Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών

Αιχμηρότερος όλων ήταν ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης, ο οποίος δεν έκρυψε την έντονη δυσφορία του για το γεγονός, ότι στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού δεν περιλήφθηκε συνάντηση με τους τοπικούς βουλευτές. «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο ο κύριος Καραμανλής δεν είδε τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στην εποχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Τότε κατηγορούσαμε τον κύριο Κώστα Σημίτη πως ζει σε γυάλινο πύργο.

Σήμερα, όμως, κάποιοι έχουν βάλει τον Κώστα Καραμανλή σε “δοκιμαστικό σωλήνα”». Οι αιχμές του Σαλαγκούδη δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά επεκτάθηκαν και σε ευθείες αναφορές στον πρωθυπουργό, όταν πρόσθεσε πως ακόμα και κατά την υπουργική του θητεία λιγοστές φορές μπόρεσε να συναντηθεί μαζί του. Όλοι «πάγωσαν», αλλά ουδείς αντέδρασε στα λεγόμενα του Σαλαγκούδη. Ούτε ο παριστάμενος Γιώργος Καλαντζής, αλλά ούτε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Βάκης Φραντζής. Τελικώς μία μέρα αργότερα ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης -προφανώς κατόπιν υποδείξεως από το Μαξίμου- επιχείρησε να «αδειάσει» τον τέως υφυπουργό.

Αιχμές κατά συνεργατών του πρωθυπουργού άφησε και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης αναφορικά με το πώς διαμορφώθηκε το πρόγραμμα της περιοδείας. «Δεν είναι δυνατόν να είμαστε βουλευτές και να μη ρωτά και να μη μας ενημερώνει κανείς» φέρεται να σημείωσε ο Γ. Ιωαννίδης, ενώ από την πλευρά του ο Τάσος Σπηλιόπουλος επισήμανε πως «ο ρόλος του βουλευτή είναι απαξιωμένος».

Επίσης, διατυπώθηκαν για άλλη μια φορά παράπονα κατά διορισμένων στελεχών της δημόσιας διοίκησης από βουλευτές όπως ο Κώστας Γκιουλέκας, αλλά και προβληματισμός για τις διαμάχες στις εταιρείες όπως συμβαίνει στην ΕΥΑΘ και μεταξύ ΔΕΘ – Helexpo.


Σχολιάστε εδώ