Μέγας χορηγός και μέγας ευεργέτης ο… Πάχτας!

Ο κ. Πάχτας, τον οποίο πριν από λίγες μέρες… θαυμάσατε στη «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και ασφαλώς συγκινηθήκατε όταν τον ακούσατε να λέει ότι την τιμή και την υπόληψή του τη χρωστάει στους γονείς του, άραγε τι θα πει στους γονείς του, ότι τα χρήματα του Δημοσίου, αλλά και του ελληνικού λαού, που την έντιμη διαχείρισή τους του εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός, αυτός τα χρησιμοποίησε για να κάνει τον φιλεύσπλαχνο και τον φιλάνθρωπο και έτσι ο Δεσπότης της Χαλκιδικής να τον ανακηρύξει ζώντα… άγιο, από του βήματος της Μητρόπολης και στη συνέχεια εντοίχισε… μπρούτζινη πλάκα, στην οποία, όπως διαβάζουμε, δεν τσιγκουνεύτηκε ο Σεβασμιώτατος, γι’ αυτό μια κι έξω τον ονόμασε ΜΕΓΑ χορηγό και ΜΕΓΑ ευεργέτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Χαλκιδικής!
Δεν διαφωνεί κανείς, ένα ποσό από τα διαθέσιμα να πάει στην Εκκλησία για να καλύψει κάποιες ανάγκες, όχι όμως να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα για αυτοπροβολή με ξένα κόλλυβα.
Αυτός ήταν ο κ. Πάχτας. Έπαιρνε λεφτά από το Δημόσιο Ταμείο και τα έκανε… δωρεά στην εκκλησία της εκλογικής του περιφέρειας, νομίζοντας ότι εξασφαλίζει και κάποιες ψήφους θεοσεβούμενων. Να τον χαίρεσθε, κ. Σημίτη, που τον είχατε χρόνια μόνιμο μέλος της κυβέρνησής σας. Θαυμάστε τη μετριοφροσύνη του. Και μόνο ότι επέτρεψε να αναρτηθεί αυτή η πινακίδα στον μητροπολιτικό ναό του νομού του δείχνει τον άνθρωπο…


Σχολιάστε εδώ