XΡΗΜΑτιστήριο

Την επομένη επικράτησαν ελαφρώς ανοδικές τάσεις, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 4.146,79 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,23%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες των χημικών, των πρώτων υλών και των τραπεζών, ενώ πτώση κατέγραψαν αυτοί του πετρελαίου, των τηλεπικοινωνιών και των ταξιδιών και αναψυχής. Ακολούθησε μια ακόμη συνεδρίαση κατά την οποία επικράτησαν εκ νέου ανοδικές τάσεις, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να ενισχυθεί κατά 0,31% στις 4.159,60 μονάδες. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 161 ενισχύθηκαν, 116 υποχώρησαν και 43 παρέμειναν αμετάβλητες. Την επομένη, με επίκεντρο το πάρτι στις τράπεζες, ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,99% στις 4.242,48 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 600 εκατ. ευρώ.

Ποιοι είναι οι λόγοι αποχώρησης του επικεφαλής του τμήματος Εξυπηρέτησης Εκδοτριών Εταιρειών του ομίλου της ΕΧΑΕ; Σαν πολύ περίεργη δεν είναι η μετακίνηση σε χρηματοοικονομική εταιρεία της Τράπεζας Κύπρου;

Τι σας λέγαμε για τα εφέσιμα πρόστιμα; Από 15 σε μόλις 3 εκατομμύρια ευρώ μείωσε το Διοικητικό Εφετείο το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον ΣΕΣΜΕ!

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους το κριτήριο της διασποράς των εισηγμένων εταιρειών υπολογίζεται όχι βάσει των στοιχείων του ΠΔ, αλλά εκείνων του ΚΑΑ; Άλλο βασικός μέτοχος με ποσοστό 5% και άλλο με 2%, έτσι δεν είναι;

Η προτίμηση των Ελλήνων σε τοποθετήσεις με μηδενικό ρίσκο καταδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο τη φοβία και την ανασφάλεια που νιώθουν έναντι της εγχώριας κεφαλαιαγοράς. Γιατί άραγε;

Αληθεύει ότι το ΣΔΟΕ, την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε μη εισηγμένη εταιρεία η οποία όμως ανήκει σε εισηγμένο και πρόσφατα εξαγορασμένο όμιλο;

Στην υπερπροσπάθεια της διοίκησης της ΑΤΕ bank οφείλεται, κατά κύριον λόγο, η κερδοφορία στην οποία γυρνούν μία προς μία οι πάλαι ποτέ προβληματικές θυγατρικές εταιρείες του ομίλου! Σειρά έλαβε η εταιρεία ΑΤΕ Τεχνική Πληροφορική.

Μπορεί η φετινή χρονιά από άποψη μερισματικών αποδόσεων να είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών, το θέμα όμως είναι αν συμβαδίζει αναλογικά με την αύξηση των κερδών ορισμένων εισηγμένων εταιρειών.

Ο κ. Προβόπουλος όπου σταθεί και όπου βρεθεί εξυμνεί τις θέσεις του αρμόδιου υπουργού του για άμεση πώληση της Εμπορικής. Πού να ψάχνει για άλλη εργασία ο άνθρωπος; Πάντως οι πληροφορίες λένε ότι εκεί γύρω στον Δεκαπενταύγουστο, όπου λαός και Κολωνάκι λείπουν για διακοπές, το υπουργείο Οικονομίας θα προχωρήσει «εν κρυπτώ» στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Όνειρο ήταν και χάθηκε! Η αναφορά για τα χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία μετά και τις τελευταίες αλλαγές στην αγορά των ακινήτων, βλέπουν πλέον ορατό τον κίνδυνο του ενοικίου. Πάντως οι αρμόδιοι έχουν καταντήσει τουλάχιστον γραφικοί! Οι διορθώσεις επί διορθώσεων στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων προβληματίζουν ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους.

Ο ΣΜΕΧΑ ζητά το αυτονόητο, να συμμετέχει ισότιμα στις επιτροπές που λαμβάνουν αποφάσεις για θέματα κεφαλαιαγοράς και όχι να παραγκωνίζεται προς όφελος των τραπεζών!

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί! Επί ΠΑΣΟΚ η ΝΔ κατέθετε επερωτήσεις σχετικά με την πλαστότητα των στοιχείων εισαγωγής της ATEbank στο ΧΑ, ενώ επί ΝΔ το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που ρωτά για το ενδεχόμενο παραποίησης των οικονομικών της μεγεθών.

Οι πωλήσεις θυγατρικών εταιρειών με σκοπό την ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας και όχι μόνο, καλά κρατούν! Αυτή τη φορά την τιμητική είχαν οι Μινωικές Γραμμές.

Σε πόσα δισ. ευρώ έχει εκτιμηθεί η άσπρη τρύπα; Για να δούμε αν το πλεόνασμα αυτό θα μειώσει ισόποσα το έλλειμμα.

Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η εισαγγελική αναίρεση στην περίπτωση της ΔΕΚΑ είναι πολύ δύσκολο να γίνει δεκτή. Τώρα, γιατί κάποιοι επανέφεραν το θέμα; Μα για να κερδίσουν χρόνο, δείχνοντας ότι κάτι γίνεται!

Ξένοι για ποιους εξωχώριους χρηματιστηριακούς «παίκτες» μιλάνε, όταν πολλοί εξ αυτών είναι offshore εταιρείες ελληνικών συμφερόντων;

Το μεγάλο ψάρι τρώει πάντα το μικρό! Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και ζήτησαν, ερήμην των μικρών, να αυξηθούν στο διπλάσιο του ευρωπαϊκού τα ελάχιστα κεφάλαια εγγυήσεων.

