικητικά), ένα και μόνο σκοπό έχουν: να συγκαλυφθεί ο ένοχος.

Για να γίνουμε σαφέστεροι: Και οι δύο κύριες αντιπαρατιθέμενες πλευρές (κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση) γνωρίζουν τους ενόχους. Είναι οι Αμερικανοί. Και με αυτούς συνέπραξαν κλιμάκια «ελληνικών» μυστικών υπηρεσιών, τα οποία και τέλεσαν τότε, τελούν ακόμα, ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας, σε βάρος του Πολιτεύματος, σε βάρος των ελευθεριών των Ελλήνων. Και οι ένοχοι διακρίνονται σε αυτουργούς, συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς.

Συνεπώς ή έχουν το θάρρος οι δύο πλευρές να αποκαλύψουν τον ένοχο ή, αν δεν το έχουν, ας πάψουν να υποκρίνονται σε βάρος του κύρους των θεσμών.

***

Κύριοι της Εισαγγελίας, πείτε στον λαό ότι επί 11 μήνες οι μυστικές υπηρεσίες αρνιόντουσαν να σας συνδράμουν με στοιχεία. Αιτιολογήστε, γιατί σήμερα δεν ασκείτε ποινική δίωξη κατά στελεχών της εταιρείας, τα οποία υπήρξαν όργανα του κακουργήματος, ύστερα μάλιστα και από την ομολογία τους. Που ακούστηκε να ομολογείται κακούργημα από τον ίδιο τον δράστη και να μη συλλαμβάνεται; Μήπως περιμένετε την εντολή της κυβέρνησης; Δεν θα την λάβετε ποτέ. Αλλά, αλήθεια, χρειάζεται εντολή η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;

Κύριοι της κυβέρνησης, το «τρίγωνο του Διαβόλου» έχει όνομα και μάλιστα με βεβαρημένο παρελθόν. Ξεστομίστε το.

Κύριοι της Επιτροπής Διαφάνειας, αφήστε το αγνάρι και πιάστε τον Λύκο. Τον βλέπετε μπροστά σας.

Κύριοι της ΑΔΑΕ, πολλοί από σας θέλετε -είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό- να φτάσετε μέχρι το τέρμα, αλλά είμαστε εξίσου βέβαιοι ότι δεν θα σας αφήσουν να πάτε μέχρις εκεί. Δεν θα μπορέστε να βάλετε τον δάκτυλον «επί τον τύπον των ήλων», για να βεβαιώσετε το λαό για τους σταυρωτές του.

Ένας ακόμα φάκελος θα κλείσει χωρίς την αποκάλυψη των ενόχων, και αυτό θα γίνει «για να μη διαταραχθούν οι συμμαχικές σχέσεις» της χώρας. Ο πρώτος φάκελος που έκλεισε για τον ίδιο λόγο αφορούσε την τραγωδία της Κύπρου. Έκλεισε πριν ανοίξει.

Σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι Μεγάλη Παρασκευή. Η υποκρισία σταυρώνει την ψυχή, σταυρώνει τη νοημοσύνη των Ελλήνων, σταυρώνει το κύρος των θεσμών. Ουαί υμίν Γραμματείς…

Ελληνικέ Λαέ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!


Σχολιάστε εδώ