Ιδού ο νυμφίος (της ΝΔ) -ή η… νύφη, εάν προτιμάτε- έρχεται εν μέσω υποκλοπών

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. Μέρες που είναι περιμένετε φαντάζομαι να ανασταλεί η δραστηριότητα του TrigonoDiablo. Η Βουλή είναι κλειστή, στη Βαλαωρίτου κυκλοφορούν μόνο οι γάτες και στο Κολωνάκι κατέβηκαν τα μοντέλα και οι κοσμικοί (όσοι δεν έφυγαν για… Μύκονο).

Εμείς, όμως, καραδοκούμε. Τα κινητά έχουν… ανάψει για ευχές και παράλληλα μαθαίνουμε πράγματα και… θαύματα όπως αυτό της Ανάστασης του Κυρίου. Και σας τα μεταφέρουμε, αφού προηγουμένως εξομολογηθήκαμε και κοινωνήσαμε για να μην έχουμε αμαρτία…

Μετά το Πάσχα, όμως, ξανανοίγει η υπόθεση των υποκλοπών. Το ΠΑΣΟΚ, απ’ ό,τι μαθαίνω, θα κάνει ό,τι μπορεί να φέρει Βουλγαράκη, Παπαληγούρα, Κοραντή και Σταϊκούρα στην Επιτροπή της Βουλής, αφού προηγουμένως περάσει ο Λαμπρινόπουλος της ΑΔΑΕ για να εξειδικεύσει το πόρισμα.

Ο Γιώργος «στοχοποίησε» τον διευθυντή του κομματικού γραφείου του Καραμανλή, γιατί γνωρίζει κάτι ή γιατί του μετέφεραν «πληροφορίες» τα γνωστά… βαποράκια. Αργά ή γρήγορα, πάντως, ο Παπανδρέου πρέπει να πει… ονόματα και διευθύνσεις, αν πραγματικά γνωρίζει.

Κατ’ αρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουν στο ΠΑΣΟΚ πως άλλο πράγμα το σύστημα παρακολουθήσεων μέσω της Κατεχάκη κι άλλο το σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω της Vodafone. Σχέση και «διαπλοκή» των δύο δεν έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα, εκτός ίσως από κάποια «παιδάκια» που φορούν τι-σερτ με την αστερόεσσα, που έχουν σχέση και με τις δύο περιπτώσεις. Γιατί ο Γιώργος έχει κάνει ένα λάθος – ή καλύτερα τον έχουν παρασύρει σε ένα λάθος.

Όταν μιλάει για… βαλιτσάκια και δείχνει ΕΥΠ και Ρηγίλλης, συρρικνώνει τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου των υποκλοπών, που είναι διεθνείς και… τρομαχτικές.

Κι επειδή ο Γιώργος το γνωρίζει αυτό, το να στρέφει αλλού το ενδιαφέρον μπορεί να σημαίνει πως τρομοκρατήθηκε κι αυτός όπως έπαθε ντελίριουμ τρέμενς ο Καραμανλής, όταν του εξήγησαν με ποιους είχε να κάνει…

Μαθαίνω, μάλιστα, από τις «πηγές» μου που πίνουν καφέ, ενίοτε, στην Μπρασερί της Σοφίας στη Βαλαωρίτου (αν και συνήθως κυκλοφορούν στα «ασφαλέστερα» βόρεια προάστια), ότι παρατηρούνται τριγμοί και διαφωνίες και στην ΑΔΑΕ.

Υπάρχουν δύο μέλη (τα ονόματα των οποίων αρχίζουν από Β και Δ) που διαφωνούν με ένα άλλο, ίσως τον ειδικότερο όλων σε θέματα υποκλοπών (που το όνομά του αρχίζει από Κ).

Η διαφωνία αυτή αποτυπώθηκε και στη βιασύνη και προχειρότητα με την οποία εκδόθηκε το ενδιάμεσο πόρισμα και με τον τρόπο που διοχετεύθηκαν στοιχεία του σε μερίδα του Τύπου. Ποιοι και γιατί παίζουν παιχνίδια στην ΑΔΑΕ που, κατά τα άλλα, τόσο μας εντυπωσίασε με τον τρόπο που δούλεψε τον πρώτο καιρό;

Οι ίδιες «πηγές» μου λένε ότι προϊόντος του χρόνου θα μπουν στο μικροσκόπιο οι στενές σχέσεις δύο βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος με μία εκ των εμπλεκομένων εταιρειών στην υπόθεση των υποκλοπών. Το σκάνδαλο θα έχει συνέχεια…

Αλλάζω θέμα. Αργά αλλά σταθερά η Ντόρα «χτίζει» την τακτική της για την… επόμενη ημέρα. Η τελευταία συνέντευξή της στα «Νέα» ισοδυναμεί, δίχως άλλο, με το προοίμιο του πολιτικού μανιφέστου που θα εξαγγείλει αργότερα (κάποιοι λένε λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές). Η τακτική της, προς το παρόν, είναι «μαστίγιο και καρότο» μέσα σε πνεύμα απόλυτης νομιμότητας και στήριξης του Καραμανλή.

