ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Οι «πράσινοι» έχουν ουσιαστικά βγει εκτός χρονοδιαγραμμάτων και μόνο με ένα θαύμα μπορεί να προλάβουν τα γενέθλια για τα 100 χρόνια στο νέο γήπεδό τους. Και ακόμα πιο δύσκολο είναι να φτιαχτεί το γήπεδο στον Βοτανικό.

Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση θέλουν τον Γιώργο Σουφλιά να προτιμά την παραχώρηση της έκτασης στο Ελληνικό. Κατά μία περίεργη σύμπτωση κάτι ανάλογο φέρεται να επιθυμούν και στελέχη της «πράσινης» ΠΑΕ, επειδή εκεί προσφέρονται περισσότεροι χώροι για εκμετάλλευση. Μην παραβλέψουμε ότι για την ίδια έκταση έχει ενδιαφερθεί στο παρελθόν και μία εταιρεία από τον όμιλο που στηρίζει τον Παναθηναϊκό. Απόλυτα φυσιολογικό ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για έκταση-«φιλέτο» που μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

Αρχικά το θέμα «κόλλησε» στην άρνηση των οπαδών να μετακομίσει ο Παναθηναϊκός στο Ελληνικό. Το σχέδιο όμως δεν εγκαταλείφθηκε και, αν υπάρξει πρόβλημα στον Βοτανικό, σταδιακά θα επιστρέφει στο προσκήνιο με την ελπίδα να ξεπεραστούν οι ενστάσεις των οπαδών.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ΑΕΚ. Οι πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Σουφλιά να πρότεινε στον Ντέμη Νικολαΐδη το Ελληνικό, εφόσον δεν το επιλέξουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ όμως έχει βρει ήδη την έκταση. Αλλά ακόμα δεν μπορεί να βρει τα χρήματα, ενώ τις τελευταίες μέρες απέκτησε και άλλον «πονοκέφαλο», τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος δείχνει να ξεπερνά σιγά σιγά όσα συνέβησαν στις εκλογές της Ερασιτεχνικής και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ετοιμάζει θεαματική επάνοδο στο προσκήνιο.

Κοινή συνισταμένη για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, πάντως, ήταν ότι το γήπεδο ξεφεύγει από οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα των διοικήσεων και πλέον οδηγεί σε πολλές τριβές, καθώς το ΟΑΚΑ δεν καλύπτει τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι παράγοντες των δύο ΠΑΕ.


Αλλάζει την άμυνα ο Σόλιντ

Τα πλάνα του για τη νέα σεζόν έχει ήδη ετοιμάσει ο Τροντ Σόλιντ. Ο νορβηγός τεχνικός έχει δηλώσει ότι θα στηριχθεί σε έναν βασικό κορμό και θα κάνει σταδιακή ανανέωση. Αυτό πάντως που τον προβληματίζει είναι το χτίσιμο της άμυνάς του, καθώς πολύ δύσκολα κάποιος από αυτούς που παίζουν βασικοί θα διατηρήσει τη θέση του και τη νέα χρονιά. Ήδη για τα δύο άκρα της άμυνας έχουν αποκτηθεί οι Ζεβλάκοφ και Ντομί, ενώ θεωρείται δεδομένη η επιστροφή του Άντζα. Απομένει η απόκτηση ενός ακόμα στόπερ για την ολοκλήρωση του «ερυθρόλευκου παζλ», με τον Σίμουνιτς να αποτελεί τον… διακαή πόθο του Σόλιντ. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι πλην του Νικοπολίδη, ο οποίος πάντως θα δώσει μάχη με τον Μπούτινα, η άμυνα του Ολυμπιακού θα εμφανιστεί πλήρως ανανεωμένη την επόμενη χρονιά.


