Πατρινά Και Άλλα…

+ Ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες. Εκατοντάδες πρόσφυγες συνωστίζονται σε έναν χώρο λίγων τετραγωνικών ο οποίος στερείται κάθε στοιχειώδους υποδομής. Χωρίς νερό. Χωρίς χώρους αφόδευσης… Χωρίς τίποτα απολύτως! Ο δήμος Πατρέων αλλά και η νομαρχία θεατές. Το αρμόδιο υπουργείο μάλλον αγνοεί την ύπαρξή τους και το υπουργείο Υγείας κάνει πως δεν βλέπει. Πόσες άραγε φορές υπεβλήθησαν αυτοί οι άνθρωποι σε κάποιον υγειονομικό έλεγχο; Πόσες φορές οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες επισκέφθηκαν τον χώρο; Δεν υπάρχουν απαντήσεις. Όλοι κάνουν το κορόιδο. Σιωπούν γιατί έτσι τους συμφέρει, και φυσικά οι κάτοικοι των γύρω περιοχών κινδυνεύουν. Όλα αφημένα στην τύχη τους.

+ Μετά το Πάσχα αρχίζει ουσιαστικά η προετοιμασία για τη μεγάλη μάχη των δημοτικών εκλογών. Ο Ανδρέας Φούρας δηλώνει έτοιμος να μπει στη μάχη και να κερδίσει. Η Νέα Δημοκρατία «ψάχνεται», αφού δεν έχει καταλήξει ακόμα ποιος θα είναι ο δικός της υποψήφιος. Φυσικά μέχρι τον Οκτώβριο ενδέχεται να έχει βρεθεί ο κατάλληλος.

+ Το ζήτημα όμως για τον κ. Φούρα δεν είναι ποιος θα επιλεγεί για αντίπαλός του, αλλά πώς θα λειτουργήσουν οι εσωκομματικές ισορροπίες, που όμως δεν φαίνονται ικανές να αποτρέψουν τη νίκη του πρώην υφυπουργού.

+ Υπάρχει βέβαια και ο Γιάννης Δημαράς, ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα θεωρείται σίγουρο ότι θα θέσει υποψηφιότητα. Κομματικός παράγοντας ωστόσο διατυπώνει την άποψη ότι στο τέλος θα αποσυρθεί, αφού δεν θα καταφέρει να σχηματίσει ψηφοδέλτιο. Ερώτηση κρίσεως: Εάν ενισχυθεί από νεοδημοκρατικά στελέχη τότε τι γίνεται, κ. παράγοντα;

+ Σχετικά με τον λαλίστατο κ. Πεφάνη δεν έχουμε νέα. Ο ίδιος πριν από λίγο καιρό έλεγε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ανεξάρτητα από τις κεντρικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Τώρα σιωπά. Το πιθανότερο, λένε αυτοί που τον γνωρίζουν καλά, είναι να την… κάνει από την πίσω πόρτα και να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κ. Φούρα. Και φυσικά το ερώτημα είναι αν τον θέλει ο Φούρας.

+ Πολιτιστική; Ποια Πολιτιστική; Δράμα. Θρήνος. Ούτε το θέατρο θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι, αλλά ούτε και τσαντίρι. Μιλάμε για την πλήρη και οικτρή αποτυχία. Για μια ακόμα φορά, χωρίς μάλιστα να καταβάλουμε κόπο, γίναμε ρεζίλι των σκυλιών!

+ Φυσικά κάποιοι που… βολεύτηκαν σιωπούν. Και βρήκαν την εύκολη λύση. Για όλα φταίει η επικοινωνιακή πολιτική που (δεν) άσκησε μέχρι σήμερα ο Οργανισμός. Και αν δηλαδή διώξουν τον Παναγιωτόπουλο, θα έχουν λύσει το πρόβλημα; Όχι. Θα έχουν μάλλον προσθέσει άλλο ένα. Γιατί αυτός θα πάρει τα μισθά του και ο νέος θα θέλει κάνα εξάμηνο να πάρει χαμπάρι τι γίνεται.


Σχολιάστε εδώ