Θα ξεσηκωθούν οι καρέκλες στο Da Capo και δεν θα ξαναπιεί καφέ η Ζέττα στο JK…

Επιστρέφει, επίσης, στις νίκες γιατί έμαθε τα κόλπα του ΠΑΣΟΚ. Όταν βγαίνουν τρεις δημοσκοπήσεις που σε εμφανίζουν σε κατακόρυφη πτώση, βγάζεις εσύ μια σε δική σου εφημερίδα που σε δείχνει να κρατάς σταθερό προβάδισμα.

Κι αν κι αυτό το επιχείρημα δεν αντέχει, τότε τους λες πως «ισχυρό χαρτί είναι ο Καραμανλής».

Έτσι δεν έκανε και το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη; Από τη μια έκλειναν οι τοπικές η μία μετά την άλλη και οι ψηφοφόροι δραπέτευαν, από την άλλη η Χαριλάου Τρικούπη και το Μαξίμου επέμεναν πως «ο Σημίτης είναι το καλό χαρτί».

Μετά ο Σημίτης έφυγε για την Αναγνωστοπούλου 10 και την… Ινδία, το χαρτί… κάηκε, ήρθε ο Γιώργος σαν «άσος απ’ το μανίκι», αλλά οι εκλογές χάθηκαν.

Εδώ είναι που αρχίζουν τα δύσκολα για τον Καραμανλή. Να φύγει αν τα βρει πολύ δύσκολα, αλλά πού να πάει. Στη Ραφήνα τον βρίσκουν εύκολα. Στον περιφερειακό του Λυκαβηττού ευκολότερα. Να πάει στο Ταφτς καθηγητής και να διδάσκει γεωπολιτική και σύγκρουση των πολιτισμών;

Αλλά και να βρει πού θα πάει, ποιον να φέρει ως… Γιώργο; Την Ντόρα; Θα ξεσηκωθούν οι καρέκλες από το Ντα Κάπο, και δεν θα ξαναπιεί καφέ η Ζέττα στο JK.

Γι’ αυτό σας λέω. Ο Καραμανλής είναι υποχρεωμένος να υπομείνει μέχρι τέλους τους Κορωνιάδες, τον Πολυζωγόπουλο, τους Νταλακογιώργους και τον Καρχιμάκη. Είναι υποχρεωμένος ακόμα και τη Μαρία Μενούνος (για όσους δεν την γνωρίζετε -που χάνετε…- σας παραπέμπω στην στήλη που βρίσκεται στα πόδια μου…) να υποδεχτεί στο Μαξίμου και να τον πάνε, παρέα με τον Καρβέλα, να ακούσει τη Βίσση στον Βοτανικό.

Προσωπικά συμμερίζομαι τον πόνο του Καραμανλή. Δεν είναι μικρό πράγμα να ξεκινάς πριν από δύο χρόνια ως Ροναλντίνιο που εκπαιδεύει δωδεκάχρονο στα μυστικά της μπάλας και να τρως τέσσερα γκολ από το μαθητούδι πριν το καταλάβεις.

Τώρα, θα με ρωτήσετε: Είσαι σίγουρος ότι… ξύπνησε ο Γιώργος; Ξύπνησε. Αυτό είναι βέβαιο. Μπορεί, όμως, και να ξανακοιμηθεί. Εύκολα. Αυτή τη φορά, όμως, το σημαντικό δεν είναι ότι ξύπνησε ο Γιώργος. Είναι ότι άρχισε να βράζει πάλι το αίμα των Πασόκων. Μύρισαν εξουσία, μύρισαν οφίτσια και δουλειές. Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο για τον Γιώργο. Να κρατήσει τα γκέμια για να μην του ξεφύγουν και τρέχουν στον Γιαννέτο να ράβουν καινούργια υπουργικά κοστούμια.

Κι επειδή μιλάμε για τον Γιώργο, σας πληροφορώ πως παίζει φουλ ο Κώστας Σκανδαλίδης για αντι-Νικήτας στην Αθήνα.

Ο Γιώργος αρχίζει να πείθεται, έπειτα από ορισμένες αρνήσεις που του ήρθαν, ο Σκανδαλίδης το θέλει, αφού και νομοταγής θα εμφανιστεί και θα εκλέγεται εσαεί διά περιπάτου στην Α΄ Αθήνας.

«Παίζουν», πάντως, πολλά νέα ονόματα για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Δύο πολύ γνωστοί δημοσιογράφοι μεγάλου συγκροτήματος παίζουν για υποψήφιοι βουλευτές στην Ήπειρο, έμαθα δε πως η υποψηφιότητα της Αθήνας προτάθηκε και στον Γιώργο Κύρτσο, αλλά αρνήθηκε.

Στο παλμαρέ του Γιώργου συνωθούνται, πάντως, πολλοί δημοσιογράφοι. Γνωστός σοβαρός τηλεοπτικός αστέρας με διαδρομή και στην ιδιωτική και στη δημόσια τηλεόραση, δημοσιογραφικό ζεύγος που η σύζυγος έχει ήδη εκτεθεί εκλογικά, άλλη δημοσιογράφος που βρέθηκε κοντά στο να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες και άλλοι.

Σας είπα, μύρισαν αίμα…

Ας έρθουμε τώρα στα σοβαρότερα. Τι σας έλεγα στο προηγούμενο φύλο για το… σουηδικό μυστικό του Γιώργου;

Διαβάσατε το πόρισμα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές; Αντιληφθήκατε ότι λέει πως άλλη λίστα έδωσε η Vodafone στην κυβέρνηση κι άλλη (μεγαλύτερη) η Ericsson στη Vodafone. Μήπως κάποιοι έχουν τη μεγαλύτερη λίστα των Σουηδών και βρήκαν εκεί μέσα και κάποια μεγάλα πολιτικά ονόματα εκτός ΝΔ;

Και μήπως γι’ αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα ο Κορωνιάς; Διότι ξέρει πως υπάρχει κι άλλη λίστα και πως την απέκρυψε ή τη «μαγείρεψε» με… άνωθεν εντολές.

Όλα αυτά είναι αυθαίρετες υποθέσεις. Κρατήστε όμως σημειώσεις και θα δούμε…


Σχολιάστε εδώ