επί του πιεστηρίου

Και επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει στην Αστυνομία. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να υπάρξει νέο οργανόγραμμα. Δεν μπορεί το κάθε αστυνομικό τμήμα να έχει δύο διοικητές! (Αλήθεια ποιανού ΠΑΣΟΚου υπουργού ήταν ιδέα;). Άλλος για την τάξη κι άλλος για την ασφάλεια. Και να μη φτάνουν οι αστυνομικοί. Δεν είναι δυνατόν να υπηρετούν π.χ. στο αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου 28 αστυνόμοι και να κάθονται χάρη σε μια ρύθμιση που πέτυχαν οι συνδικαλιστές, που λέει ότι ο αστυνόμος μέχρι να γίνει αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να μετατεθεί σε άλλο νομό, που σημαίνει ότι δέκα χρόνια είναι αμετάθετος. Πρέπει οι τράπεζες να πάρουν ιδιωτικούς φρουρούς κι έτσι να απελευθερωθούν οι αστυνομικοί και να βγουν περίπολα στους δρόμους. Μόνο έτσι οι ληστείες δεν θα γίνουν… ρουτίνα!

Η νέα τραγωδία -η δεύτερη ή τρίτη για τους τελευταίους 5 μήνες;- που έζησαν οι κάτοικοι του Έβρου, που είδαν το βιος τους να πνίγεται κάτω από τόνους νερού, θα πρέπει να εξαναγκάσει την κυβέρνηση στην αναζήτηση κάποιων επεμβάσεων στον ποταμό, που θα διασφαλίσουν ότι δεν θα ξαναεπαναληφθούν οι πρωτοφανείς πλημμύρες που υπήρξαν φέτος. Αν καθίσει κανείς και υπολογίσει το κόστος των καταστροφών κάθε φορά που ξεχειλίζει ο ποταμός, τα χρήματα που πετιούνται είναι πολύ πιο πολλά. Επομένως πρέπει να γίνουν κάποια έργα, ώστε να μην ξαναλαχταρίσει ο κόσμος.

Την ώρα που ετοιμάζεται επίθεση για να περιορισθούν τα… προνόμια της Εκκλησίας (κατάργηση από όλα τα δημόσια έγγραφα κάθε αναφοράς στο θρήσκευμα, κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια, καύση των νεκρών, ακόμη και όποιων Ορθοδόξων το θελήσουν κ.λπ.) και να χαλκευθούν τα πρώτα δεσμά, λες και η Εκκλησία φταίει όλα αυτά τα χρόνια μετά τον πόλεμο για την αδυναμία της χώρας να πάει πιο ψηλά και να διασφαλίσει τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα και τα συμφέροντά της (Κύπρος, Μακεδονία κ.λπ.), ήρθε ξαφνικά το θαύμα με το σκήνωμα του Μοναχού Βησσαρίωνα στη Μονή Αγάθωνος στη Φθιώτιδα.

Απλή σύμπτωση ή μήνυμα; Διαλέξτε ό,τι νομίζετε…

(Σημείωση: Θυμίζουμε ότι στη Μονή Αγάθωνος έζησε και ο υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη, ο καπετάν Ανυπόμονος που μετά από τον εμφύλιο υπηρέτησε τα θεία. Και πρόσφερε σημαντικό έργο. Ό,τι βλέπει ένας επισκέπτης στη Μονή Αγάθωνος οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στον… αντάρτη μοναχό).

