Πού είναι το ΠΑΣΟΚ;

Και ένας απλός οπαδός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εύκολα αντιλήφθηκε τη σκοπιμότητα της ανέξοδης κίνησης του Ψωμιάδη, που από τη μια «βγάζει λάδι» την κυβέρνηση και από την άλλη αναγορεύει τον ίδιο και τους «γαλάζιους» δημάρχους σε αποκλειστικούς «διεκδικητές» των δικαίων της περιοχής.

Και ένας απλός οπαδός του ΠΑΣΟΚ εύκολα θα αντιλαμβανόταν ότι το συμφέρον του κόμματός του θα επέβαλλε την «αποκάλυψη της λογικής Ψωμιάδη» και την «αποκάλυψη της κυβέρνησης που δεν κράτησε τις υποσχέσεις που αφειδώς είχε δώσεις στους Θεσσαλονικείς».

Και ένας απλός οπαδός του ΠΑΣΟΚ θα πίεζε τον Ψωμιάδη να ονοματίσει τους υπεύθυνους των προβλημάτων, υποχρεώνοντάς τον είτε να εκτεθεί είτε να εκθέσει την κυβέρνηση.

Κι όμως αυτά που ένας απλός οπαδός του ΠΑΣΟΚ εύκολα θα μπορούσε να αντιληφθεί δεν κατάφερε να τα αντιληφθεί το «συλλογικό ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης».

Αντί λοιπόν να «ανεβάσουν τον πήχυ» και να πλειοδοτήσουν σε αιτήματα, κάνοντας τον Ψωμιάδη να φαίνεται «συμβιβασμένος» και «στημένα διεκδικητικός», οι «πράσινοι» κυριολεκτικά έχασαν την μπάλα!

• Επισήμως το ΠΑΣΟΚ -είτε από Χαριλάου Τρικούπη είτε από τη Νομαρχιακή ή την Περιφερειακή Επιτροπή- δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση, δείχνοντας ότι… απουσιάζει από την επικαιρότητα της πόλης.

• Η «πράσινη» παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο δεν προσπάθησε να αποκαλύψει τον Ψωμιάδη, αλλά αρκέστηκε να τον υβρίσει, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία του «καραγκιοζιλίκι».

• Οι μισοί δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ στον νομό έστειλαν εκπροσώπους τους στη συνέντευξη Τύπου του Γιώτη, ενώ οι άλλοι μισοί πήγαν αυτοπροσώπως, δείχνοντας ότι συμφωνούν σε αυτά που έλεγε (ότι η μόνη ελπίδα της περιοχής είναι ο Καραμανλής, ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει ό,τι μπορεί, αλλά χρειάζονται περισσότερα για να καλυφθεί το κενό που άφησαν οι προηγούμενοι με είκοσι χρόνια αδιαφορίας κ.λπ.). Πιο συγκεκριμένα, οι Δανιηλίδης, Διαμαντής Παπαδόπουλος, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Τσολάκης και Ματζάρης ήταν παρόντες, ενώ οι Οικονομίδης, Λαδόπουλος και Σερβετάς εκπροσωπήθηκαν.

• Όσο για τους μεγαλόσχημους βουλευτές, αυτοί ασχολούνται με τη… μεγάλη πολιτική, κάνοντας τον Ψωμιάδη να τους ευχαριστήσει δημοσίως (ανέφερε ονομαστικά τους Βενιζέλο, Τσοχατζόπουλο) επειδή δεν τον πολεμούν, όπως είπε (επειδή δεν ασχολούνται μαζί του, η ορθή έκφραση).

• Ο μόνος που είπε κάτι στην κατεύθυνση που θα έβλεπε ο απλός οπαδός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκος Γιαννόπουλος (ακούγεται το όνομά του για τη θέση του υποψήφιου νομάρχη), που κάλεσε τον Ψωμιάδη να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ασχοληθεί με τον νομό και τα προβλήματά του.

Ο κ. Γιαννόπουλος διερωτάται «τι άλλαξε από τον Σεπτέμβριο, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, όταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωνε την πλήρη εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό, ενώ οι φορείς κατέθεταν υπομνήματα για την αποβιομηχάνιση, την ανεργία, τη σχολική στέγη και το κυκλοφοριακό;» «Από ποιον διεκδικεί και τι ο κύριος Ψωμιάδης; Να κάνει σαφή τον αποδέκτη των αιτημάτων, που δεν είναι άλλος από την κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.


Σχολιάστε εδώ