Στα 6 εκατ. ευρώ η μεταβίβαση του Seven!

Την ανάληψη υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τρίτους ως 3,5 εκατ. ευρώ, την καταβολή ποσού 2,2 εκατ. ευρώ προς την Αγροτική Τράπεζα έναντι χρεών της προηγούμενης ιδιοκτησίας και ποσού 400.000 ευρώ στον Γ. Μπατατούδη ως αντάλλαγμα για τη μεταβίβαση. Παράλληλα, από την περασμένη εβδομάδα έχει αποχωρήσει ο Γ. Αλαφούζος από τον προηγούμενο τηλεοπτικό σταθμό που είχε αγοράσει, το Smart, για το οποίο ήδη γίνονται συζητήσεις.

Η αποκάλυψη της αγοράς από το «Π» προκάλεσε έκπληξη στην αγορά των Μέσων και κάποιοι, όπως ο Γ. Τράγκας, αντέδρασαν με πρωτοσέλιδα ενώ στη συνέχεια ρεπορτάζ παρουσίασαν το Mega, η «Ημερησία» και το «Έθνος», αλλά και η «Ελευθεροτυπία», η οποία παραδοσιακά έχει καλές σχέσεις με την πλευρά Αλαφούζου.

Η εφημερίδα έγραψε μεταξύ άλλων πως για το Seven υπήρξε ενδιαφέρον και από τον Δ. Κοντομηνά, πληροφορία που εμμέσως επιβεβαιώνει, αλλά από διαφορετική σκοπιά, ο Alpha. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τον Γ. Μπατατούδη από την εποχή Τσοτσορού και ο τελευταίος ενημέρωσε τον Δ. Κοντομηνά για το ενδιαφέρον του Γ. Αλαφούζου. Έχοντας ήδη δύο σταθμούς υπό τον έλεγχό του και μη θέλοντας να ψυχρανθεί εκ νέου με τον Γ. Αλαφούζο, ο Δ. Κοντομηνάς, όπως συνέβη με το Nine, απάντησε πως δεν ενδιαφέρεται. Ο Θ. Ρουσόπουλος στην ενημέρωση των συντακτών, την Τρίτη, αρνήθηκε πως έχει συζητήσει το θέμα της μεταβίβασης του Seven με τον διοικητή της Αγροτικής Δ. Μηλιάκο, αναφέροντας πως τον συνάντησε «πριν από περίπου δύο μήνες, όταν συζητήσαμε το θέμα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και του κτιρίου που στεγάζει την Ένωση και βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας».

Προηγήθηκε τη Δευτέρα συνάντηση του Γ. Αλαφούζου, με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδη, τον οποίο και ενημέρωσε για τις προθέσεις του. Την επόμενη ημέρα το ΕΣΡ σε μια βιαστική απόφαση έκρινε πως στην περίπτωση των σατιρικών σποτ του Σκάι 100,3 για τον Σουφλιά ο υπουργός είχε δίκιο, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει συσχέτισή του με τον Γ. Μπόμπολα και τη ρεμούλα. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος είπε πως «δεν μπορείς να λες με τη σάτιρα ό,τι θες», ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη θεωρητική δικαιολόγηση της λογοκρισίας. Την Πέμπτη εσπευσμένα ένα μέλος του συμβουλίου προσπάθησε να καλέσει σε ολομέλεια το συμβούλιο, θέτοντας θέμα μεταβίβασης, αλλά τελικά εισέπραξε αρνητική απάντηση.

Η Αγροτική σε ανακοίνωση αναφέρει πως θεωρεί τη συμφωνία «απόλυτα συμφέρουσα και αναγκαία για τα συμφέροντά της», σημειώνοντας πως εισέπραξε ένα απόλυτα εύλογο και συμφέρον γι’ αυτήν ποσό, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, «σε ισόποση πίστωση των υφιστάμενων απαιτήσεών της από ληξιπρόθεσμα μετοχοδάνεια που είχαν χορηγηθεί αλόγιστα τον Μάρτιο του 2000». Στην τράπεζα «υποβλήθηκε έγγραφη πρόταση από την εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΙΣ NTOT ΚΟΜ, η οποία είχε προσυμφωνήσει με τον τηλεοπτικό σταθμό SEVEN και τους μετόχους της για την αγορά της επιχείρησής του, προκειμένου να παρασχεθεί η συγκατάθεση της τράπεζας στη συναλλαγή αυτή, έναντι ποσού που θα αχθεί σε πίστωση των οφειλών που διασφαλίζει το πιο πάνω ενέχυρο».

Σύμφωνα με την τράπεζα, «από διεθνή ελεγκτική εταιρεία συμφωνήθηκε η αγοράστρια εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝTΟΤ ΚΟΜ να αναδεχθεί σωρευτικά και να καταβάλει άμεσα (τηρώντας μάλιστα το ποσό αυτό στη διάθεση της ΑΤΕ σε λογαριασμό που ζητήθηκε και ανοίχθηκε σ’ αυτήν) ποσό 2.200.000 ευρώ από το υφιστάμενο χρέος που διασφάλιζε το παραπάνω ενέχυρο. Το ποσό αυτό θα αχθεί σε ισόποση πίστωση της υφιστάμενης οφειλής που διασφαλίζεται. Παράλληλα η ΑΤΕ, ως ενεχυρούχος του 35% των μετοχών του SEVEN, συμφώνησε να συναινέσει προκειμένου οι εγγυήτριες εταιρίες COSMOROUT και RIVERINA να παραστούν για τις ενεχυριασμένες μετοχές και να ψηφίσουν κατά την κρίση τους στη Γενική Συνέλευση των μετόχων σχετικά με το θέμα της μεταβίβασης της επιχείρησης του SEVEN στον αγοραστή».

Τέλος, υπάρχει και η πλευρά των μικρομετόχων υπό το Σ. Ράλλη. Υποστηρίζουν πως το 1999 η Intersat ανακοίνωσε πως αγόρασε το 70% των μετοχών, στη συνέχεια όμως εμφανίστηκε να αποκτά το 25%. Έχουν στείλει αλλεπάλληλα υπομνήματα σε όλες τις αρχές και προτίθενται να θέσουν εκ νέου το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Seven έχει περάσει από… ιδιοκτήτες. Ξεκίνησε από τον Αντώνη Κουλουκουντή, μεταβιβάστηκε στους Ευαγγελιστές, μετά στον Δ. Ρίζο, στη συνέχεια στον Γ. Μπατατούδη και τώρα στον Γ. Αλαφούζο.

Στο ΔΣ της «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» συμμετέχουν οι Γιάννης Αλαφούζος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και μέλη οι Ντόρα Πάκα και Χαράλαμπος Παπαδημητρίου και έχει μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