Ο κρυφός στόχος των ερευνών για την παράγκα…

Μόνο που όλοι είδαν μπροστά από την κουρτίνα και απέδωσαν την ενέργεια σε μια προσπάθεια πίεσης του Βίκτωρα Μητρόπουλου να αποσυρθεί από το προσκήνιο ώστε να ανοίξει ο δρόμος στη Σούπερ Λίγκα. Ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, όμως, υποστήριζε από το απόγευμα της Τρίτης ότι δεν προκύπτει η παραμικρή σχέση του με παράνομες δραστηριότητες.

«Με έχουν ελέγξει τόσες φορές και έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι είμαι καθαρός», υποστήριζε ο Μητρόπουλος σε συζητήσεις με συνεργάτες του.

Συντροφικά
μαχαιρώματα

Κατά συνέπεια, κάποιος άλλος είναι ο στόχος της διαρροής. Οι πληροφορίες θέλουν τα μαχαιρώματα να δίνουν και να παίρνουν στο εσωτερικό της Σούπερ Λίγκας.

Οι λεπτές βαθμολογικές ισορροπίες, ο πρωταγωνιστικός ρόλος που οικειοποιήθηκαν ορισμένοι, αλλά και η διάθεση για απόκτηση αξιωμάτων οδήγησαν σε έναν πόλεμο εξουσίας. Στο πλαίσιο του πολέμου εντάσσεται και η διόγκωση του θέματος με την ανάμειξη του Παπαγγελόπουλου. Το «ΠΑΡΟΝ» είχε ασχοληθεί και πριν από δύο εβδομάδες με τις τριβές στο εσωτερικό τού υπό ίδρυση οργάνου. Φάνηκε, ωστόσο, τότε ότι μπήκαν στην άκρη οι διαφορές προς όφελος της προσπάθειας. Αλλά στην πράξη ήταν απλώς μια τάση για ανακωχή. Τα μαχαίρια βγήκαν εκ νέου με αφορμή κάποια διαιτητικά λάθη, αλλά και την προβολή συγκεκριμένων ανθρώπων.

Στο βάθος…
Πανόπουλος

Οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε δείχνουν ως στόχο της διόγκωσης που πήρε η υπόθεση τον εμπνευστή της Σούπερ Λίγκας Χρήστο Πανόπουλο. Το αφεντικό της Ξάνθης ήταν ο μοναδικός από όσους οραματίζονται νέος ύφος και ήθος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έτσι, κάποιοι θέλησαν να του βάλουν… τρικλοποδιά ώστε να τον… προσγειώσουν ανώμαλα και σταδιακά να τον αποσύρουν από το προσκήνιο.
«Έστω και αν δεν υπήρχε κάτι μεμπτό στις συνομιλίες του που καταγράφηκαν στις κασέτες, στη συνείδηση του κόσμου έχει παραμείνει ως περίεργος», μας είπε καλά πληροφορημένη πηγή.

Ακολουθεί
ο Μπέος!

Αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες, θα ανοίξει ένας νέος κύκλος συγκρούσεων που μπορεί να οδηγήσει σε καθολική αλλαγή του σκηνικού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η Σούπερ Λίγκα, βέβαια, θα γίνει και αυτό φαίνεται εκτός των άλλων και από την αδυναμία της άλλης πλευράς να καταθέσει μία αντιπρόταση. Μέχρι σήμερα διαπιστώνουμε έλλειψη σχεδίου και απλώς αναλώνεται σε στείρα αντιπαράθεση.

Μετά τον Πανόπουλο, λοιπόν, θα πάρει σειρά ο Αχιλλέας Μπέος. Χωρίς υπερβολή στη Σούπερ Λίγκα θα στήσουν πανηγύρι, εάν υποβιβαστεί ο Πανιώνιος.

«Άντε, να ξεμπερδεύουμε και με αυτόν», λένε κάποιοι που διαφωνούν με τον αυθορμητισμό του Μπέου. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, προβλέπεται και στη συμφωνία που έγινε με στελέχη της κυβέρνησης.