Πόσες από τις εισηγμένες εταιρείες καθυστέρησαν να ανακοινώσουν εμπρόθεσμα τις ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις; Τι μέτρα θα λάβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γι’ αυτό το θέμα;

Σας είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ακόμα και για τις εκπλήξεις! 18 μετοχές στην επιτήρηση, 6 με κίτρινη κάρτα και 16 στην ειδική κατηγορία, συνθέτουν το παζλ των νέων αλλαγών στο ΧΑ. Τώρα όσον αφορά τις νέες αλλαγές σε ωράριο, πακέτα και κανονισμό, όταν τις οριστικοποιήσουν θα σας τις μεταφέρουμε.

Δεν ευθύνεται κανένας από τους προηγούμενους διοικούντες για την απεμπλοκή του ΟΤΕ από την επένδυση στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Armentel; Πόσα χρήματα χάθηκαν στο πουθενά;

Για τον μήνα Μάρτιο μόλις τέσσερις τραπεζικές ΑΧΕΠΕΥ συγκέντρωσαν το 49,5% του τζίρου του ΧΑ! Αν αυτό δεν είναι ολιγοπώλιο, τότε τι είναι;

Γιατί η χώρα μας δεν ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα πετρελαϊκά της αποθέματα; Έχει κάτι να κρύψει ή απλώς φοβάται ότι θα χάσει το άλλοθι των αυξήσεων στις τιμές των υπολοίπων προϊόντων;

Για το 2006 αναμένεται αύξηση στις κατασχέσεις αυτοκινήτων λόγω αδυναμίας εξόφλησης δανείων! Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αρμόδιοι παράγοντες του κλάδου των αυτοκινήτων.

Καταβολή πρόσθετου μερίσματος και απαλλαγή των μελών του Συμβουλίου από κάθε προσωπική ευθύνη, είναι δύο από τα θέματα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος. Από ό,τι φαίνεται, ο κ. Γκαργκάνας θέλει να γίνεται αρεστός, χωρίς όμως να αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες!

«… Περιλαμβάνονται απαιτήσεις σε καθυστέρηση για τις οποίες δεν έχει σχηματιστεί πρόβλεψη…»! Χαρακτηριστική σημείωση ορκωτών στους ισολογισμούς χρηματιστηριακών εταιρειών.

Άλλα λένε οι τραπεζίτες και άλλα δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία! Παρά την υποτιθέμενη δυσκολία στη χορήγηση νέων δανείων εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι οφειλές των νοικοκυριών διογκώθηκαν, ενώ η πιστωτική επέκταση επιταχύνθηκε οριακά.

Όσο και να το θέλουν, όσο και να το επιδιώκουν, με Καλούσηδες, Βαβύληδες και λοιπούς, δεν ξεχνούμε την Μπουρμπούλια και τους παρατρεχάμενούς της, οι οποίοι συμμετείχαν στο έγκλημα του Χρηματιστηρίου.

Μήνας μειώσεων για τις περισσότερες αγορές της χώρας ήταν ο Μάρτης, καθώς μετά την αγορά των παραγώγων πτώση στην αξία των συναλλαγών κατέγραψε τόσο η Spot όσο και η ΗΔΑΤ, ενώ μείωση παρατηρήθηκε και στο συνολικό ενεργητικό της αγοράς των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Για τα δύο μέλη διοίκησης της εταιρείας Ολυμπιακή Τεχνική ήταν αναμενόμενο, για τα δύο οικονομικά της στελέχη πιθανολογείτο, για τους δύο ορκωτούς όμως ήταν τουλάχιστον απρόσμενο αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον! Ο λόγος για το πρόστιμο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, με την αιτιολογία της παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού.

Είναι γεγονός ότι στο πλαίσιο του επικείμενου νόμου για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ επιχειρήθηκε η ένταξη σε αυτόν κάποιων θυγατρικών εταιρειών, τόσο του ευρύτερου δημόσιου τομέα όσο και των τραπεζών;

Έτσι για να καταλάβουμε δηλαδή, η διασπορά είναι το μόνο πρόβλημα για το οποίο δεν τοποθετούνται ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια στη μετοχή της Aspis Bank;

Πληροφορούμαστε ότι οι δήθεν ενδοιασμοί υπηρεσιακών στελεχών του ομίλου της ΑΤΕbank, σχετικά με την πώληση των μετοχών του SEVEN, ήταν προϊόν της φαντασίας κάποιων επιτήδειων, καθώς το Γενικό Συμβούλιο, υπό τον υποδιοικητή Βασίλη Δρούγκα, αποφάσισε να προχωρήσει! Τώρα όσον αφορά τις υποτιθέμενες κόντρες, αυτές αποδίδονται σε αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία δεν θέλουν τον όμιλο του κ. Αλαφούζου στα πόδια τους.

Να μην ξεχάσουν τα ταξίδια του προέδρου! Η αναφορά μας για τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΧΑΕ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τόσο η έγκριση των αμοιβών για το 2005 όσο και η προέγκρισή τους για το 2006.

Εισηγμένες δύο ταχυτήτων ακόμα και στα κέρδη, καθώς η πλειονότητα των εταιρειών γράφει αποδόσεις που δεν ξεπερνούν το 5%! Εξαίρεση στον κανόνα για μια ακόμη φορά τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.


Σχολιάστε εδώ