τυποΘεσσαλονίκη

~Οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 2/3	«Αγγελιοφόρος» 6.650	«Μακεδονία» 3.140
Παρασκευή 3/3	«Αγγελιοφόρος» 5.350	«Μακεδονία» 2.780
Σάββατο 4/3	«Αγγελιοφόρος» 5.360	«Μακεδονία» 2.690
Κυριακή 5/3	«Αγγελιοφόρος» 14.800	«Μακεδονία» 7.800
Δευτέρα 6/3	Δεν κυκλοφόρησαν
Τρίτη 7/3	«Αγγελιοφόρος» 6.800	«Θεσσαλονίκη» 3.200
Τετάρτη 8/3	«Αγγελιοφόρος» 6.900	«Μακεδονία» 3.140

~Μετά την αφαίρεση του ονόματός του από τους τίτλους αποχώρησε και τυπικά από το εκδοτικό συγκρότημα της «Μακεδονίας» ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος.

~ Το «διαζύγιο» δεν φαντάζει… βελούδινο, καθώς ο τέως ισχυρός άνδρας των ιστορικών εφημερίδων ενημέρωσε τους φίλα προσκείμενους επώνυμους Θεσσαλονικείς (ακόμη και διαφημιστές και μεγάλους πελάτες των εφημερίδων) πως ο ίδιος προκάλεσε την κρίση για να αποχωρήσει, καθώς, όπως θεωρεί, η εφημερίδα δεν πρόκειται να σωθεί…

~ Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μιλά για τους «νταβατζήδες» από τον χώρο των δημοσιογράφων που τον εμπόδισαν να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να… ολοκληρώσει το έργο του (όχι, δεν εννοούσε ότι το έργο του θα ολοκληρωνόταν αν έκλειναν οι εφημερίδες).

~ Και καλά, αυτός θα βρει τον δρόμο του. Αυτοί που λυπάμαι είναι οι άνθρωποι που χρησιμοποίησε ως πληροφοριοδότες (χαφιέδες τούς λένε) και ως επόπτες διαφόρων τομέων και οι οποίοι νιώθουν απροστάτευτοι.

~ Α, να μην ξεχάσω και εκείνη την ψυχή προς Καλαμαριά πλευρά που θα χάσει την επιδότηση του ενοικίου της…

~ Οικογενειακοί λόγοι, όπως και άλλοι που σχετίζονται με την πολύωρη προετοιμασία της καθημερινής της εκπομπής στην ΕΤ3, ανάγκασαν τη Μελίνα Καραπαναγιωτίδου να αποχωρήσει από την «Εγνατία» του Πέτρου Πυλωρίδη. Έτσι, η φτωχή εφημερίδα έγινε ακόμη φτωχότερη…

~ Δεν ξέρω τι καπνό φουμάρουν αυτοί που ασχολούνται με τα οικονομικά της ΕΡΤ3, ούτε πόσο ασχολούνται με αυτά τα θέματα ο Τσάμης και η Θάλεια. Ξέρω όμως ότι οι προμηθευτές του μαγαζιού κυριολεκτικά βογκούν, αφού έχουν λαμβάνειν από το καλοκαίρι. Στην ίδια απόγνωση βρίσκονται οι εταιρείες παραγωγής εκπομπών που πληρώνονται με καθυστέρηση αρκετών μηνών. Και οι διοικούντες… σφυρίζουν αδιάφορα και ασχολούνται με προσλήψεις και προωθήσεις ημετέρων. Συγχαρητήρια.

~ Οι υπηρεσίες που του προσφέρει έπιασαν τόπο και έτσι τοποθετήθηκε αρχισυντάκτης στην πιο πετυχημένη εκπομπή της «3». Άλλοι σκίστηκαν να στήσουν και να ανεβάσουν την εκπομπή και άλλοι έρχονται εκ των υστέρων να καρπωθούν τον μόχθο τους. Αθάνατη συνταγή της επιτυχίας η κολακεία.

~ Θυμάται κανείς την ιστορία του Κυριάκου Θωμαΐδη με την ΕΤ3 και τα περίφημα χίλια δολάρια; Αν ναι, ας συμπληρώσει τη γνώση του με την πληροφορία πως ο γνωστός αθλητικογράφος κέρδισε και το τελευταίο δικαστήριο που είχε με το κανάλι και δικαιώθηκε πανηγυρικά, παίρνοντας πίσω τα χρήματα που του είχαν κρατηθεί. Κανονικά τα λεφτά η σημερινή διοίκηση του μαγαζιού θα έπρεπε να τα διεκδικήσει από εκείνον τον περίφημο τύπο που επί εκσυγχρονισμού νόμιζε ότι έγινε και μάνατζερ, σχεδιάζοντας στρατηγικές που οδηγήθηκαν σε παταγώδη αποτυχία.

~ Ο Νίκος Τσιαρτσιώνης έφυγε από το υπουργείο, αλλά ο καλός συνάδελφος Χάρης Αρβανιτίδης παρέμεινε στο πόστο του, στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Άξιζε την αναγνώριση η προσπάθειά του.


Σχολιάστε εδώ