Τι είπε; Κατ’ αρχάς επανέλαβε πως δεν πρέπει να μηδενίζουμε και να ισοπεδώνουμε το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κάτι ανάλογο είχε αναφέρει στο γραπτό μήνυμά της που αναγνώσθηκε προ τριών εβδομάδων στην παρουσίαση του βιβλίου (απολογισμός της οκταετίας Σημίτη) του δημοσιογράφου Φοίβου Καρζή.

Τώρα το επανέλαβε. Άρα το… δις εξαμαρτείν, γυναικός σοφής! Αναμφισβήτητα.

Η Ντόρα δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση (πάντοτε ευγενικά και με χαμόγελο) με την κρατούσα άποψη του Γιώργου Αλογοσκούφη που έγινε «σημαία» απ’ όλη τη ΝΔ με την περίφημη δημοσιονομική απογραφή.

Όταν μέχρι και πριν από λίγο καιρό ο υπουργός Οικονομίας -και διά της επαναλήψεως και ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης- χαρακτήριζαν «απάτη» την ένταξη στην ΟΝΕ και επισήμαιναν τις… αλχημείες της κυβέρνησης Σημίτη, η κυρία Μπακογιάννη έρχεται να πει τα αντίθετα, και μάλιστα δύο φορές.

Ταυτοχρόνως αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για «αστοχίες και εσφαλμένες επιλογές» της κυβέρνησης στην υπόθεση των υποκλοπών. Περίπου τα ίδια είχε πει και ο πατέρας της πριν από δύο εβδομάδες. Τι συμβαίνει;

Από τη μια «απενοχοποίηση» της οκταετίας Σημίτη στα απορούντα βλέμματα των νεοδημοκρατών, από την άλλη κριτική στην κυβέρνηση (κι επειδή το θέμα αφορά προσωπικά τον πρωθυπουργό η κριτική στρέφεται και κατά του Καραμανλή) για τις υποκλοπές.

Οι αναφορές αυτές προκαλούν, απ’ ότι μαθαίνω, τριγμούς στη ΝΔ. Κάποιοι λένε: «η Ντόρα άνοιξε πολύ νωρίς τον βηματισμό της, ομιλεί επί παντός επιστητού, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» και ορισμένοι (από τους άσπονδους φίλους της) θυμίζουν πως πρόσφατα στην Κύπρο υπέπεσε σε βαρύ διπλωματικό ολίσθημα, όταν μίλησε για «δύο λαούς» στο νησί, για να δεχτεί την ευγενική επίπληξη του Τάσσου Παπαδόπουλου, που έκανε τη διόρθωση, εξηγώντας πως εννοεί τις δύο κοινότητες. Αυτοί οι… άσπονδοι φίλοι θυμίζουν την παλιά (και ολίγον un, fair) δήλωση του πατέρα της, που είχε μιλήσει -ευρισκόμενος μάλιστα σε περιοδεία στην ακριτική περιοχή- για «δύο εθνότητες στη Θράκη».

Η Ντόρα, βεβαίως, προετοιμάζεται. Συναντά βουλευτές και μάλιστα «καραμανλικούς», επιχειρώντας να κάνει ανακωχή με εκείνους που την φοβούνται ως σύμβολο του μητσοτακισμού, σφίγγει το χέρι του Σαμαρά και ενορχηστρώνει επίθεση κατά του Αβραμόπουλου.

Όποιος όμως υποτιμά την Ντόρα κάνει λάθος. Ιδιαίτερα, δε, επειδή ο Καραμανλής έχει μάλλον αποφασίσει να κλείσει οκταετία και να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική (εξαιρώ την Προεδρία της Δημοκρατίας, αργότερα…) και δεν δείχνει έντονο ενδιαφέρον σχετικά με το σε ποιον θα καταλήξει το κόμμα. Σ’ αυτό ποντάρει η υπουργός Εξωτερικών. Μεταξύ άλλων, βεβαίως…


Σχολιάστε εδώ