Ο αετός του αήττητου Γιώτη

Στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε το όνειρο του μεγάλου νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να πετάξει τον μεγαλύτερο χαρταετό των Βαλκανίων. Έχοντας προφανώς μελετήσει εσχάτως το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και ζηλεύοντας τη δόξα των ηρώων του, ο Γιώτης την παραμονή της Αποκριάς επισκέφθηκε αρτοποιείο της πόλης και φωτογραφήθηκε δίπλα στη μεγαλύτερη λαγάνα της αγοράς (διαστάσεων δύο επί δύο μέτρα), ενώ ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα βγήκε στο πλακόστρωτο της παραλίας συνοδευόμενος από φορτηγά της νομαρχίας που μετέφεραν έναν τεράστιο χαρταετό πέντε επί πέντε μέτρα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν δεκάδες υπάλληλοι και παρατρεχάμενοι του νομάρχη, ο αετός δεν κατάφερε να σηκωθεί.

Πείσμωσε λοιπόν ο νομάρχης που ο αετός… αρνήθηκε να υποταχθεί στην επιθυμία του και ζήτησε τη βοήθεια του… Λιμενικού.

Δουλειά δεν είχαν οι λιμενικοί και δουλειά βρήκαν, όταν προσήλθαν με φουσκωτό ταχύπλοο της υπηρεσίας, στο οποίο επιβιβάστηκε ο νομάρχης κρατώντας τον σπάγκο. Οι παρατρεχάμενοι κρατούσαν στην προβλήτα τον αετό έτοιμο για την απογείωση, ενώ ο Γιώτης φωνάζοντας «αμόλα καλούμπα!» έδωσε εντολή στο ταχύπλοο να ξεκινήσει για να τραβήξει τον χαρταετό στους ουρανούς.

Τελικά ο αετός έσπασε και προτίμησε να… πεθάνει στη στεριά παρά στον αέρα -όπως θέλει το άσμα του Νότη Σφακιανάκη- αρνούμενος να υπηρετήσει το μεγαλείο του Γιώτη, ο οποίος, αήττητος ως είναι, δήλωσε στα κανάλια που κατέγραφαν το σκηνικό, πως «μπορεί ο αετός να μην πέταξε, αλλά η νομαρχία πετάει και όποιος θέλει να με ανταγωνιστεί, ας τολμήσει». «Εδώ είμαι και τον περιμένω», κατέληξε, γράφοντας νέα σελίδα στο εγκώμιό του.


Σχολιάστε εδώ