Η επίσκεψη του Γιώργου

Ο Γερουλάνος παρακολούθησε την ομιλία του Γιώργου από τον εξώστη του αμφιθεάτρου, παρατηρώντας τις αντιδράσεις των φοιτητών σε όσα έλεγε ο Παπανδρέου (ήταν μια ομιλία κυρίως ιδεολογικού περιεχομένου).

Στην εκδήλωση παρέστησαν λίγοι θεσσαλονικείς παράγοντες. Οι βουλευτές Χάρης Καστανίδης και Γιάννης Μαγκριώτης, οι πρώην βουλευτές Σπύρος Βούγιας και Γιώργος Κίρκος, ο δήμαρχος Σταυρούπολης Διαμαντής Παπαδόπουλος, καθώς και οι Δ. Τσαβδαρίδης, Μ. Μπαρμπουνάκης, Κ. Μαμέλης, Θ. Σιάτρας κ.ά. Τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα κράτησαν μακριά τους Άκη και Βενιζέλο, οι οποίοι βρίσκονταν στην Αθήνα, καθώς και τη Χρύσα Αράπογλου που ήταν στο Βελιγράδι. Στα ενσταντανέ της εκδήλωσης να αναφέρω:

· «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», έλεγαν οι φοιτητές, «δεν χρειάστηκαν παρά δύο χρόνια για να το μάθει και η νέα γενιά», απάντησε ο Γιώργος.

· Στο σύνθημα «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» απάντησε πως «το ποτάμι είναι τόσο δυνατό που ούτε εμένα μ’ αφήνει να μιλήσω». Ενώ στο «σήκω, Ανδρέα, να δεις τη νεολαία» είπε ότι «ο Ανδρέας την αγαπούσε τη νεολαία και θα ήταν πολύ περήφανος για σας» για να ανταπαντήσουν οι φοιτητές με το «Ανδρέα, ζεις, εσύ μας οδηγείς».

· Στα συνθήματα «Κώστα, θυμήσου, λήγει η σύμβασή σου» και «άντε γεια, το Μαξίμου δεν θα το δεις ξανά» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «πράγματι αυτοί το μόνο που θέλανε ήταν να δουν το Μαξίμου».
· Εξερχόμενος του πανεπιστημίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντελήφθη δύο φοιτήτριες, οι οποίες τον απαθανάτιζαν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Κοντοστάθηκε και τους πρότεινε να φωτογραφηθούν μαζί του.


Σχολιάστε εδώ