Κορόιδευε τον κόσμο για να γεμίσει… ξενυχτάδικα ο γραμματέας!

Η εκδήλωση, που για πρώτη φορά θα ήταν συνεστίαση, έγινε στην «Πύλη του Αξιού», ένα πολιτιστικό κέντρο, όπως τα ονόμαζε ο συγχωρεμένος ο Γιαννόπουλος, με τον γνωστό τραγουδιστή Πάνο Κιάμο.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και οι συνεργάτες του φυσικά δεν γνώριζαν τίποτα, αλλά ο κ. Τσαβδαρίδης μέχρι και τους άνδρες της Ασφάλειας είχε πείσει ότι ο κ. Παπανδρέου θα επισκεπτόταν τον… κ. Κιάμο.

Τελικά, για να μην πάρει διαστάσεις το σκάνδαλο φρόντισε με τον τρόπο της να κλείσει την υπόθεση η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κι έτσι γλύτωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όταν πληροφορήθηκε τι συνέβη δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω έκταση, γιατί το ΠΑΣΟΚ θα ήταν αυτό που θα έχανε τελικά. Έτσι, αφού πρώτα ενημέρωσε τους αρμόδιους, πήγε η ίδια στη συνεστίαση για να καλύψει την απουσία του Παπανδρέου, μια και όλοι περίμεναν, λόγω προσκλήσεων, ότι θα παρευρισκόταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, όταν μαθεύτηκαν οι ακριβείς λεπτομέρειες της υπόθεσης, δηλαδή και η «μούφα» συνεννόηση του γραμματέα με τον κ. Παπανδρέου και η υποτιθέμενη απόφαση του προέδρου να παραστεί στη συνεστίαση, ο κ. Τσαβδαρίδης υποστήριξε, όπως λέγεται, πως όλες τις συνεννοήσεις τις έκανε με τον κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου, συνεργάτη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος του έλεγε (σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΕ): «Προχώρα, όλα είναι οk».

Τελικά, ο χορός στην «Πύλη του Αξιού» έγινε, όχι με πολύ κόσμο, αφού είχαν βάλει χωρίσματα για να μικρύνει ο χώρος. Παρούσα η κ. Ξενογιαννακοπούλου, και χάρη στη παρέμβαση του κ. Χαλβατζόγλου, γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επί κ. Παπουτσή.

Η συνεστίαση απέκτησε και όνομα για να γίνει πολιτιστική εκδήλωση: «Γιορτή των Ρόδων», επειδή, λένε, το ίδιο σύμβολο έχει η Σοσιαλιστική Διεθνής. Μάλιστα ειπώθηκε πως του χρόνου η εκδήλωση θα είναι διήμερη, όπως φιλοδοξεί ο γραμματέας, σε παραλία του δήμου.

Στη συνεστίαση συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα και το πρόγραμμα ήταν πολυπολιτισμικού χαρακτήρα. Ξεκίνησε με τα Χάλκινα της Γουμένισσας, περάσανε σε κάτι τύπους που χόρευαν ντυμένοι τσολιάδες παραδοσιακούς σκοπούς, στη συνέχεια περάσανε σε κάτι άλλους τύπους που παρίσταναν τους Βραζιλιάνους και έκαναν «κωλοτούμπες», και λίγο αργότερα βγήκαν στην πίστα οι πρώτες δίμετρες καλλονές εξ Ουκρανίας και φυσικά ο κ. Κιάμος που τραγούδησε λαϊκά άσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Κιάμο και τις επιτυχίες του παρακολούθησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς τον τραγουδοποιό συμπαθεί απεριόριστα η κόρη του πρώην υπουργού, όπως ακούγεται σε κύκλους στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Β. Γ.


Σχολιάστε εδώ