Σκιά του Καραμανλή οι ΠΑΣΟΚοι

Τελικά φαίνεται πως και το τοπικό ΠΑΣΟΚ μετά από μια μακρά περίοδο «νιρβάνας» άρχισε να αφυπνίζεται.

Αυτό τουλάχιστον αναδεικνύει η απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος να «πρεσάρει» τον Κώστα Καραμανλή, ακολουθώντας τον κατά πόδας στην περιοδεία του στο Κιλκίς και οργανώνοντας αμέσως μετά την αποχώρησή του τοπική εκδήλωση και συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιαστεί η «μαύρη βίβλος» της κυβέρνησης για τον νομό (τι είχε υποσχεθεί και τι δεν έκανε).

Μπροστά λοιπόν ο Καραμανλής και πίσω το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο ρόλο φυσικά τον τοπικό βουλευτή Γιώργο Φλωρίδη, που πρόσφατα περιορίστηκε από τον αρχηγό του, μετά τις δηλώσεις του για το σουηδικό μοντέλο και τις ελεύθερες απολύσεις.

«Πράσινα» δημοτικά

Σε ό,τι αφορά, τώρα, τα αυτοδιοικητικά του κόμματος και εκεί φαίνεται πως τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται λίγο καλύτερα και σίγουρα σε εντονότερους ρυθμούς. Έτσι, το κόμμα προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων δημάρχων που θα υποστηρίξει, σήμερα στην Άσσηρο (νομός Θεσσαλονίκης) και την Αριδαία (νομός Πέλλας) και στις 7 Μαΐου στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ξεκινάει ένας ευρύς διάλογος με τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα αυτοδιοίκησης, ο οποίος θα κορυφωθεί με τέσσερις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν μέσα στον Μάιο στην Έδεσσα, στη Νάουσα, στο Κιλκίς και στον Πολύγυρο, καθώς και με την οργάνωση περιφερειακής συνδιάσκεψης για την αυτοδιοίκηση, στις 21 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στα χρίσματα, παρότι παραμένουν αρκετές εκκρεμότητες, η Περιφερειακή Επιτροπή αποφάσισε και επισήμως να υποστηρίξει όλους τους νυν δημάρχους που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ στη Βʼ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και να δώσει ακόμα το χρίσμα για τον δήμο Σκύδρας (Ν. Πέλλας) στον Γ. Χοΐδη, για τον δήμο Αντιγονιδών (Ν. Ημαθίας) στην Α. Λαμπίρη, για τον δήμο Βεργίνας στον Δ. Μελιόπουλο και, τέλος, για τον δήμο Γουμένισσας (Ν. Κιλκίς) στον Α. Τζούρτζο.

Επίσημη ανακοίνωση των παραπάνω χρισμάτων αναμένεται να γίνει σε τοπικό επίπεδο την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του κόμματος, αξιοσημείωτη είναι η κινητικότητα στα θέματα παιδείας, όπου έχει ήδη δημοσιοποιηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που συνοψίζεται σε ένα 70σέλιδο κείμενο με τίτλο «Ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία».


Σχολιάστε εδώ