Δεν μας δίνουν σημασία υπουργοί και πρόεδροι των οργανισμών…

Οι κομματικές οργανώσεις, αφού… διαπίστωσαν ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν και πως ήδη διαμορφώθηκε μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας, μέσω υποχωρήσεων, χρησιμοποίησης των ίδιων στελεχών που ανήκαν παλιότερα στο ΠΑΣΟΚ, και αφού διαπίστωσαν επίσης ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για τακτοποιήσεις χιλιάδων δικών τους παιδιών -στη Ρηγίλλης αντιμετώπιζαν με γέλια την ερώτηση που έγινε στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, περί χιλιάδων προσλήψεων-, τελικά έφτασαν στο σημείο να ξεκινήσουν έναν πόλεμο άνευ προηγουμένου. Που από τη μια έχει στόχους τους ίδιους τους υπουργούς, υφυπουργούς και προέδρους οργανισμών της κυβέρνησης και από την άλλη την… κοινοποίηση θεμάτων που θίγουν όλες αυτές τις κατηγορίες των πολιτικών και στελεχών…

Με απλά λόγια: Κομματικά στελέχη στρέφονται πλέον ανοικτά κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που τηρεί, όσον αφορά στην τακτοποίηση των δικών της παιδιών. Τα κομματικά στελέχη θεωρούν πως:

· Οι υπουργοί κάνουν προσλήψεις-τράμπες μεταξύ τους. Κάτι που γινόταν στο παρελθόν, αλλά πάντοτε… έμενε κι ένα ποσοστό για τον κομματικό μηχανισμό που σήμερα είναι στο περιθώριο, όπως τα ίδια τα στελέχη υποστηρίζουν. Οι υπουργοί με βάση το σημερινό νομικό καθεστώς φαίνεται ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο παρά να προσλαμβάνουν ορισμένους που τους υποδεικνύουν άλλοι υπουργοί, για να μπορούν να βολέψουν κι εκείνοι τους δικούς τους.

· Οι υπουργοί αλλά και πολλοί πρόεδροι οργανισμών τούς γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Επί… έναν χρόνο αναμένουν ορισμένα κομματικά στελέχη ή την ικανοποίηση των αιτημάτων τους ή μόνο την… ακρόαση από υπουργούς και στελέχη οργανισμών, που τους αγνοούν -σύμφωνα με τις καταγγελίες τους- επιδεικτικά. «Τα στελέχη των υπουργείων μάς κοροϊδεύουν και οι πρόεδροι οργανισμών μάς σνομπάρουν και δεν μας δέχονται», τονίζουν κομματικά στελέχη.

Κι αφού η υπομονή τους έπειτα από δυο χρόνια και διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εξαντλήθηκε, απεργάζονται πλέον κι άλλους τρόπους παρέμβασης: Γέμισαν τα σάιτ στο Διαδίκτυο, αλλά και οι γραμματοθυρίδες ορισμένων επιφανών στελεχών ή υπουργών, αλλά και οι γραμματοθυρίδες του Μαξίμου, με ανώνυμες καταγγελίες «αγνών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας».

Το πρόβλημα που δημιουργείται δεν έχει μόνο σχέση όμως με αυτά που καταγγέλλουν, αλλά και με τις σχέσεις πλέον που αναπτύσσονται κυρίως με προέδρους και διοικητές οργανισμών που δηλώνουν ότι δεν μπορούν πλέον να εργαστούν με… τη συνεχή υπονόμευση που έχουν από κομματικές οργανώσεις της… Νέας Δημοκρατίας.

Ο εσωκομματικός πόλεμος είναι κάτι περισσότερο από ορατός πλέον, καθώς οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ κυβέρνησης, διοίκησης οργανισμών και κόμματος δεν φαίνεται να είναι ορατές, αφού τις παραβίασαν τα κομματικά στελέχη, αξιώνοντας μερίδιο εξουσίας.

Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες, οι έγγραφες ανώνυμες καταγγελίες που φθάνουν στα υπουργικά γραφείο και στο Μαξίμου από ανώνυμα κομματικά στελέχη, που στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο και να πιέσουν την κυβέρνηση καταγγέλλουν «σημεία και τέρατα». Ποιους καταγγέλλουν; Μα, φυσικά, τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη, τους υπουργούς και τους προέδρους των οργανισμών…

Χωρίς να αναφέρουν φυσικά τα στοιχεία τους, αναφέρονται ακόμη και… σε ρεμούλες, που γίνονται -έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται, σε δημόσιους οργανισμούς και εταιρείες του Δημοσίου- αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν προσλαμβάνουν τους δικούς τους ανθρώπους, γιατί έχουν δημιουργήσει τη δική τους αυλή.

Ξέχωρα από το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τις «καταγγελίες» τις χαρακτηρίζει η υπερβολή και η έλλειψη των οποιωνδήποτε στοιχείων, φαίνεται ότι η σύγκρουση αυτή δημιουργεί τέτοια καχυποψία μεταξύ κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, που ορισμένοι θεωρούν ότι θα αναγορευθεί σε λίγο καιρό ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της κυβέρνησης.

Περισσότερες από πενήντα καταγγελίες έχουν γίνει για συγκεκριμένα στελέχη του Δημοσίου και κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι ιεραρχικά κατηγορούνται:

• Γιατί διατήρησαν στις θέσεις τους στελέχη του προηγούμενου καθεστώτος και απέκλεισαν τα κομματικά στελέχη της παράταξης που τους ανέδειξε.

• Γιατί σε άλλες περιπτώσεις εξεδίωξαν -έτσι καταγγέλλεται- κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και έβαλαν στις θέσεις τους στελέχη της Αριστεράς ή του ΠΑΣΟΚ.

• Γιατί διοργάνωσαν και διαμόρφωσαν, κατόπιν συμμαχιών, με παράγοντες άλλων πολιτικών κομμάτων, ένα διακομματικό φαγοπότι σε ορισμένους οργανισμούς, και φυσικά η πίτα μοιράσθηκε μεταξύ όλων, πλην των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Η κόντρα φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, καθώς υπουργοί και πρόεδροι οργανισμών, για να… αμυνθούν, θεωρούν σκόπιμο σε ορισμένες περιπτώσεις να μιλήσουν για τα έργα και τις ημέρες κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία τους επιτίθενται… Ο πόλεμος μαίνεται και δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη διέξοδος στον ορίζοντα από τις νομαρχιακές και τις δημοτικές εκλογές. Αυτό ακριβώς υπολογίζει και επιδιώκει να προλάβει η Νέα Δημοκρατία, με συνεχείς επισκέψεις κορυφαίων κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, σε κομματικούς πυρήνες, της περιφέρειας κυρίως.


Σχολιάστε εδώ