Εμπλοκή του Γ. Αλαφούζου στην αγορά του «Ελεύθερου Τύπου»

Την περασμένη εβδομάδα εκτυλίχθηκε έντονο παρασκήνιο και η κατάληξη της πώλησης ή μη της εφημερίδας μετατέθηκε για μετά το Πάσχα, οπότε και αναμένεται να ορισθεί νέα συνεδρίαση του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη. Το πόσο ρευστό είναι το παιχνίδι αποτυπώνεται στις αντικρουόμενες φήμες που κυκλοφόρησαν λίγο πριν κλείσει για τις αργίες του Πάσχα η εφημερίδα. Από τη μια λεγόταν πως αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος, επειδή είναι δυσαρεστημένος από όσα γράφονται στον Τύπο για την εμπλοκή του με πιθανή είσοδο του Αλαφούζου και από την άλλη ότι ήδη μπήκαν οι υπογραφές για την πώληση της εφημερίδας.

Παράλληλα οι περισσότεροι «φωτογραφίζουν» απευθείας τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και το Μαξίμου ότι προσφέρει την εφημερίδα ως «δώρο» στους εφοπλιστές και ότι η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση δείχνει τα σχέδιά της για τον κεντροδεξιό Τύπο. Η πρόθεση πώλησης πάντως άνοιξε και τον πόλεμο εντός του κεντροδεξιού Τύπου, που δηλώνει παραγκωνισμένος από τους χειρισμούς του Μαξίμου.

Από τις εξελίξεις οι γραμμές εντός του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη είναι απόλυτα διαχωρισμένες και εκφράζονται απόλυτα και με τις θέσεις που ορισμένοι διοχετεύουν ή προωθούν εντός των εργαζομένων. Η πλευρά των μελών του Ιδρύματος, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Αναστασάκη, θέλει να κλείσει το ζήτημα της πώλησης σύντομα, θεωρώντας πως το τίμημα των 7-8 εκατομμυρίων ευρώ που θα λάβει το Ίδρυμα είναι αρκετό, αφού οι εφοπλιστές αναλαμβάνουν τα χρέη της εφημερίδας, τα δάνεια και υπόσχονται επενδύσεις της τάξης των 6 ως 8 εκατομμυρίων ευρώ. Από την άλλη είναι η πλευρά των δύο μελών (Βαρβιτσιώτης – Σαρρής) που δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να πωληθεί η εφημερίδα και ως αντιπρόταση προωθούν την αλλαγή του ΔΣ του Ιδρύματος Τύπου ΑΕ και την είσοδο μάνατζερ στην εταιρεία, θεωρώντας πως μπορεί να επανακάμψει οικονομικά αρκεί να υπάρξει άλλη διοίκηση και λήψη νέου δανείου.

Υπάρχει τέλος και μια πλευρά μελών που θεωρούν το τίμημα μικρό, αλλά επιμένουν στην πώληση ως λύση στα οικονομικά αδιέξοδα, καθώς η λήψη νέου δανείου εκτιμάται ως η «ταφόπλακα» στην εφημερίδα που θα οδηγηθεί σε λουκέτο. Φημολογείται μάλιστα πως τις επόμενες μέρες θα γίνει νέα, γραπτή αυτή τη φορά, πρόταση στο Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη για ανεύρεση κεφαλαίων από την αγορά με επικεφαλής τον Θωμά Βαρβιτσιώτη, μέτοχο της V+O, ενώ σύμφωνα με άλλες φήμες ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Κουβαρά ως υποψηφίου για το ΔΣ της Ιδρύματος Τύπου ΑΕ.

Διαφορετικές απόψεις εκφράζονται και από τους δημοσιογράφους, ενώ στο ζήτημα αναμένεται να παρέμβει και η Ένωση Συντακτών.


Σχολιάστε εδώ