Τελειώστε το παραμύθι

Και ακόμη το «ΠΑΡΟΝ» ήταν η πρώτη εφημερίδα που έδειξε Κόκκαλη, καθώς και τη σχέση του Κέντρου της Παιανίας, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Intracom, με την όλη υπόθεση των υποκλοπών… δείχνοντας ταυτόχρονα το «τρίγωνο του διαβόλου» μεταξύ Vodafone, Intracom και Ericsson.

Δυσκολίες για Κορωνιά

Σήμερα, μετά τις καταθέσεις του στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής και μετά το πόρισμα της ΑΔΑΕ, τα πράγματα για τον πρόεδρο της Vodafone φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν και πραγματικά είναι η πρώτη φορά που ο πανίσχυρος μάνατζερ κ. Κορωνιάς έχει αρχίσει να «τρέμει» για τις εξελίξεις και την κρίση της Δικαιοσύνης…

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, μετά το πόρισμα της ΑΔΑΕ αυτά που προκύπτουν και δημιουργούν νέα δεδομένα είναι τα εξής:

• Στο κέντρο της Παιανίας, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο κτίριο της Intracom και μάλιστα έναν όροφο κάτω από το γραφείο του πρόεδρου της, φαίνεται να παίχθηκε όλο το παιγνίδι και να κρύβονται πολλά μυστικά…

• Στο Πύργο των Αθηνών, όπου και τα πρώτα γραφεία της PANAFON, όταν μεγαλομέτοχος ήταν ο κ. Κόκκαλης, υπάρχουν μηχανήματα και κεραίες της εταιρείας στην ταράτσα… Το κτίριο αυτό μάλιστα είναι και στην κορυφή του τριγώνου της Μαβίλη, το οποίο αποδείχθηκε το μοιραίο τρίγωνο για την υπόθεση και από τις κεραίες του πήγαιναν σήματα προς τα κινητά-σκιές…

• Ο κ. Κορωνιάς γνώριζε από την αρχή πράγματα για τα οποία δεν λέει την αλήθεια.. Γνώριζε δηλαδή ποιοι είναι αυτοί που μπαινόβγαιναν στο κέντρο της Παιανίας, ποιοι ήταν αναμεμειγμένοι με την υπόθεση των υποκλοπών και είναι περισσότερο από βέβαιο ότι προσπαθεί να τα κρύψει, ισχυριζόμενος ότι καταστράφηκαν τα βιβλία επισκεπτών…

• Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που δημοσίευσε πρώτο το «ΠΑΡΟΝ», ότι ο συναγερμός του συστήματος σε περίπτωση λειτουργίας συνακρόασης είχε απενεργοποιηθεί…

Είναι κρυμμένα τα βιβλία;

Ειδικά για το θέμα των βιβλίων επισκεπτών, οι πληροφορίες λένε ότι δεν είναι δυνατόν τα αντίστοιχα βιβλία να υπάρχουν στα άλλα κέντρα, όπως του Κηφισού κ.λπ., και να έχουν καταστραφεί μόνο στο κέντρο της Παιανίας. Μάλιστα γνωρίζοντες τα πράγματα έλεγαν ότι τα βιβλία αν καταστράφηκαν με βάση κάποιον κανονισμό θα έπρεπε να υπάρχει πρωτόκολλο καταστροφής, διαφορετικά έχει γίνει κάτι παράνομο και ποινικά κολάσιμο…

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κορωνιάς κρύβει ότι στο κέντρο της Παιανίας υπήρχαν δύο βιβλία στα οποία γινόταν η καταγραφή των επισκεπτών. Ένα υπήρχε στην εξωτερική είσοδο των εγκαταστάσεων, όπου και χορηγούσαν στον επισκέπτη κάρτα, και το δεύτερο βρισκόταν στον χώρο όπου ήταν εγκατεστημένα τα μηχανήματα και τα λογισμικά των διαφόρων συστημάτων, όπου ο επισκέπτης ιδιοχείρως σημείωνε τα στοιχεία του παρουσία του ανθρώπου της φύλαξης της εισόδου.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειώσουμε ότι ειδικά για αυτήν την περίπτωση άνθρωπος που γνωρίζει από μέσα τα πράγματα μας επεσήμανε ότι ο κ. Κορωνιάς «λέει ψέματα» ότι καταστράφηκαν τα βιβλία επισκεπτών του κτιρίου της Παιανίας.