Επιτέλους ας αποφασίσουν στο ΠΑΣΟΚ αν θέλουν Δικαιοσύνη χωρίς παρεμβάσεις της κυβέρνησης ή με παρεμβάσεις. Γιατί ειλικρινά μάς έχουν τρελάνει με τις διαφορετικές θέσεις που παίρνουν ανάλογα με τα θέματα που επικρατούν. Έτσι τη μια απαιτούν να παραιτηθεί ο υφυπουργός Δημοσίας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης για εκείνη τη δήλωση ότι ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Λινός είναι… ανόητος, που έθιγε το κύρος της Δικαιοσύνης. Πριν από λίγες μέρες ο τέως πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου, γιατί καθυστέρησε 11 μήνες την έρευνα για τις υποκλοπές και ότι δεν βρήκε τίποτα το σημαντικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κουκούλωσε την υπόθεση. Ο κ. Κακλαμάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δεν αντέδρασε. Τι σημαίνει; Ότι προτείνει παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη;

Αν το ΚΥΣΕΑ αποφάσιζε την αγορά των 10 επιπλέον πολεμικών αεροπλάνων από τους Αμερικανούς και τι δεν θα έψαλλαν οι… δημοκρατικές εφημερίδες και όλη η αντιπολίτευση, ακόμη και καλόπιστοι παρατηρητές, ότι ο Καραμανλής είναι δέσμιος της Ουάσινγκτον και δεν τολμάει να διαφοροποιηθεί. Τώρα, που ακύρωσε την… οψιόν και το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να αγοράσει αεροπλάνα τέταρτης γενιάς -όπως ζητάει η ηγεσία της Πολεμικής μας Αεροπορίας- από την Ευρώπη, πάλι φωνάζουν οι… δημοκρατικές εφημερίδες και ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εξήγηση είναι προφανώς απλή. Γιατί «κάποιοι» που κάνουν και τους έμπορους όπλων θα χάσουν κάποια δισεκατομμύρια.

Πλήρης ημερών έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο πρώην πρωθυπουργός και με θητεία σε πολλά υπουργεία Γεώργιος Ράλλης. Θα διαφωνήσουμε με τους ύμνους που απ’ όλες τις πλευρές διατυπώθηκαν. Και πάλι οι πολιτικοί μας έδειξαν ότι δεν έχουν μέτρο και ξεχνούν εύκολα. Και πάντα έχουν ως… «ευαγγέλιο» το «ο νεκρός δεδικαίωται». Πράγμα που δεν μπορεί να ισχύει, ιδιαίτερα για τους επώνυμους. Ο Ράλλης ήταν ένας πολιτικός μέτριος. Έτυχε όμως να ανήκει σε μεγάλη πολιτική οικογένεια και αυτό είναι το διαβατήριο, κουκουλώνοντας ακόμη ότι τον πατέρα του τον έβαλαν πρωθυπουργό οι Γερμανοί και καταδικάσθηκε ως δωσίλογος.

Σ’ όλους αυτούς που αναλώθηκαν σε εύσημα, μια και φαίνεται ότι η μνήμη τους τούς απατά, υπενθυμίζουμε: Ο αποβιώσας δεν ήταν από τους κύριους υπουργούς της εποχής του παρακράτους, τότε που τα ξερονήσια και οι φυλακίσεις, οι δηλώσεις μετανοίας και τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων ήταν η απάνθρωπη αντιμετώπιση των αριστερών, του κάθε πολίτη που δεν συμφωνούσε με τους «νικητές» του εμφυλίου; Ο Ράλλης δεν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης που δεν πήρε χαμπάρι το πραξικόπημα των συνταγματαρχών και τους έπιασε όλους στον ύπνο ο Παπαδόπουλος; Ο Ράλλης δεν ήταν εκείνος που κατάργησε τη διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών, όταν πολλά πανεπιστήμια άλλων χωρών τα διδάσκουν, με αποτέλεσμα οι νέοι μας να μη ξέρουν τι θα πει η πιο απλή αρχαία λέξη; Για μας ήταν έγκλημα εκείνη η απόφαση.

Και μόνο αυτά τα ελάχιστα που καταγράφονται είναι αρκετά για να ήταν πιο συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους οι αρχηγοί για τον πρώην πρωθυπουργό, όπου τελικά αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι για όποιον δεν ενοχλεί, δεν ταράσσει τα νερά, τα μεγάλα λόγια προσφέρονται αφειδώς…


Σχολιάστε εδώ