Ήρθε, είδε και απήλθε

Το πρόγραμμα του Ζαγορίτη στη Θεσσαλονίκη μπορεί να ήταν πυκνότατο από την άποψη των ενεργειών και των δραστηριοτήτων, ήταν όμως κενό από την άποψη του περιεχομένου. Όσοι δηλαδή ανέμεναν ο νέος γραμματέας να στείλει μηνύματα για το πώς θα πορευτεί, για το αν θα επιφέρει αλλαγές στο οργανωτικό σχήμα του κόμματος και στα πρόσωπα που στελεχώνουν τους μηχανισμούς, όπως και για τη στάση που θα κρατήσει η Ρηγίλλης ανάμεσα στη βάση και την κυβέρνηση, έμειναν απογοητευμένοι.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο ίδιος, αντιλαμβανόμενος την απογοήτευση των κομματικών στελεχών, που ανέμεναν να ακούσουν το «νέο στίγμα του νέου γραμματέα», τους ξεκαθάρισε ότι η επίσκεψή του ήταν αυστηρά εθιμοτυπική και τους υποσχέθηκε πως θα ακολουθήσει άλλη, όπου θα τους παρουσιάσει τον προγραμματισμό και τη γραμμή πλεύσης του.

Βέβαια, οι πλέον ψυλλιασμένοι από τους συνομιλητές του αντιλήφθηκαν ότι ο Ζαγορίτης δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη μόνο για το θεαθήναι, αλλά για να «αγοράσει κλίμα και ιδέες». Γι’ αυτό και καθ’ όλη τη διάρκεια των συσκέψεων στις οποίες προήδρευε δεν σταμάτησε να κρατά σημειώσεις στο μπλοκάκι που είχε μπροστά του.

Για να μην τον αδικήσω τελείως, να σημειώσω πως ο Ζαγορίτης δεν παρέλειψε στις επαφές του με τους δημοσιογράφους να πει αυτά που έλεγε και ως απλός βουλευτής:

• Ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές παρά τα αρνητικά μηνύματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

• Ότι για τα προβλήματα της χώρας ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ που «φόρτωσε» κάθε περιοχή και κάθε τομέα της ζωής με σειρά προβλημάτων, τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει με «αγώνα δρόμου».


Σχολιάστε εδώ