Οι κομματικές συσκέψεις

Εννοείται πως στις συνεδριάσεις αυτές, που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του κόμματος επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, προσήλθαν διάφοροι επίδοξοι προς αξιοποίηση, που κατέκλυσαν τους διαδρόμους για να υποδηλώσουν την παρουσία τους και να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη χειραψία και ίσως ένα προσωπικό ραντεβού με τον νέο γραμματέα.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Λ. Ζαγορίτης δεν έκανε καμιά εισήγηση. Άκουσε με προσοχή όλες τις παρατηρήσεις που έγιναν και σημείωσε τις προτάσεις και τα παράπονα που διατυπώθηκαν, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν. Τα κύρια θέματα που έθεσαν οι τοπικοί «γαλάζιοι» παράγοντες και τα οποία καταγράφηκαν στα κιτάπια του γραμματέα τους, ήταν:

· Η ανησυχία για το φαινόμενο Καρατζαφέρη, προς τον οποίο διαπιστώνονται διαρροές ακόμη και από την οργανωμένη βάση του κόμματος.

Ακούστηκαν προτάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισής του και τονίστηκε πως το κόμμα δεν μπορεί να τον αντιμετωπίζει αφ’ υψηλού, αλλά θα πρέπει να υπάρξει ενιαίο πλαίσιο αντιπαράθεσης και επεξεργασία επιχειρημάτων αντίκρουσης των αντίστοιχων του ΛΑΟΣ. «Θα μιλήσουμε για ιδεολογικές διαφορές με το κόμμα του Καρατζαφέρη, ή θα αρκεστούμε να λέμε πως εγκατέλειψε το κόμμα μας και ουσιαστικά κουβαλά νερό στον μύλο του ΠΑΣΟΚ;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς που μίλησαν, ενώ άλλοι είπαν ότι το υπάρχον πλαίσιο αντιπαράθεσης με τον αρχηγό του ΛΑΟΣ (πως είναι αθηναίος υποψήφιος, είναι καιροσκόπος, πως δεν θα ασχοληθεί με τα θέματα της Θεσσαλονίκης, όπως δεν ασχολήθηκε με αυτά της υπερνομαρχίας των Αθηνών), δεν είναι πλήρες και πειστικό.

· Η δυσφορία για την έλλειψη ειδικής πολιτικής για την περιοχή της Θεσσαλονίκης που, όπως ειπώθηκε, αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ανεργίας και αποβιομηχάνισης (έγινε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και στις κλωστοϋφαντουργίες π.χ. Βουλινού).

· Οι κριτικές για τον χειρισμό της αναμόρφωσης του «Καποδίστρια» και την απόσχιση των τριών -και μόνον αυτών- κοινοτήτων που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων σε δεκάδες χωριά της Βόρειας Ελλάδας. «Δεν είχαμε σαφή πολιτική, ούτε συγκεκριμένους και σταθερούς κανόνες στη διαχείριση της υπόθεσης», του είπαν.


Σχολιάστε εδώ