Πυκνώνουν οι επαφές ΔΟΛ – Πήγασου για συγχώνευση

Ένα από τα προβλήματα που διαπιστώνονται είναι πως από κοινού τα δύο συγκροτήματα συγκεντρώνουν το 40% των ΜΜΕ, δηλαδή έχουν κατά 7% περισσότερη ισχύ από όση θα προβλέπει ο νόμος (ως τώρα ισχύει κατά πληροφορίες το 33% της κάθε αγοράς). Θυμίζουμε πως η οικογένεια Μπόμπολα έχει ήδη εμπειρία από μεγαλύτερες συγχωνεύσεις, ξεκινώντας από εκείνη του Άκτωρα με την Ελληνική Τεχνοδομική.

Τις συζητήσεις για την ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο ομίλων αποκάλυψε το «Π» στις 19 Μαρτίου με τίτλο «Συζητήσεις ΔΟΛ – Πήγασου;», γράφοντας για έναν «νέο κύκλο επαφών σε ανώτατο επίπεδο με την πλευρά Μπόμπολα για να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης της μεταξύ τους συνεργασίας, αλλά ακόμη και το ενδεχόμενο συγχώνευσης. Η συζήτηση έγινε ξανά στο παρελθόν, μόνο που τώρα υπάρχει η συγκυρία της έλευσης του νόμου περί συγκέντρωσης». Στη συνέχεια την είδηση έγραψαν το «Ποντίκι» και η «Αξία».

Στο μεταξύ, ο ΔΟΛ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των επενδυτών παρουσίασε τους στόχους για την επόμενη χρονιά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς ομίλους για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Οι στόχοι, όπως καταγράφονται από τον ΔΟΛ, έχουν ως εξής:
• Ισχυροποίηση της κορυφαίας θέσης του ομίλου στην αγορά εφημερίδων και περιοδικών.
• Ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς ομίλους ΜΜΕ.
• Εκμετάλλευση του ισχυρού εκδοτικού προφίλ για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.
• Στρατηγική αναδιάρθρωση του ομίλου και επέκταση της καθετοποίησης με στόχο την αύξηση του περιθωρίου κερδοφορίας.
• Αξιοποίηση της συσσωρευμένης τεχνογνωσίας στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.
• Βελτίωση της ποιοτικής σύνθεσης των στοιχείων του ισολογισμού.


Σχολιάστε εδώ