Η σπασμωδική αντίδραση του Βασίλη

Πέρα όμως από αυτά, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επέλεξε για τον εαυτό του το προφίλ του «εκλεκτού του Μαξίμου» (όπως ήταν καταγγελτικός προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έτσι είναι παρακλητικός -έως… δουλικός- προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας). Εκμεταλλευόμενος μάλιστα τη χρόνια αντιπάθεια του Καραμανλή για το «στυλάκι» του Γιώτη, κατάφερε να αναγορευτεί στον άνθρωπο του Μαξίμου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος παίρνει τη μερίδα του λέοντος από το περίσσευμα του αδηφάγου κράτους των Αθηνών. Του έδωσαν τα έργα που ζήτησε, του έδωσαν χρήματα, του άνοιξαν τις πόρτες των υπουργείων, τον ρωτούν για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού κ.λπ.

Έχοντας επιλέξει διαφορετική γραμμή από αυτήν του άσπονδου συντρόφου του, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ένιωσε την αποστροφή της υπεροψίας του στην πρωτοβουλία του Ψωμιάδη, διαισθανόμενος πως η ενέργεια του νομάρχη περικλείει μιαν απειλή για την πρωτοκαθεδρία του στην πόλη και μια αμφισβήτηση του πρώτου ρόλου που κατά τη γνώμη του δικαιούται να έχει.

Αυτή την αποστροφή του στον Ψωμιάδη και την πρωτοβουλία του ο Παπαγεωργόπουλος δεν έκανε καμιά απολύτως προσπάθεια να την κρύψει. Έδωσε εντολή στους δικούς του να αντιμετωπίσουν το «κλείσιμο της νομαρχίας» ως μη γενόμενο. Να μην παραστεί κανείς στη συνέντευξη Τύπου του Γιώτη και να μην κάνει την παραμικρή δήλωση -είτε υπέρ είτε κατά- για το θέμα.

Επιπλέον, για να δείξει πως δεν θεωρεί σημαντική για την πόλη την ενέργεια του Ψωμιάδη, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του δήμου να κατεβάσουν από τα όρια του κεντρικού δήμου όλα τα πανό που ανάρτησαν οι υπηρεσίες της νομαρχίας για να διαφημίσουν τον διεκδικητισμό του νομάρχη.

Ο Ψωμιάδης έμεινε έκπληκτος από τη στάση του Βασίλη και κυρίως από το κατέβασμα των πανό του («αυτά που κάνουμε μαζί στους άλλους τα κάνει τώρα και σε εμένα», σκέφτηκε). Επέλεξε ωστόσο να μην αντιδράσει και να αρκεστεί σε παρατηρήσεις έκφρασης της απορίας του για τις επιδιώξεις του δημάρχου. Δεν παρέλειψε βεβαίως να σχολιάσει πως Θεσσαλονίκη δεν είναι η Τσιμισκή, η Εγνατία και η Βενιζέλου, και να υπογραμμίσει ότι πουθενά αλλού δεν κατέβηκαν πανό παρά μόνο στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης.


Σχολιάστε εδώ