Αιρετικά

Οι «βυσσινί» είχαν το βράδυ της Δευτέρας σαφώς περισσότερο κόσμο. Κι όμως, στον κάμπο έπεφτε η βροχή με το τουλούμι. Άρα, λοιπόν, κάτι άλλο τρέχει και ο κόσμος της ΑΕΚ γυρίζει την πλάτη του στον Ντέμη Νικολαΐδη.

Το βασικό σφάλμα του προέδρου της «Ένωσης» είναι η επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος της ΑΕΚ. Έχει στηρίξει τα πλάνα του σε μια συγκεκριμένη ρότα, που όμως αποδεικνύει ότι δεν φτάνει στον κόσμο, που απορρίπτει τέτοιες πρακτικές. Έχει, μάλιστα, συγκεκριμένους λόγους για να το κάνει.

Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν οι επικοινωνιολόγοι του Ντέμη ότι δικαίως τους εμπιστεύεται, έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως.

«Μέχρι και μαθήματα συμπεριφοράς μάς έκαναν την περασμένη εβδομάδα να μην κάνουμε αιτήματα στον πρόεδρο μέσω συνθημάτων», μου έλεγε το μεσημέρι της Τρίτης ένας συνδεσμίτης. Η κουβέντα που κάναμε ήταν κατατοπιστική, αν και γνώριζα τον τρόπο σκέψης του, που συμπίπτει με τη γνώμη των περισσοτέρων φιλάθλων.

Το πρόβλημα, βέβαια, έχει βαθιές ρίζες. Άρχισε από το περασμένο καλοκαίρι όταν προκλήθηκαν οι πρώτες εντάσεις για το γήπεδο. Όσοι ακολούθησαν τη γραμμή της ΠΑΕ μπήκαν στη μαύρη λίστα του κόσμου. Έτσι, όσο ο Ντέμης συνεχίζει στα ίδια κανάλια τόσο ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στις κινήσεις της ομάδας.

Το πρόβλημα αναμένεται να διογκωθεί τις επόμενες ημέρες. Ειδικά αν η ΑΕΚ μείνει και φέτος χωρίς τίτλο και δίχως τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι οι υποστηρικτές του Ντέμη επιχείρησαν από την αρχή της σεζόν να πείσουν τους φίλους της «Ένωσης» ότι η ομάδα φτιάχτηκε για να διεκδικήσει τα σκήπτρα, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τον Ολυμπιακό. Η επικοινωνιακή πολιτική θα γυρίσει μπούμερανγκ και η λίμνη θα αποξηρανθεί εντελώς αντί να μεγαλώσει, όπως ήταν ο στόχος του προέδρου της ΠΑΕ. Προς το παρόν, απλά τα βοτσαλάκια δεν κάνουν κύκλους, διότι το νερό έχει ήδη θολώσει. Υπάρχει, όμως, ακόμα χρόνος για αλλαγή στάσης…


Οι φοβέρες έπιασαν τόπο

Ευρωπαϊκός αέρας πνέει τις τελευταίες μέρες στο Περιστέρι. Οι δύο σερί νίκες με Ηρακλή και Αιγάλεω έχουν φέρει αισιοδοξία στο «στρατόπεδο» του Ατρόμητου και όλοι πανηγυρίζουν για την αγωνιστική άνοδο της ομάδας. Ο Γιώργος Σπανός θεωρεί ότι τα «γκάζια» του και η λύση των συμβολαίων των Πέτκοφ και Παππά έπιασαν τόπο, ενώ εξακολουθεί να προειδοποιεί ότι όποιος δεν προσφέρει δεν θα έχει θέση στην ομάδα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αν ο Ατρόμητος δεν βγει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ.