Το αφεντικό του Πανιωνίου, πάντως, δεν είναι από τους παράγοντες που πιάνονται κορόιδο. Έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και ήδη έλαβε τα μέτρα του. Αλλά το θέμα δεν τελειώνει μόνο με την αντίδραση του Μπέου, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν πλέον μεγάλες διαφορές στη Σούπερ Λίγκα και κάποιοι επιχειρούν απλώς να πάρουν τα «ηνία» ώστε να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες από τον προσεχή Μάιο, οπότε το νέο όργανο θα θεσμοθετηθεί με νόμο.

Αυξάνονται
οι «μνηστήρες» για Κλέιτον

Το όνομα του Σίλβα Κλέιτον βρίσκεται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, καθώς οι φετινές εμφανίσεις του Βραζιλιάνου με τη φανέλα της Καλαμαριάς έχουν κινήσει το ενδιαφέρον πολλών ελληνικών συλλόγων. Ήδη τα ονόματα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ έχουν ακουστεί έντονα αυτές τις ημέρες, ωστόσο η μοναδική ομάδα που φέρεται να έχει καταθέσει επισήμως πρόταση στην Καλαμαριά για την απόκτησή του είναι η Λάρισα. Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος, πάντως, δεν βλέπει με καλό μάτι τη μετακίνησή του στην ομάδας της Θεσσαλίας, αφού η πρόθεσή του είναι να αγωνιστεί σε μεγάλο σύλλογο που θα πρωταγωνιστεί.

Κίτρινη;

Ποια κίτρινη; Ο Πορφύρης πάνω στην τρέλα του για την εκπληκτική διαιτησία του στη Νέα Σμύρνη ξέχασε να αναφέρει στο φύλλο αγώνα την κίτρινη κάρτα του Αρμάντο Φουτσίνι. Ο Καμερουνέζος την αντίκρισε τη στιγμή που κατευθυνόταν στον πάγκο της ομάδας του. Του έριξε μια σφαλιάρα ένας αντίπαλός του, αλλά ο Πορφύρης τα έβλεπε όλα… μαύρα, όταν επρόκειτο για κάρτες. Και τώρα αναζητείται τρόπος για να τιμωρηθεί ο Αφρικανός, καθώς βάσει του κανονισμού τιμωρείται μόνο αν αναφερθεί στο φύλλο αγώνα. Οι «σοφοί» θέλουν να χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο το βίντεο του αγώνα. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες…


Άντε και επίτιμος

Στη Βαρκελώνη θα πάνε ο Θανάσης Τζεβελέκης και ο Νίκος Γκάλης για να συναντήσουν τον ισχυρό άνδρα της ULEB, Τζόρντι Μπερτομέου. Πριν από έναν μήνα το γράψαμε. Για να αποδείξουμε πάλι ότι είμαστε έναν μήνα μπροστά, ο Άρης θα κάνει πρόταση στον Νίκο Γκάλη να επιστρέψει στην οικογένεια του συλλόγου με τον ρόλο του «επίτιμου» προέδρου. Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός των «κίτρινων», αλλά και του Γκάλη, εφόσον όμως διαπιστώσει στην πράξη ότι ο σύλλογος έχει τις δυνατότητες να κάνει βήματα μπροστά και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις διοργανώσεις. Πριν από έναν μήνα, άλλωστε, του κατατέθηκε πρόταση να αγοράσει ένα μικρό μέρος του μετοχικού κεφαλαίου, όμως ο Γκάλης δεν έδειξε «ζεστός». Σε περίπτωση ωστόσο που το ευνοήσουν οι συνθήκες και γίνει επίτιμος πρόεδρος, χωρίς δηλαδή πολλές υποχρεώσεις, ίσως προχωρήσει στην αγορά μέρους των μετοχών.


