Η αντιλαϊκή πολιτική δεν διορθώνεται, ανατρέπεται

Στον Περισσό κάνουν λόγο για διάλογο με «προδιαγεγραμμένη αρχή και τέλος», όπου οι συμμετέχοντες καλούνται απλώς να αποφασίσουν «πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι» με πρόσχημα την επιβίωση των ταμείων.

Σε τέτοιο διάλογο, σημειώνουν, όχι μόνο δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε, αλλά θα επιδιώξουμε την ανάπτυξη στους χώρους δουλειάς ενός «ενιαίου πανελλαδικού και συντονισμένου» αγώνα με επίκεντρό τα προβλήματα των ταμείων, ανεξάρτητα από το πού δουλεύει ο κάθε εργαζόμενος.

Την ίδια ώρα στο ΚΚΕ προειδοποιούν ότι έρχεται «αντιασφαλιστική καταιγίδα», που έχει μοναδικό στόχο την ισοπέδωση των ασφαλιστικών κατακτήσεων που δεν πρόλαβαν να θίξουν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ το 1992 και του ΠΑΣΟΚ το 2002.

Μάλιστα σημειώνουν ότι η επίσημη πρεμιέρα του έγινε με τις συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σ. Τσιτουρίδη.

Προς επίρρωσιν των παραπάνω τα στελέχη του κόμματος θυμίζουν την Επιτροπή του Γ. Σπράου, συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, η οποία, όπως λένε, «προλείανε το έδαφος, για να φέρει το πακέτο Γιαννίτση και αργότερα τον νόμο Ρέππα». Γι’ αυτό τα βέλη των στελεχών του ΚΚΕ στρέφονται και κατά του ΠΑΣΟΚ, που, όπως λένε, «θέλει να κρύψει ότι η ΝΔ αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής του στην κυβέρνηση», αφού «παρέλαβε και μεταφέρει με συνέπεια τη “σκυτάλη” της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής του “ευρωμονόδρομου”, που τον καθορίζουν οι ανάγκες του κεφαλαίου».

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΚΚΕ η σημερινή κυβέρνηση «όχι μόνο αντιγράφει το περιεχόμενο και την ουσία των αντιασφαλιστικών νόμων των προκατόχων της, αλλά και τη μεθοδολογία της».

Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη του ΚΚΕ θεωρούν ότι η νέα «επίθεση» της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να αποτελέσει την αφορμή, προκειμένου να εκδηλωθεί ένα «μεγάλο λαϊκό κίνημα αντίστασης» που θα ματαιώσει κάθε μέτρο που θα στρέφεται κατά της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και χωρίς κανέναν διάλογο θα απαιτήσει αυτά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Η πρώτη απάντηση, καταλήγουν, θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη, με την πανελλαδική απεργία των εργαζομένων με στόχο να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων που είναι έτοιμη να εξαπολύσει η κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο και την ΕΕ.

Λένε όμως και κάτι άλλο στον Περισσό: ότι οι τελευταίες κινητοποιήσεις και ο πολυήμερος αγώνας των ναυτεργατών «επιβεβαίωσαν ότι το ΠΑΜΕ έχει τα φόντα να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων».

Για τις θέσεις του ΚΚΕ για το ασφαλιστικό θα μιλήσει αύριο σε σχετική συνέντευξη Τύπου η Α. Παπαρήγα.


Σχολιάστε εδώ