Με στρατηγική Δημοκρατικής Παράταξης…

Έτσι όλο και πιο συχνά το επόμενο χρονικό διάστημα στις δημόσιες ομιλίες του θα χρησιμοποιεί τον όρο «δημοκρατική παράταξη». Απώτερος στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μέχρι τις δημοτικές εκλογές, «με άξονα τη δημοκρατική παράταξη, να συγκροτηθεί αντικυβερνητικό μέτωπο», με δυνάμεις του ΣΥΝ καθώς και με δυνάμεις δορυφορικές του ΚΚΕ. Ήδη η πρώτη βολιδοσκόπηση έγινε κατά την παρουσίαση του βιβλίου για τον Πάμπλο, όπου ήταν στο πάνελ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέκος Αλαβάνος και συνέπεσαν ότι πρέπει να ξεπερασθούν αυτά που εμποδίζουν τη σύγκλιση.

Μάλιστα στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε στο «Π» πως «σε μια κυβέρνηση Παπανδρέου θα συμμετάσχουν και παράγοντες εκτός ΠΑΣΟΚ».

Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του, ο κ. Παπανδρέου έκρινε αναγκαίο «να κλείσει κάθε εστία δυσαρέσκειας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ». Γι’ αυτό οι συνεργάτες του φροντίζουν να διαρρέει ότι «η περίοδος των αποκλεισμών έκλεισε» και στις νέες πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται «θα αξιοποιηθεί το σύνολο των στελεχών».

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου φρόντισε να περάσει το μήνυμα συσπείρωσης του «όλου ΠΑΣΟΚ» στις πρόσφατες κατ’ ιδίαν συναντήσεις του που είχε με στελέχη αναξιοποίητα όπως ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Χρήστος Βερελής, ο Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Κώστας Γείτονας. Το επόμενο χρονικό διάστημα προτίθεται να συναντηθεί και με τον Γιάννο Παπαντωνίου, προκειμένου να βρεθεί τρόπος αξιοποίησής του. Με τον Κώστα Λαλιώτη δεν έχει κλείσει ραντεβού γιατί, όπως μας είπε συνεργάτης του, «τον βλέπει κάθε τόσο», ανταλλάσσουν απόψεις, ενώ «ήδη του έχει αναθέσει ειδικό ρόλο στην προετοιμασία της πολιτικής μάχης, στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά». Μάλιστα ο κ. Λαλιώτης ήδη έχει συναντηθεί δύο φορές με τον Παναγιώτη Φασούλα, προκειμένου να σχεδιάσει την καμπάνια της υποψηφιότητας για τον δήμο Πειραιά, αν και επισήμως η υποψηφιότητα Φασούλα θα ανακοινωθεί τέλος Μαΐου, καθότι ο κ. Φασούλας για δύο μήνες θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, για οικογενειακούς λόγους.

Εντυπωσιακά έχουν βελτιωθεί και οι σχέσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Χαρακτηριστική είναι η στήριξη που προσέφερε ο κ. Βενιζέλος στον αρχηγό του στις επιθέσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση για την «πρόταση του Λαυρίου». Ο κ. Βενιζέλος όχι μόνο υπερασπίστηκε τον κ. Παπανδρέου, αλλά αποσαφήνισε την «πρόταση του Λαυρίου», λέγοντας ότι το κόστος της πρότασης θα το αναλάβει το κράτος χωρίς να ενοχληθεί, όπως άλλες φορές, το περιβάλλον του αρχηγού του κόμματος. Μάλιστα συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, που στο παρελθόν δεν είχε και τόση συμπάθεια για τον κ. Βενιζέλο, μας διαβεβαίωσε πως «ερμήνευσε αυθεντικά τις σκέψεις του προέδρου». Εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από την διευθύντρια της ΚΟ, κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη, να του κλείσει κι άλλα ραντεβού με βουλευτές του κόμματος. Ταυτόχρονα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δίνει μεγάλη σημασία στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την περιφερειακή ανάπτυξη, καθότι θέλει να συνεχίσει τις επιτυχημένες εμφανίσεις του, πόσω μάλλον που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Γι’ αυτό προετοιμάζεται εντατικά για τη σύγκρουση στις 29 Μαρτίου, και ήδη έχουν γίνει δύο συσκέψεις στελεχών, προκειμένου να προετοιμαστεί η παρέμβασή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