Υποψηφιότητα Μπουτάρη

Τα διλήμματα των Θεσσαλονικέων είναι «πρόοδος ή συντήρηση και οπισθοδρόμηση, πράσινο ή τσιμέντο», είπε και ζήτησε την υποστήριξη όλων των προοδευτικών ανθρώπων.

Ειδική αναφορά έκανε στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ανήκει οργανωτικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά είναι «βαθύτατα ΠΑΣΟΚτζής» και ζήτησε τη στήριξη αλλά όχι το χρίσμα του κόμματος. Ο Μπουτάρης τόνισε ότι η υποψηφιότητά του είναι υπερκομματική και όχι αντικομματική και στόχο έχει «να δημιουργήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών που θα γκρεμίσει την εικοσάχρονη δεσποτεία μιας δημοτικής αρχής χωρίς όραμα, μίζερη και γκρινιάρα». Πρόσθεσε δε ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου «θα συνεργαστούμε ακόμη και με τον διάολο».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις επικρίσεις ότι με την κίνησή του αυτή προσπαθεί να εκβιάσει το ΠΑΣΟΚ ώστε να του δώσει το χρίσμα, ανέφερε πως «όχι μόνο δεν εκβιάζουμε το ΠΑΣΟΚ, αλλά μάλλον το διευκολύνουμε».

Παρουσιάζοντας σημεία του προγράμματός του, ο Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε τα δημοτικά διαμερίσματα να λειτουργούν ως μικρά δημαρχεία, ενώ τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας μητροπολιτικού δήμου στο πολεοδομικό συγκρότημα και υπέρ της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ και του Γʼ΄ Σώματος Στρατού ώστε στον χώρο εκείνο να δημιουργηθεί μητροπολιτικό πάρκο. Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα ζήτησε να σχεδιαστούν γρήγορα οι επεκτάσεις του μετρό, να γίνει νέος επιβατικός σταθμός στο αεροδρόμιο, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για την υποθαλάσσια, καθώς και για την επέκταση του διαδρόμου 10-28 του αεροδρομίου. Διένειμε επίσης κείμενο με τα ονόματα 381 ατόμων τα οποία στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Στις επίμονες ερωτήσεις που του έγιναν για το τι θα πράξει στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ χρίσει άλλον υποψήφιο, αρκέστηκε να δηλώσει πως «θα το ξανασκεφτούμε», συμπληρώνοντας ότι στο εξής «θα είναι δύσκολο πλέον να αποσυρθούμε».


Σχολιάστε εδώ