Ανάβουν φωτιές στο ΠΑΣΟΚ οι υποψηφιότητες…

Πρόσφατα στη Χαριλάου Τρικούπη έφτασε ξαφνικά ένα πούλμαν από τον δήμο Π. Φαλήρου με οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που επισκέφθηκαν τη γραμματέα του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο γραφείο της, κι εκεί εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Λίγο έλειψε οι σύντροφοι να φτάσουν σε ακραίες καταστάσεις και αιτία ήταν ότι ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος φαίνεται πως φλερτάρει στον δήμο τους με έναν υποψήφιο από τον χώρο του Συνασπισμού ονόματι Φρέρης.

Αντιδράσεις όμως σημειώνονται και στον δήμο Αγίας Παρασκευής. Στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι, μαζί με τον κ. Γιαννακόπουλο που θέλει να πάρει το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου, επισκέφθηκαν τον κ. Σαλαγιάννη, που άλλα υποστηρίζει δημόσια και άλλα κάνει στο παρασκήνιο, αφού συμφώνησε μαζί τους πως δεν θα πρέπει να γίνουν προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων, καθώς θα σημειωθούν, όπως του επεσήμαναν, πολλές αντιδράσεις. Ωστόσο ο κ. Σαλαγιάννης, που δεν θέλει να εμφανιστεί αντίθετος από τον κ. Παπαδόπουλο, ή τους «δουλεύει» ή στην πραγματικότητα διαφωνεί, αλλά δεν το υποστηρίζει δημόσια. Και τούτο γιατί ήδη αποφασίσθηκε από την Περιφερειακή Οργάνωση και ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν… εκλογές στην Αγία Παρασκευή και στον Χολαργό, όπου θα ψηφίσουν όσοι δημότες θέλουν, δηλαδή δεν θα περιοριστούν οι ψηφοφόροι στα κομματικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Στον Χολαργό είχαν γίνει τρεις δημοσκοπήσεις, που ήταν όμως αλληλοσυγκρουόμενες, ενώ το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να κάνει γκάλοπ, όπως έκανε σε άλλους δήμους. Αν σημειωθούν παρατράγουδα στην ψηφοφορία και δημιουργηθεί η αίσθηση ότι όλα είναι στημένα, τότε ο δήμος θα χαθεί για το ΠΑΣΟΚ.

Στη δυτική Αττική η καθυστέρηση ανακοίνωσης πολλών υποψηφίων δημάρχων έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα και γι’ αυτό ο γραμματέας της ΝΕ κ. Καπετανάκης, που φαίνεται ότι προωθεί συγγενικό του πρόσωπο για δήμαρχο στον δήμο Χαϊδαρίου, έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών με την οποία επισημαίνει τα λάθη της επιτροπής. Στην ουσία ο κ. Καπετανάκης αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ανακοίνωσης του κ. Λαλένη στον δήμο Περιστερίου. Πολλά προβλήματα επικρατούν και στον δήμο Αγίων Αναργύρων. Η υποψηφιότητα του κ. Σαράντη, που έχει ομόφωνα αποφασιστεί απ’ όλα τα κομματικά όργανα, δεν ανακοινώνεται, γιατί υπάρχει η σκέψη να πραγματοποιηθούν προκριματικές εκλογές, με αποτέλεσμα άλλη μια οργάνωση του ΠΑΣΟΚ να αντιδρά στις επιλογές της Χαριλάου Τρικούπη. Σε περίπτωση πάντως που γίνουν προκριματικές εκλογές θεωρείται βέβαιο ότι θα θέσει υποψηφιότητα και ο κ. Κώστας Μούρτης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές συγκέντρωσε 15% ως ανεξάρτητος. Στον δήμο του Ιλίου γίνονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις για να αποδώσουν οι πιέσεις προς τους δύο ενδιαφερόμενους για το χρίσμα, κ. Μαρκόπουλο και Μηλιώνη, προκειμένου να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ζενέτου, που είναι και ο εκλεκτός του κ. Κουκουβίνου, ο οποίος αποχωρεί από δήμαρχος της πόλης.

Στον Υμηττό, αντί για τον Αριανά, ο Αλέκος Παπαδόπουλος προωθεί τον κ. Ζούπα, με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει γεμίσει αφίσες με φωτογραφία του κ. Ζούπα και του χουντικού Ασλανίδη, τις οποίες αποδίδουν στον σημερινό δήμαρχο. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει και τρίτη διάσπαση, αφού η δημοτική σύμβουλος Νάνσυ Γώγου, τέως μέλος της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να πολιτευτεί με τον συνδυασμό που υποστηρίζει η ΝΔ και έχει ως υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Αλέξανδρο Ματθαίου. Χαμός γίνεται και στον Άλιμο. Έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Ορφανό και τον κ. Ανωμερίτη που θέλουν να είναι και οι δύο υποψήφιοι. Στη Γλυφάδα πληθώρα υποψηφίων, όπως και στο Αιγάλεω, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να τα φέρνει δύσκολα πέρα.

Πονοκέφαλος η Αθήνα

Πάντως πονοκέφαλος και μάλιστα μεγάλος υπάρχει για τον υποψήφιο για τον δήμο της Αθήνας, το πρόσωπο δηλαδή που θα αντιμετωπίσει με τους καλύτερους δυνατούς όρους τον Νικήτα Κακλαμάνη. Το παρασκήνιο και οι διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη «πρώτης γραμμής» που επιθυμούν για τους δικούς τους λόγους να είναι αντίπαλοι του Ν. Κακλαμάνη. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους, για το με ποια κριτήρια πρέπει τελικά να επιλεγεί ο υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας. Στη Χαριλάου Τρικούπη έπεσε προς στιγμήν η ιδέα να ηγηθεί της πολιτικής μάχης που θα δοθεί στον δήμο της Αθήνας η Φώφη Γεννηματά. Αλλά το ενδεχόμενο να καεί το χαρτί που οδηγεί σε βέβαιη νίκη στην υπερνομαρχία, για ένα αμφίβολο αποτέλεσμα στην Αθήνα, οδήγησε σε ψυχραιμότερες εκτιμήσεις.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη βδομάδα ολοκληρώθηκε δημοσκόπηση, από γνωστή εταιρεία, για τον δήμο της Αθήνας. Στην έρευνα «μετρήθηκαν», μεταξύ άλλων ονομάτων, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προβάδισμα στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων έχει ο Κώστας Σκανδαλίδης, με ποσοστό 26%.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 25%. Η έκπληξη έρχεται από τον Γιάννη Δημαρά που καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό κοντά στο 20%, στην τέταρτη θέση η Άντζελα Γκερέκου με 17% και στην τελευταία θέση η Μαρία Δαμανάκη με 14%. Στην έρευνα υπήρχε ξεχωριστό ερώτημα για την απήχηση της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία συγκεντρώνει μόλις το 12% των ερωτηθέντων.

Από τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας προκύπτει επίσης ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γιάννης Δημαράς έχουν μια σχετική διείσδυση στον χώρο της κεντροδεξιάς, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ονόματα που μετρήθηκαν στην έρευνα.


Σχολιάστε εδώ