Σενάριο πρόωρων εκλογών με «γονατισμένο» τον Καραμανλή ξαναζεσταίνουν οι «βαρόνοι» της διαπλοκής!

Και όλα δείχνουν πως κάπως έτσι σχεδιάζεται από τους «βαρόνους» της διαπλοκής το μέλλον της κυβέρνησης Καραμανλή, ενώ αυτή βρίσκεται στο μέσον της τετραετίας. Αποθρασυμένοι από την ατιμωρησία, την ατολμία, ακόμα και τον συμβιβασμό, οι διαπλεκόμενοι ανέσυραν από τα συρτάρια τους το σενάριο που είχε παίξει και προεκλογικά της -αυτό της «δεξιάς παρένθεσης»- και το προωθούν πλέον με ένταση και χρήση όλων των όπλων που διαθέτουν για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά: με κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, με συντήρηση του θέματος των υποκλοπών, αφού πιστεύουν πως έτσι φθείρεται η κυβέρνηση, με ανακυκλούμενη σκανδαλολογία, με υποδαύλιση και υπερπροβολή κλίματος κοινωνικής έντασης, με «ροκάνισμα» κυβερνητικών στελεχών-πυλώνων του καραμανλικού μπλοκ (Παυλόπουλος, Σιούφας, Μεϊμαράκης, Τσιτουρίδης, Αλογοσκούφης, Ρουσόπουλος).

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φτάσει πληροφορίες και έχουν συζητηθεί πολιτικές εκτιμήσεις που συγκλίνουν στο εξής:

• Μεθοδεύεται σενάριο πρόωρων εκλογών με «γονατισμένο» και πλήρως απαξιωμένο τον Καραμανλή, ώστε ακόμα και αν ξανακερδίσει να είναι τόσο ισχνή η πλειοψηφία του και τόσο αδύναμος ο ίδιος πολιτικά που να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Σημίτης το 2000, συνεπώς και έρμαιό τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας:

• Ακριβώς ίδιο σενάριο έχει «μεταφερθεί» και στον Γ. Παπανδρέου, με την παράλληλη διαβεβαίωση πως θα στηριχθεί, αρκεί να μπει στο κλίμα των πρόωρων εκλογών και να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αποδόμηση του προφίλ του Κ. Καραμανλή.

Δεν είναι ασφαλώς διόλου τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του και έχει δώσει έμφαση σε δύο άξονες: το «φλερτάρισμα» με αίτημα για πρόωρες εκλογές (αν και ως τώρα καθαρό αίτημα δεν έχει υπάρξει…) και τις προσωπικές κατά Καραμανλή επιθέσεις.

Ο ρόλος των ΜΜΕ

Συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή μάς τόνισε πως στο παραπάνω σενάριο καθοριστικός ασφαλώς θα είναι ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης των «βαρόνων» της διαπλοκής. Και μας επεσήμαινε και τα εξής:

• Την εβδομάδα που πέρασε συγκεκριμένα ΜΜΕ παρουσίαζαν ως περίπου… φλεγόμενη την Ελλάδα και στα πρόθυρα… επαναστατικής περιόδου, με αφορμή τις αντιδράσεις λόγω της τροπολογίας Παυλόπουλου για τον «Καποδίστρια».

• Συντηρείται το ζήτημα των υποκλοπών από κάποια ΜΜΕ με σαφέστατες αιχμές κατά κυβέρνησης και Καραμανλή, ενώ την ίδια στιγμή αποσιωπώνται καταγγελίες για εμπλοκή της Intracom στην υπόθεση.

• «Ανακαλύπτονται» θέματα ικανά να προκαλέσουν κοινωνικές εντάσεις όπως το Ασφαλιστικό.

• Ορισμένα ΜΜΕ «ροκανίζουν» επιμελώς την εικόνα του Καραμανλή και με αήθεις προσωπικές επιθέσεις.

Σε αυτό το σημείο επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ετοιμάζεται η δημοσιοποίηση περιεχομένου κασετών-προϊόντων των υποκλοπών με συνομιλίες του πρωθυπουργού!

Έτσι κι αλλιώς βασικός «πολιορκητικός κριός» σε αυτό το σενάριο θα είναι τα ΜΜΕ, τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα διάκεινται δυσμενώς έως και εχθρικά προς την κυβέρνηση. Αλλά η αποδόμηση του προσωπικού προφίλ του Καραμανλή αποτελεί σίγουρα ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κεφάλαιο…

Καραμανλής: Γελιούνται…

Όπως προαναφέραμε, ο Καραμανλής είναι ενήμερος για τα σχέδια αποδόμησης, αποσταθεροποίησης και -εν τέλει- ομηρίας και «τελειώματός» του από τους «βαρόνους» της διαπλοκής. Το θέμα έχει απασχολήσει συσκέψεις στο Μαξίμου. Ο ίδιος δείχνει να μη φοβάται, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή του δείχνει να παραπαίει, διευκολύνοντας αντικειμενικά τους σχεδιασμούς των «νταβατζήδων», ενώ δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που κάνουν σχεδόν ανοιχτά «παιχνίδι» μαζί τους.

– Γελιούνται, τους περιμένουν εκπλήξεις, είπε πρόσφατα σε στενούς του συνεργάτες, με τους οποίους συζήτησε αυτό ακριβώς το ζήτημα.

Ο Καραμανλής είναι επίσης ενήμερος και για τα σενάρια προώθησης του λεγόμενου «τρίτου πόλου», τα οποία εξελίσσονται παράλληλα με την επιχείρηση αποσταθεροποίησής του.

Απόρριψη εισηγήσεων για εκλογές!

Σύμφωνα εξάλλου με αποκλειστικές μας πληροφορίες, έχουν γίνει στον πρωθυπουργό εισηγήσεις ακόμα και για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές με καταγγελία των «νταβατζήδων» και το ερώτημα «ποιος κυβερνά τη χώρα».

Εισηγήσεις δηλαδή ουσιαστικά για αντεπίθεση, με πρόωρες εκλογές, στην επίθεση και μεθόδευση για εκλογές με τον Καραμανλή αιχμάλωτο και απαξιωμένο. Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απέρριψε αυτές τις εισηγήσεις. Και εξήγησε στους συνεργάτες του οι οποίοι τις κατέθεσαν -ανάμεσά τους ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Ν. Καραχάλιος και δύο σημαντικοί υπουργοί- ότι έχει άλλα όπλα απόκρουσης των σχεδίων υπονόμευσής του.

Υπογράμμισε, βέβαια, ταυτόχρονα πως δεν είναι σε καμιά περίπτωση διατεθειμένος να επιτρέψει δίχως αποφασιστική απάντηση την προώθηση των σεναρίων των «βαρόνων» της διαπλοκής και των ΜΜΕ. Εισέπραξε, πάντως, τον αντίλογο πως ο χρόνος τρέχει αρνητικά, πως σε λίγο το κλίμα μπορεί να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, πως -εν τέλει- υπάρχει κίνδυνος να μην μπορεί να αντιδράσει και να γίνει σχετικά εύκολος στόχος, ιδιαίτερα αν η εικόνα του υποστεί ανεπανόρθωτα τραύματα…


Σχολιάστε εδώ