Περιμένει και ελπίζει ο Μαλεζάνι

Η πρόθεση του Μαλεζάνι είναι ξεκάθαρη. Θέλει να παραμείνει και τη νέα χρονιά στον Παναθηναϊκό και να δείξει το έργο του. Ο ιταλός τεχνικός «καίγεται» αυτή την εποχή να μάθει τις προθέσεις του «Τζίγγερ» σχετικά με το μέλλον του, ωστόσο το αφεντικό του Παναθηναϊκού κρατάει καλά κλειστά τα χαρτιά του. Από την πλευρά του ο τεχνικός των «πρασίνων» κάνει τα πάντα, είτε με δηλώσεις του στον Τύπο της χώρας του είτε με δημοσιεύματα που τον θέλουν στόχο άλλων ομάδων, για να μάθει το μέλλον του στην Παιανία. Ήδη το όνομα του Μπάγεβιτς έχει αρχίσει να ακούγεται και πάλι, ενώ σημαντικό ρόλο για την παραμονή του Ιταλού θα παίξει η έξοδος της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Πόρτα εξόδου σε Καμπάνταη και Κρασσά

Απογοήτευση επικρατεί στη Νέα Σμύρνη σχετικά με την προσφορά των Καμπάνταη και Κρασσά. Οι δύο ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν τον Δεκέμβριο ως δανεικοί από την ΑΕΚ, όμως δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν τον Πανιώνιο στην προσπάθεια που κάνει να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα ο Καμπάνταης δεν διεκδικεί καν θέση στη βασική ενδεκάδα, παρ’ όλο που του δόθηκαν ουκ ολίγες ευκαιρίες τόσο από τον Μπουμπένκο όσο και από τον Βλάχο. Αυτό πάντως που είναι σίγουρο είναι ότι οι δύο ποδοσφαιριστές δεν θα συνεχίσουν να φορούν τα κυανόλευκα σε περίπτωση που η ομάδα σωθεί, καθώς δεν έχουν πείσει κανέναν στην πλατεία.


Σούλης και του χρόνου

Η απόφαση είναι σχεδόν οριστική. Απομένουν τα διαδικαστικά για να κλείσει η υπόθεση. Ο Σούλης Μαρκόπουλος θα είναι και του χρόνου στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Δίκαια, βάσει της δουλειάς που έκανε από την ημέρα που ανέλαβε. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην πορεία της ομάδας. Ο Βεργίνης, που είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας, δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν στον ΠΑΟΚ. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν δούλευε αρκετά. Ο Μαρκόπουλος πήρε λοιπόν για συνεργάτη του τον Έρνεστ Ράζντεν, τον οποίο είχε και στον Άρη, και ο μικρός κατάλαβε τι σημαίνει προπόνηση. Μέχρι και επτά ώρες προπόνηση έτυχε να κάνει σε μία ημέρα. Του χρόνου όμως θα έρθουν τα σπουδαία από την περίπτωση του πιτσιρικά.


Φόβοι για Τουρέ

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στον Ολυμπιακό για την περίπτωση του Γιάγια Τουρέ. Ο 22χρονος μέσος αγωνίζεται ασταμάτητα με αποτέλεσμα να έχει μείνει από δυνάμεις. Μάλιστα την παραμονή του αγώνα με την Ξάνθη ένιωσε κάποια αδιαθεσία, κάτι που τον κράτησε εκτός αποστολής. Οι εξετάσεις που έκανε ο παίκτης προκειμένου να διαπιστωθεί το πρόβλημά του έδειξαν κόπωση. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους ανθρώπους της ΠΑΕ, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να… σέρνεται ο Τουρέ στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» θεωρεί το Παγκόσμιο Κύπελλο την ιδανικότερη ευκαιρία για την… εκτόξευση της τιμής του Αφρικανού στα ύψη, καθώς είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα επιδιώξει να τον πουλήσει.


Παίρνει κεφάλια για την ανανέωση

Όταν σε έξι παιχνίδια στη σειρά γνωρίζεις πέντε ήττες και αποσπάς μόνο μία ισοπαλία, τότε είναι βέβαιο ότι η εικόνα που παρουσιάζεις δεν είναι καλή. Άλλωστε, στη ζωή και πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Ποιο είναι όμως το αποτέλεσμα που ενδιαφέρει το Αιγάλεω εν τέλει; Είναι η νίκη στη Λιβαδειά ή στο Καυταντζόγλειο; Σαφώς και αν έρχονταν δύο νίκες ή και περισσότερες, κανείς δεν θα τις έδιωχνε.

