Κρίσιμη εβδομάδα για την Ολυμπιακή

Αμέσως μετά την συνάντηση και οπωσδήποτε πριν από το Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθούν οι οριστικές κυβερνητικές αποφάσεις που σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστικών κύκλων θα υλοποιούν το σχέδιο κλεισίματος της Ολυμπιακής, με πιο «κομψό» τρόπο, ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

Οι όποιες αποφάσεις πάντως ανακοινωθούν, σύμφωνα με κυβερνητικές αρμοδίους, θα εφαρμοστούν από τον επόμενο Οκτώβριο, ενώ το έδαφος για το κλείσιμο του εθνικού μας αερομεταφορέα προλειαίνεται: Τόσο από τη συμφωνία με τη γερμανική «Λουφτχάνσα», που εμφανίζεται πρόθυμη να αναλάβει τις πτήσεις εξωτερικού της Ο.Α. σε συνδυασμό με την προθυμία της «Agean» να καλύψει τα δρομολόγια εσωτερικού όσο και με την πρόταση περί ίδρυσης νέας κρατικής εταιρείας υπό την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΟΝ», που θα αντικαταστήσει την Ολυμπιακή.

Οι εξελίξεις στο ζήτημα των Ολυμπιακών Αερογραμμών φαίνεται ότι θα είναι ραγδαίες, μετά και τις επανειλημμένες συστάσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.

Η Ομοσπονδία του προσωπικού (ΟΣΠΑ) πραγματοποιεί το συνέδριο της στις 23 Μαρτίου, και είναι προφανές ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών του οι προθέσεις και η στάση που θα τηρήσουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις θα καταδεικνύουν και τις αντιδράσεις της ΟΣΠΑ σε όσα διαδραματίζονται γύρω από το μέλλον της ΟΑ.

Ήδη για το μεγάλο αυτό θέμα υπάρχει κινητικότητα τόσο στο κυβερνών κόμμα όσο και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπου «πρωταγωνιστές» φέρονται οι κ. Ευαγ. Βενιζέλος και Χρ. Βερελής, που χρημάτισαν και υπουργοί Συγκοινωνιών στο παρελθόν και έκτοτε παρακολουθούν στενά τις κυβερνητικές κινήσεις -είτε αυτές αφορούν την ιδιωτικοποίηση είτε στο κλείσιμο της εταιρείας-, ενώ τα κόμματα της αριστεράς στηρίζουν την ύπαρξη και τη λειτουργία της Ολυμπιακής με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα.

Οι πρώτες αποφάσεις που θα ανακοινωθούν για το μέλλον της Ο.Α. ενδεχομένως να σηματοδοτήσουν ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την Ομοσπονδία των εργαζομένων.


Σχολιάστε εδώ