Αύριο παραδίδεται το πόρισμα των τεχνικών της ΑΔΑΕ στον πρόεδρο της Βουλής!

Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν… διέφυγε το παραμικρό από τις διαπιστώσεις των ελεγκτών και το περιεχόμενο των στοιχείων που μπόρεσαν να βάλουν στο χέρι.

Σύμφωνα, πάντως, με κάποιες ακριτομυθίες πρέπει να έχουν συλλεγεί σημαντικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν το κύκλωμα των παρακολουθήσεων, ενώ είναι άγνωστο τι ποινές και τι πρόστιμα επιβάλλονται στην εταιρεία και ποια θα είναι η επόμενη μέρα… Κι αν θα υπάρξει θέμα ανάκλησης της άδειας που έχει δοθεί στη Vodafone, από τη στιγμή που η άδεια δόθηκε με τη ρητή υποχρέωση της διασφάλισης του απορρήτου.

Εκείνο πάντως που διαφάνηκε τόσο από την κατάθεση του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Αγγέλου όσο και κατά την κατ’ αντιπαράστασιν εξέταση του αφεντικού της Vodafone Γ. Κορωνιά και του διευθύνοντος συμβούλου της Ericsson κ. Μπιλ Ζήκου είναι η γνωστή επωδός των παραμυθιών… «και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».
Και εξηγούμεθα:

Πρώτον: Ο κ. Αγγέλου δεν προσέφερε τίποτε το καινούργιο. Επανέλαβε τα γνωστά, απέφυγε να προχωρήσει ακόμη και ένα βήμα, ενώ άδειασε τον Κορωνιά, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του ότι του υπεδείχθη να ενημερώσει την ΑΔΑΕ όπως είχε υποχρέωση από τον νόμο που προβλέπει ότι στον έλεγχο πρέπει να παρίσταται ο πρόεδρος της Αρχής. «Εμείς δεν του υποδείξαμε να μην πάει στην ΑΔΑΕ»…

Δεύτερον: Ο κ. Αγγέλου δεν προσκόμισε καμία άλλη λίστα πέραν εκείνης που είχε δοθεί από τους τρεις υπουργούς με ονόματα που παρακολουθούνταν.

Τρίτον: Οι δύο πρωταγωνιστές, Ζήκου της Ericsson και Κορωνιάς της Vodafone, απέφυγαν να έρθουν σε αντιπαράθεση και να συγκρουσθούν. Αντίθετα, δεν μπήκαν ο ένας στα χωράφια του άλλου. Ο εκπρόσωπος της Ericsson… απάλλαξε από περιπέτειες τόσο τον κ. Κορωνιά όσο και τον άνθρωπο-κλειδί της εταιρείας, τον κ. Μαστοράκη, τεχνικό διευθυντή της Vodafone, που είχε εργασθεί και στην Panafon και είναι γνωστή η συγγένειά του με τον Κόκκαλη, λέγοντας ότι δεν τον ενημέρωσε για τις λειτουργικές δυνατότητες του λογισμικού! Και ποιον, κ. Ζήκου, ενημερώσατε; Ποιος δούλευε το λογισμικό, κύριε Κορωνιά; Να σας πούμε τι πιστεύουμε;

Ότι μας κοροϊδεύετε, στην προσπάθειά σας να καλυφθείτε.

Τέταρτον: Η κυβέρνηση περιχαρακωώθηκε και ασφαλώς αισθάνεται ότι ξεπέρασε τον κίνδυνο να υποχρεωθεί να δώσει τις λίστες με όσους παρακολουθούνταν, πέραν εκείνων που δόθηκαν στη συνέντευξη των τριών υπουργών. Κι έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μπορούσε να δώσει η κυβέρνηση τις καταστάσεις από τις οποίες, όπως λένε οι γνωρίζοντες, θα αποκαλυπτόταν όλη η δραστηριότητα των αμερικανών πρακτόρων και πόσοι παρακολουθούνταν εδώ στην Ελλάδα… Θα γινόταν χαμός… Θα κατέρρεε το σύστημα…

Πέμπτο: Το θέμα βέβαια είναι τι θα κάνει η Δικαιοσύνη. Κι αν θα θελήσει να μπει στα βαθιά νερά.

Έκτο: Θα μπορούσε να βγάλει… λαβράκια, αν η αξιωματική αντιπολίτευση επέμενε να κληθεί να καταθέσει ο κ. Μαστοράκης, που οπωσδήποτε γνωρίζει πολλά. Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση διά του προέδρου της επιτροπής Αναστάσιου Καραμάριου απέφυγε να παρατείνει τις εργασίες για να έρθει ο Μαστοράκης να καταθέσει, για το περιβόητο λογισμικό, σημαίνει ότι υπάρχει φόβος… Έτσι, μ’ όλα αυτά υπόψη, οι υποκλοπές έγιναν μόνο που η αλήθεια από κανένα όργανο δεν πέρασε…

Εκτός κι αν το… βαθύ λαρύγγι κάνει το θαύμα του

Η μόνη ελπίδα που απομένει είναι ο ανωνυμογράφος που στέλνει τα γράμματα στον δικηγόρο της οικογένειας του άτυχου τεχνικού της Vodafone Κ. Τσαλικίδη. Είναι υπαρκτό πρόσωπο, γνωρίζει πράγματι το τι έγινε και είναι αποφασισμένος να μιλήσει. Ήδη έχει εντυπωσιάσει ο υπογράφων ως «το βαθύ λαρύγγι» που ζητάει την προστασία των δικαστικών αρχών για να παρουσιαστεί και να μιλήσει. Τώρα, με την έκταση που έχει πάρει η υπόθεση, δύσκολα πλέον θα τολμήσει κανείς να του κλείσει το στόμα…


Σχολιάστε εδώ