Θέλει Γιούρκα, αλλά…

Το… παιδομάζωμα της ομάδα της Ριζούπολης του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό φαίνεται ότι δεν έχει όρια. Μετά τους Νικοπολίδη και Κωνσταντίνου, αλλά και το ενδιαφέρον που φέρεται να υπήρξε για τους Κυργιάκο και Μπασινά, ένας ακόμα πρώην «πράσινος» έχει βρεθεί στο… στόχαστρο των «ερυθρόλευκων». Ο λόγος για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος αποτελεί διακαή πόθο του Σωκράτη Κόκκαλη. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει έρθει σε επαφή με τον έλληνα διεθνή, όμως θεωρείται πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή. Και αυτό λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της Ντιναμό Μόσχας, η οποία θέλει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσει. Ο ίδιος ο παίκτης, πάντως, δεν θα έλεγε «όχι» στην επιστροφή του στην Ελλάδα, ωστόσο η προτεραιότητά του είναι να παίξει σε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο.


Τον αγοράζει για να τον δώσει

Εξαιρετικές εντυπώσεις έχει αφήσει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ο Ιμπραήμ Τουρέ που δοκιμάζεται αυτό το διάστημα στο Ρέντη. Στον Πειραιά μιλούν για νέο «λαβράκι» και η μεταγραφή του θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση. Η πρόθεση, πάντως, των «ερυθρόλευκων» είναι να αγοράσουν τον παίκτη και να τον δώσουν δανεικό λόγω των περιορισμένων ελεύθερων θέσεων ξένων. Το ενδεχόμενο αυτό έχει σημάνει συναγερμό, καθώς οι ενδιαφερόμενοι για τον δανεισμό του νεαρού άσου είναι πολλοί. Μάλιστα έχει ακουστεί ότι τρεις ομάδες που κυνηγούν το ΟΥΕΦΑ ετοιμάζονται να δώσουν πραγματική μάχη.


Η επιστροφή του μεγάλου «μικρού»

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε διοικητικές αλλαγές είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο «Τζίγγερ» σκέφτεται να αναλάβει επισήμως χρέη προέδρου και θέλει για αντιπροέδρους δύο παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, τους Δημήτρη Σαραβάκο και Κριστόφ Βαζέχα. Ο «μικρός» του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο νούμερο ένα στόχος, αφού λατρεύεται όσο κανένας άλλος από την «πράσινη» εξέδρα. Ήδη οι προσπάθειες προσέγγισης έχουν ξεκινήσει προκειμένου να του αποσπάσουν το «ναι». Ο ίδιος, πάντως, δείχνει πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του, καθώς αντιλαμβάνεται το ρίσκο μιας τέτοιας απόφασης. Όσο για την περίπτωση του Βαζέχα, τα πράγματα είναι πιο εύκολα.


Είναι πολλά τα… λεφτά

Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ δεν ήταν ο Παύλος Ψωμιάδης, αλλά ο Αλέξανδρος Μαμιδάκης. Ο μοναδικός αξιόπιστος οικονομικά παράγοντας του «Δικεφάλου», που εδώ και χρόνια προσπαθεί να πάρει ένα τμήμα και δεν μπορεί. Επιδίωξε πριν από μικρό χρονικό διάστημα να πάρει τις μετοχές στο μπάσκετ, αλλά μάλωσε με τον Πανελούδη και κόπηκε η χορηγία αλλά και το πετρέλαιο στο κλειστό της ομάδας. Τελικά, βρέθηκε ένας μεσάζων και τους τα ξαναβρήκε. Τώρα θέλει το ποδόσφαιρο, αλλά είναι πολλά τα λεφτά. Κάτι λιγότερο από είκοσι εκατομμύρια ευρώ είναι τα χρέη, θέλουν και οι μεγαλομέτοχοι ακόμη δεκαπέντε. Δεν είναι και το καλύτερο να δώσεις αέρα 35 εκατομμύρια ευρώ για ένα προβληματικό σωματείο (γιατί όντως είναι) και γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί να βάλεις ακόμη δέκα τουλάχιστον εκατομμύρια. Θα γίνει όμως συζήτηση για μια συνεργασία με τη προοπτική παραχώρησης των μετοχών στο άμεσο μέλλον.