Ο Γιώργος Χατζάρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον πάγκο του Αιγάλεω, έχοντας αναλάβει να φέρει εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή. Να δημιουργήσει ξανά μια ομάδα που θα μπορεί να έχει στόχο την Ευρώπη. Ο ίδιος έχει τοποθετηθεί ουκ ολίγες φορές απέναντι στους παίκτες του, καλώντας τους να αποδείξουν ότι θέλουν να φτάσουν σε στόχους ακόμα και σε αυτή τη μεταβατική για το «Σίτι» χρονιά. Γιατί ο Χατζάρας είναι αυτός που πρέπει να μετουσιώσει τα πλάνα και τα σχέδια της διοίκησης, προχωρώντας σε ένα ομολογουμένως δύσκολο μονοπάτι όπως αυτό της ριζικής ανανέωσης. Πιο απλά; Να πάρει κεφάλια.

Στο Αιγάλεω θα μείνουν όσοι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και έχουν παράλληλα τη θέληση να τα καταφέρουν.

Μάλιστα ο Χατζάρας το έθεσε χαρακτηριστικά ότι «δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι» και έχει απόλυτο δίκιο, όταν συμπληρώνει ότι «όποιον παίκτη θέλει να κρατήσει το Αιγάλεω, μπορεί να τον κρατήσει». Σε αυτά τα λόγια βρίσκει την πρακτική του εφαρμογή ένα μέρος από τον σχεδιασμό της νέας ομάδας και το σίγουρο είναι ότι ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας. Αυτές είναι, άλλωστε, οι άνωθεν εντολές. Και ποιος μπορεί να πάει κόντρα; Κανείς…


Ο άσος έχει το προβάδισμα…

Στην Ιταλία η Ουντινέζε βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αυτή τη στιγμή, καθώς τη χωρίζει μόλις ένας βαθμός από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Τζιοβάνι Γκαλεόνε υποδέχεται την Πάρμα και η νίκη είναι μονόδρομος γι’ αυτήν προκειμένου να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία. Η φιλοξενούμενη ομάδα με εξαιρετικές εμφανίσεις στον δεύτερο γύρο κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της, γι’ αυτό και δεν… καίγεται για τους βαθμούς. Ο άσος εδώ έχει το προβάδισμα.

Πάμε τώρα στην Ισπανία. Έξι αγωνιστικές συμπλήρωσε η Βαλένθια χωρίς νίκη και κινδυνεύει να μείνει εκτός πρώτης τετράδας. Οι «νυχτερίδες» υποδέχονται την Κάντιθ και τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει. Η φιλοξενούμενη ομάδα παλεύει για τη σωτηρία της, όμως θα πρέπει να διεκδικήσει τους βαθμούς σε άλλο ματς. Ο άσος αυτός δύσκολα θα σπάσει. Νίκη για να παραμείνει στην πρώτη τετράδα θέλει και η Οσασούνα κόντρα στη Χετάφε. Η γηπεδούχος δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα του πρώτου γύρου, ωστόσο έχει καταφέρει να βρίσκεται σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ. Η Χετάφε θεωρητικά έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και έτσι θα πάει στην έδρα της Οσασούνα χωρίς άγχος. Ο άσος, πάντως, έχει το προβάδισμα.

Τέλος, στην Ολλανδία την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έχει βάλει στόχο φέτος η Ουτρέχτη και μέχρι τώρα δείχνει ικανή να την κερδίσει. Η νίκη κόντρα στη Βααλβάικ είναι μονόδρομος προκειμένου να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο, ενώ υπάρχουν ακόμα ελπίδες για τη διεκδίκηση μίας θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των μπαράζ. Η αντίπαλός της, πάντως, μόνο εύκολη δεν θα πρέπει να θεωρείται. Παρ’ όλα αυτά η γηπεδούχος έχει τον πρώτο λόγο, καθώς διαθέτει πιο σταθερή ομάδα και, επιπλέον, μέσα στο σπίτι της δύσκολα αφήνει βαθμούς.


Σχολιάστε εδώ