«Απλώς τα κρύβουν», μας είπε, γιατί από τα ονόματα των επισκεπτών μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα, αφού είναι πρόσωπα με εξειδίκευση και η ιδιότητά τους δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παρουσία τους…

Αχρήστεψαν τα αλάρμ

Για το θέμα της απενεργοποίησης του συστήματος συναγερμού στο σύστημα νόμιμης παρακολούθησης, το «ΠΑΡΟΝ» επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά, αφού, όπως είχαμε σημειώσει και παλαιότερα, το σύστημα αυτό θα έπρεπε να «κτυπάει» συναγερμό σε 15 σημεία, σε περιπτώσεις συνακρόασης, κάτι που στο επίμαχο διάστημα δεν είχε γίνει, γιατί προφανώς κάποιοι το είχαν απενεργοποιήσει…

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά που υπάρχει για το θέμα αυτό στο πόρισμα της ΑΔΑΕ (σελίδα 17, παρ. 3), με την οποία επισημαίνεται ότι «η εισαγωγή του παρείσακτου λογισμικού είχε ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση του μηνύματος συναγερμού…».

Αυτοί που έκαναν τις παρεμβάσεις στο σύστημα της Vodafone με το παρείσακτο λογισμικό παρέκαμψαν τους συναγερμούς και έτσι μπορούσε να ενεργοποιείται το σύστημα συνακρόασης χωρίς να το παίρνει χαμπάρι κανένας και να γίνονται οι παρακολουθήσεις με άνεση, μέχρι που κάτι χάλασε τη δουλειά…Παράλληλα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με βάση όσα αναφέρονται στο πόρισμα της ΑΔΑΕ, ο «ισχυρός άνδρας» της Vodafone κ. Κορωνιάς συλλαμβάνεται να λέει ψέματα σε όλα σχεδόν τα σημεία των καταθέσεών του.

Η πιο χαρακτηριστική διάψευσή του είναι όταν ισχυρίζεται ότι ο άμοιρος Τσαλικίδης δεν γνώριζε τίποτε για την παραλαβή του λογισμικού νόμιμης συνακρόασης, ενώ αντιθέτως στη σελίδα 27 του πορίσματος της ΑΔΑΕ αναφέρεται ότι «παραλήπτης του σχετικού υλικού αναφέρεται ο Κ. Τσαλικίδης»…

Τώρα σχετικά με τα πρόσωπα που φαίνεται να είχαν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αυτή, εκτός από τον κ. Μαστοράκη ήταν οι κ. Πλεύρης, Παπαγεωργίου και Αθανασιάδης, όπως αναφέρεται στο πόρισμα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πιο σημαντικός ήταν ο ρόλος του κ. Πλεύρη που ήταν τεχνικός διευθυντής Νο2 μετά τον Μαστοράκη (που είναι και συγγενής του κ. Κόκκαλη). Μάλιστα οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Πλεύρης είναι εκείνος που ξέρει πολλά και δεν αποκλείεται να κληθεί από την Επιτροπή της Βουλής για να καταθέσει.

Από τα στελέχη αυτά ακόμη θα πρέπει να πούμε ότι ο κ. Παπαγεωργίου ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, ενώ ο κ. Αναστασιάδης υπεύθυνος για τα θέματα των προμηθειών.

Έρχεται η ώρα των ευθυνών

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις από εδώ και πέρα εξελίξεις θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλα βρίσκονται πλέον στα χέρια των θεσμικών οργάνων. Από την πλευρά της η ΑΔΑΕ αφού βγάλει το τελικό πόρισμα, θα πρέπει να επιβάλει και τα προβλεπόμενα από τον νόμο πρόστιμα, τα οποία μπορεί να είναι και τεράστια… Από την πλευρά της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) θα αποφασίσει αν θα πρέπει να ανακληθεί ή όχι η άδεια λειτουργίας της εταιρείας, ενώ στην πλευρά της Δικαιοσύνης πέφτει και το μεγάλο βάρος να κρίνει τις αξιόποινες πράξεις και να καταλογίσει ευθύνες…

Έχει έλθει η ώρα που πρέπει να τελειώνει το παραμύθι… Οι ευθύνες είναι μεγάλες για αυτήν την υπόθεση και το παρασκήνιο πλούσιο και ακόμη δεν έχει ολόκληρο αποκαλυφθεί… Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να περάσει έτσι… Έχουν τελεστεί σε βάρος της χώρας κακουργήματα … Κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή… Για υπόθεση κατασκοπίας μιλάμε…


Σχολιάστε εδώ