200 χιλιάδες τηλεθεατές εξαπάτησε η συμμορία του Χρηστίδη!

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, θύματα της συγκεκριμένης απάτης έπεσαν περί τους 200.000 τηλεθεατές που τηλεφωνούσαν για να συμμετάσχουν στα παιχνίδια, ενώ τα έσοδα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο 39χρονος Βασίλης Χρηστίδης, που φέρεται ως εγκέφαλος της υπόθεσης, επινόησε το πρόγραμμα-τηλεπαιχνίδι «Photofault» και συνέλαβε το σχέδιο της προσέλκυσης ανυποψίαστων τηλεθεατών σε αυτό με απατηλό τρόπο. Όταν κάποιος τηλεθεατής αποφάσιζε να καλέσει στον αριθμό υψηλής χρέωσης, ένα μαγνητόφωνο τον πληροφορούσε ότι βρίσκεται σε γραμμή προτεραιότητας, ενώ την ίδια ώρα άκουγε τον παρουσιαστή να συνομιλεί με κάποιον άλλον παίκτη που είχε καλέσει και αυτός, ο οποίος όμως όλως παραδόξως δεν μπορούσε να βρει την ολοφάνερη σωστή διαφορά, αποτυγχάνοντας στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια και μετά από δεκαπεντάλεπτη αναμονή η τηλεφωνική σύνδεση διακοπτόταν χωρίς ο τηλεθεατής να μπορέσει να μιλήσει με τον παρουσιαστή. Η έρευνα κατέδειξε ότι ο παίκτης που συνομιλούσε με τον παρουσιαστή ήταν πρόσωπο, το οποίο καλούσε έπειτα από συνεννόηση με τους κατηγορουμένους και δήλωνε σκόπιμα λανθασμένη διαφορά.

Η δίκη του Χρηστίδη άρχισε την Τρίτη και θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα, καθώς υπάρχει πλήθος μαρτύρων που παρελαύνουν από την ακροαματική διαδικασία. Πολυάριθμη (με εκλεκτούς και ακριβούς δικηγόρους) η υπεράσπιση του Χρηστίδη, στριμώχνει τους μάρτυρες (οι περισσότεροι είναι θύματα του «καναλάρχη» και προέρχονται από τα πλατιά λαϊκά στρώματα, έχοντας άγνοια της γλώσσας των δικηγόρων και των παγίδων της δικονομίας) και καταβάλλει σύντονες προσπάθειες να αντικρούσει την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, πράγμα που θα σημαίνει πως ο Χρηστίδης θα… πέσει στα μαλακά. Οψόμεθα.

Καταγγελία-βόμβα για το Βεργίνα TV και τα κανάλια τηλεπωλήσεων

Ο Βασίλης Χρηστίδης βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τα παιχνίδια-απάτης σε τηλεοπτικούς σταθμούς, τα κανάλια τηλεπωλήσεων και γραμμών υψηλής χρέωσης βασιλεύουν! Ενώ στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ξετυλίγεται από την περασμένη Τετάρτη η μεγάλη υπόθεση των «στημένων» τηλεοπτικών παιχνιδιών με θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους τηλεθεατές, με κατηγορούμενους τον Β. Χρηστίδη και παρουσιαστές-τεχνικούς των παιχνιδιών απάτης με τα οποία απέσπασαν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ από 200.000 και πλέον ανυποψίαστους τηλεθεατές, στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται το δράμα των καναλιών «φάντασμα». Το «Παρόν» έχει στη διάθεση του καταγγελία για την περίπτωση του άλλου τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος αυτές τις μέρες «πωλείται» εξαιτίας χρεών στο ΙΚΑ και το προσωπικό. Το κανάλι πριν ένα χρόνο κατήργησε το τοπικό πρόγραμμα που είχε και μετατράπηκε σε δίαυλο μετάδοσης αθηναϊκού προγράμματος και τηλεπωλήσεων μέσω των εκπομπών του Δ. Λακόπουλου. Σύμφωνα με την καταγγελία τον Δεκέμβριο του 2004 τις μετοχές του καναλιού αγόρασε άλλος ιδιοκτήτης-συνεργάτης του Β. Χρηστίδη μεταδίδοντας το παιχνίδι-απάτη «Βρες τη διαφορά». Στο ΔΣ της εταιρείας του καναλιού μετείχε άτομο που παράλληλα εμφανίζεται και στο ΔΣ της εταιρείας «Spectrum»του Β. Χρηστίδη η οποία ήταν παραγωγός των παιχνιδιών απάτης και παραγωγός σε σποτ για γραμμές 911 με ερωτικό περιεχόμενο! Από τη στιγμή που άλλαξε χέρια το κανάλι, καταργήθηκε το τοπικό πρόγραμμα και οι τοπικές εκπομπές και απομακρύνθηκε το προσωπικό, 12 τουλάχιστον άτομα. Το κανάλι άρχισε να μεταδίδει το πρόγραμμα αθηναϊκού σταθμού το οποίο διακοπτόταν χωρίς προειδοποίηση και πρωινές και απογευματινές ώρες για να μεταδοθούν οι τηλε-πωλήσεις του Δ. Λιακόπουλου. Η νέα πώληση του σταθμού συμπίπτει με την έναρξη της δίκης στη Θεσσαλονίκη και αποδεικνύει το μείζον πρόβλημα με την αγορά των τοπικών καναλιών ανά την Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