Ελλάς – Γαλλία, χωρίς ασφάλιση εργασία

Αφού βρήκαμε τον «παπά» ας θάψουμε και τους ζωντανούς… Αυτή τη «λογική» φαίνεται να υιοθετεί ο ΣΕΒ που, εδώ και αρκετό διάστημα, βρίσκοντας ελεύθερο πεδίο, έχει επιδοθεί σε μια νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα επίθεση, εφαρμόζοντας τη ρήση: «όσο δεξιότερα τόσο καλύτερα».

Δυστυχώς η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο μια στροφή προς ακραίες νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις, που έχουν «ανοίξει την όρεξη» σε κάθε είδους οικονομικά συμφέροντα.

Το πρώτο ισχυρό «πολιτικό» μήνυμα στάλθηκε από τους τραπεζίτες, που αρνούνται να υπογράψουν συλλογική σύμβαση με την ΟΤΟΕ. Η κατάργηση όμως εθνικού τύπου συμβάσεων δεν είναι απλή τεχνική υπόθεση. Γιατί ταυτόχρονα αποδυναμώνει τη δυνατότητα συλλογικής αντίδρασης των εργαζομένων. Κι ας μην παραξενευτούμε αν σε λίγα χρόνια προταθούν και ατομικού τύπου συμβάσεις στους εργαζομένους στις δημοσίου χαρακτήρα επιχειρήσεις (αν και όσες υπάρχουν μέχρι τότε).

Το δεύτερο «βήμα» πραγματοποιήθηκε κατά της ασφάλισης των εργαζομένων. Ο κ. Ο. Κυριακόπουλος, με την πρότασή του για ανασφάλιστη εργασία των νέων, θέλησε να «τσουβαλιάσει» τον Γ. Παπανδρέου με τις προτάσεις του στο Λαύριο και να ενθαρρύνει ταυτόχρονα τους νεοφιλελεύθερους «ιέρακες» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Στ’ αλήθεια, εναντίον ποίου καλεί τους νέους ο Γ. Παπανδρέου να πραγματοποιήσουν την «επανάσταση με αιτία»; Μήπως εναντίον του ίδιου για τις προτάσεις του για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την ανασφάλιστη εργασία;

Όσο για την κυβέρνηση, θα πρέπει να κατανοήσει ότι η αντοχή των εργαζομένων έχει φτάσει στα όριά της. Κι αν εξακολουθήσει να προωθεί ακραίες πολιτικές, τότε σε λίγους μήνες θα τρέχει και δεν θα φτάνει…

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