Ενδιαφέρον για τις εντυπώσεις…

Το ενδιαφέρον του Άρη για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη δεν εκφράστηκε πριν από πέντε δέκα ημέρες, αλλά πριν από έναν μήνα, όταν και αφιερώθηκε χώρος στη συγκεκριμένη στήλη. Οι «κίτρινοι» δεν έκαναν πρόταση, απλά εκδήλωσαν ενδιαφέρον γνωρίζοντας εκ των προτέρων όμως ότι δεν είχαν τύχη. Για τις εντυπώσεις έκαναν την όλη ιστορία. Άλλωστε, κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον Κώστα Βασιλειάδη. Επειδή στη διοίκηση του Άρη δεν σκέφτονται καθαρά επαγγελματικά, αλλά με το μυαλό του φιλάθλου και πολλές φορές του οπαδού. Επί της ουσίας, ξύπνησαν και στον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» πριν από περίπου είκοσι μέρες μίλησε με τον εκπρόσωπο του αθλητή και του πρότεινε συμβόλαιο έως το 2009, αλλά οι επίσημες συζητήσεις θα γίνουν τον επόμενο μήνα. Λοιπόν. Κατ’ αρχάς, ο Μαυροκεφαλίδης σέβεται τον Άρη ως σύλλογο, αλλά δεν θέλει να φύγει από τον ΠΑΟΚ για να πάει στο αντίπαλο δέος. Ούτε θέλει να αγωνίζεται μέχρι το 2009 στον «Δικέφαλο», εφόσον ισχύουν τα ίδια δεδομένα. Ο στόχος του είναι να πάει στο εξωτερικό και αν τελεσφορήσει το ενδιαφέρον συγκεκριμένης ισπανικής ομάδας (όχι της Ουνικάχα Μάλαγα), θα ήταν το καλύτερο για τον ίδιο. Το πιθανότερο είναι όμως να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αλλά με «buy out» γύρω στα 350 χιλιάρικα. Κάπως έτσι όλες οι πλευρές θα είναι ικανοποιημένες. Βάσει του συμβολαίου ο Μαυροκεφαλίδης θα πληρωθεί ανάλογα με την προσφορά του και ο ΠΑΟΚ δεν θα κινδυνεύει να τον χάσει δίχως να πάρει χρήματα.


Προβάδισμα στην έδρα

Η Ιταλία και η Ισπανία έχουν αυτή την εβδομάδα την τιμητική τους με τα πρωταθλήματα των συγκεκριμένων χωρών να μας προσφέρουν δυνατούς άσους.

Στο Καμπιονάτο αυτή την αγωνιστική το ματς που «κλέβει την παράσταση» είναι το Ίντερ – Λάτσιο. Η ομάδα του Μιλάνου επωφελήθηκε με τον καλύτερο τρόπο της ισοπαλίας στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά της από τη Μίλαν. Στόχος της είναι η δεύτερη θέση προκειμένου να αποφύγει τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λάτσιο έχει θετική παράδοση στο Μεάτσα, όμως το έργο της αυτή τη φορά είναι εξαιρετικά δύσκολο. Στις νίκες καλείται να επιστρέψει η Ρόμα κόντρα στη Μεσίνα. Η ομάδα του Σπαλέτι με την ήττα στο Άσκολι έβαλε τέλος στο σερί των 13 νικών, όμως θα πρέπει να επιστρέψει δριμύτερη, αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ. Η φιλοξενούμενη ομάδα βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και μέσα στη Ρώμη δεν έχει καμία τύχη.

Πάμε τώρα στην Ισπανία. Το τελευταίο της χαρτί είναι αποφασισμένη να παίξει η Ρεάλ για την κατάκτηση του τίτλου, αφού η διαφορά των εννέα βαθμών που τη χωρίζουν από την Μπαρτσελόνα θεωρητικά είναι αναστρέψιμη. Υποδέχεται την Μπέτις και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρει το τρίποντο. Η φιλοξενούμενη ομάδα βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και φέτος δεν μας πείθει σε καμία περίπτωση. Εντυπωσιακή πορεία πραγματοποιεί φέτος η Θέλτα και θέλει να την ολοκληρώσει με την είσοδό της στην πρώτη τετράδα. Υποδέχεται την αδύναμη Μπιλμπάο και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έδρα της. Οι Βάσκοι διαθέτουν εμπειρία, όμως θα πρέπει να αναζητήσουν τους βαθμούς σε άλλο ματς. Το φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση είναι οι γηπεδούχοι και το μόνο που μένει είναι να το επιβεβαιώσουν.


Σχολιάστε εδώ