Διασταυρούμενα πυρά για τους «καστρόπληκτους»

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η μάλλον σπασμωδική και ολίγον τι αήθης πολιτική του αντίδραση στην κριτική που δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη βουλευτή Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η τελευταία για τα θέματα της Άνω Πόλης και πιο συγκεκριμένα για την τύχη των «καστρόπληκτων» (του μοναδικού οργανωμένου προσφυγικού οικισμού της Θεσσαλονίκης που, παρότι αποτελεί περιουσία του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει αφεθεί στην πλήρη εγκατάλειψη).

Κατά τη διάρκεια λοιπόν αυτής της συνέντευξης, στην οποία ήταν παρόντες δημοτικοί, νομαρχιακοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ, καθηγητές του ΑΠΘ και κάτοικοι της περιοχής, αναφερόμενη η Χρύσα στην πολιτική του δήμου Θεσσαλονίκης για την περιοχή κατηγόρησε τον Παπαγεωργόπουλο για «ανικανότητα, αδιαφορία για τη Θεσσαλονίκη και πλαστή ευαισθησία για τα θέματα της πόλης». Ο δήμαρχος λοιπόν μέχρι αυτού του σημείου φάνηκε να κρατά την ψυχραιμία του και ανέθεσε στους αντιδημάρχους του να απαντήσουν για το θέμα («από πού κι ως πού θα απαντώ σε κάθε βουλευτάκο», θα σκέφτηκε).

Τα ατυχή όμως επιχειρήματα του αντιδημάρχου του Κώστα Εγγλέζου, που χαρακτήρισε την προσφυγική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης «ευτελή κτίσματα», τα οποία απαντήθηκαν άμεσα από τη βουλευτή Θεσσαλονίκης, ανάγκασαν τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο να πάρει το παιχνίδι πάνω του. Εξέδωσε λοιπόν προσωπική ανακοίνωση με γενικόλογες αναφορές στο θέμα, η οποία κατέληγε ότι η Χρύσα Αράπογλου «αντιπολιτεύεται τον δήμο για λόγους κομματικής επιβίωσης».

Άμεση όμως και πάλι ήταν η αντίδραση της Χρύσας που με νέα ανακοίνωσή της, αφού του έθεσε σειρά καίριων ερωτημάτων για το θέμα -ακόμα απ’ όσο γνωρίζω δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση επί της ουσίας- τον παρότρυνε να μην υποδεικνύει στους βουλευτές τον τρόπο άσκησης του κοινοβουλευτικού τους έργου και τον «κάρφωσε», καταλογίζοντάς του ότι «είναι απών από την πόλη, γι’ αυτό και αδυνατεί να αντιληφθεί την ουσία των θεμάτων της». «Έχετε επισκεφθεί καμιά φορά την περιοχή;», κατέληγε ρωτώντας τον δήμαρχο η Χρύσα.


Σχολιάστε εδώ