Η υπόθεση Μπoσμάν άλλαξε τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και προκάλεσε ανατροπές κανονισμών στα καταστατικά πολλών πρωταθλημάτων. Πλέον μία άλλη υπόθεση θα προκαλέσει σάλο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και θα βάλει στις θέσεις τους ακόμη και τους… κοπανατζήδες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στα βελγικά δικαστήρια προσέφυγε η Σαρλερουά, διεκδικώντας αποζημίωση 615.000 ευρώ είτε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μαρόκου είτε από τη ΦΙΦΑ. Για την ακρίβεια, ένας μαροκινός αθλητής της κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεών του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να είναι εκτός δράσης εδώ και οκτώ μήνες.

Η Σαρλερουά διεκδικεί αποζημίωση, η υπόθεση απέκτησε ενδιαφέρον όμως από τη στιγμή που μπλέχτηκε και η G18. Οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης βρήκαν την ευκαιρία και πλέον διεκδικούν αποζημίωση 850.000.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας παλιότερες υποθέσεις, όπου παίκτες είχαν τραυματιστεί σοβαρά και δεν αποζημιώθηκαν οι ομάδες. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό τι θα συμβεί σε περίπτωση που δικαιωθεί η Σαρλερουά και δημιουργηθεί δεδικασμένο. Στην πραγματικότητα η G18 δεν ελπίζει ούτε προσδοκά να πάρει κάποια χρήματα. Ξέρει ότι ουδεμία αποζημίωση αναγνωρίζεται κατόπιν απομάκρυνσης από το ταμείο.

Επιδιώκει όμως να επιβάλει νέους νόμους που θα απαγορεύουν στις αφρικανικές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου να διοργανώνουν αγώνες στα μέσα του χειμώνα.

Εφόσον η Σαρλερουά δικαιωθεί, κάποια στιγμή αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν στο σύνολο των ευρωπαϊκών συλλόγων. Τότε θα παρουσιάσει ενδιαφέρον η συμπεριφορά των πολλών Αφρικανών που αγωνίζονται στην Ελλάδα και με πρόσχημα τις υποχρεώσεις τους με τα εθνικά συγκροτήματα των χωρών τους φεύγουν όποτε γουστάρουν και επιστρέφουν επίσης όποτε τους… καπνίσει.


Για μία θέση στο ΟΥΕΦΑ

Στην Πρέμιερ Λιγκ εύκολο αναμένεται το έργο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην αδύναμη Μπέρμιγχαμ. Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα και έχει στόχο να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά και να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Η Μπέρμιγχαμ δεν είναι ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά μέσα στο Ολντ Τράφορντ.

Στην Ιταλία μάχη για την έκτη θέση, η οποία οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, δίνει η Παλέρμο που υποδέχεται την Τρεβίζο. Βρίσκεται τέσσερις πόντους μακριά από τον στόχο της και θεωρητικά έχει ακόμα ελπίδες. Οι Σικελοί παίζουν αρκετά αξιόλογο ποδόσφαιρο και μέσα στην έδρα τους παρουσιάζονται πολύ δυνατοί. Η ουραγός του ιταλικού πρωταθλήματος έχει συμβιβαστεί με τον υποβιβασμό και δεν έχει καμία τύχη.

Στην Ολλανδία ο Άγιαξ μετά την ήττα από την Γκρόνιγκεν έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες στο ματς με την Μπρέντα για να παραμείνει στην τέταρτη θέση. Χωρίς προβλήματα αναμένεται να συνεχίσει και η Φέγενορντ, η οποία υποδέχεται στην έδρα της την αδύναμη Ντεν Χάαγκ.

Τέλος, στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την γκέλα που έκανε στο ματς με τη Σαραγόσα, καλείται να επιστρέψει στις νίκες μέσα στο Μπερναμπέου στο ντέρμπι με τη Λα Κορούνια. Η «βασίλισσα» παίζει με την πλάτη στον τοίχο και εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το τρίποντο.


Σχολιάστε εδώ