Τι ισχυρίζεται η Ericsson σε επιστολή της προς το «Π»

Δείγμα της ανησυχίας είναι το γεγονός ότι ο σουηδικός κολοσσός έσπευσε αμέσως να απαντήσει, παρ’ ότι, όπως επισημαίνει στην επιστολή που μας έστειλε, αποτελεί πάγια πρακτική της Ericsson να μη σχολιάζει δημοσιεύματα.

Το σημείο που θέλησε να αμφισβητήσει η εν λόγω εταιρεία είναι η κρίσιμη αναφορά ότι η συνεργαζόμενη μαζί της ελληνική εταιρεία Intracom μπορούσε και το λογισμικό να κατασκευάσει, δεδομένου ότι είχε την τεχνογνωσία, και τους κωδικούς να παρακάμψει.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της η σουηδική εταιρεία γράφει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Κουρή,

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε στο φύλλο της Κυριακής 19 Μαρτίου 2006 το ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Δείχνουν Κόκκαλη! / Κατασκοπία: Στοιχεία-φωτιά που καθημερινά αποκαλύπτονται…» που δημοσιεύεται με πρωτοσέλιδη αναφορά και εσωτερική ανάπτυξη στην σελίδα 14.

Καίτοι αποτελεί πάγια πρακτική της Ericsson να μη σχολιάζει δημοσιεύματα, άρθρα ή δημοσιοποιημένες γνώμες και απόψεις, το συγκεκριμένο άρθρο εμπεριέχει μια ανακριβή αναφορά σχετικά με την εταιρεία μας.

Ειδικότερα, το άρθρο αναφερόμενο στην ακρόαση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, κ. Bill Zikou, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου (15 Μαρτίου 2006) αναφέρει τα εξής «…Όπως κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson, Μπ. Ζήκου, η Intracom είχε την πιστοποίηση κατασκευής του λογισμικού των ʽʽνόμιμων συνακροάσεων” από την Ericsson και επίσης γνώριζε την τεχνογνωσία και τους κωδικούς…»

Η εταιρεία μας διαψεύδει κατηγορηματικά την αναφορά αυτή ως αναληθή, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα σχετικά πρακτικά της Επιτροπής.

Θωρούμε ότι οι διευκρινίσεις αυτές είναι απαραίτητο να δημοσιευθούν στην εφημερίδα σας προκειμένου να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση,
Μαρία Μπούρα

Head of Communications,
Ericsson South East Europe
& Regulatory Affairs, Greece»

Εμείς, κύριοι της Ericsson, γράψαμε ό,τι έγραψαν όλες οι εφημερίδες, από την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου σας κ. Μπ. Ζήκου.

Ρωτάμε, λοιπόν, ευθέως και ζητάμε ευθεία απάντηση:

1) Ήταν η Intracom συνεργάτης και μεταπωλητής των προϊόντων της Ericsson στην Ελλάδα;
2) Ήταν πιστοποιημένος εκπρόσωπος στην Ελλάδα;

Στο πλαίσιο της συνεργασίας η Intracom:
1) Είχε τη δυνατότητα να κατασκευάζει;
2) Είχε πιστοποιηθεί γι’ αυτές τις δυνατότητές της;
3) Εάν κάποιος είχε τις παραπάνω γνώσεις θα μπορούσε να κατασκευάσει λογισμικό και να παρακάμψει τους κωδικούς;

Ελπίζουμε ότι η Ericsson μετά την εμπλοκή της, όπου την κατηγορεί ο Κορωνιάς, δεν θα αποφύγει να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματά μας.

Νεκρή εβδομάδα

Κατά τ’ άλλα η εβδομάδα κύλησε χωρίς καμία εξέλιξη να σημειωθεί, λόγω της… αργίας της Επιτροπής της Βουλής.

Έχει μπλέξει ο Διώτης

Εξάλλου, ο ασχολούμενος με τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν τον τεχνικό της Vodafone κ. Τσαλικίδη στην αυτοκτονία, ο εισαγγελέας κ. Διώτης, αναζητεί αν υπήρξε τελευταίο τηλεφώνημα πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Με εισαγγελική άδεια έχει αρθεί το απόρρητο και ο κ. Διώτης ερευνά εκατοντάδες τηλέφωνα μήπως κάποιο απ’ αυτά είχε επικοινωνήσει με τον Τσαλικίδη.


Σχολιάστε εδώ