Μπλόκο στην Ντόρα από τους «λοχαγούς»!

Οι «λοχαγοί» είναι και πάλι εδώ…

Είναι σίγουρο ότι εκείνο το «non paper» που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Παρασκευής, την περασμένη εβδομάδα, ήταν πλαστό, προβατόρικο, για να τους εκθέσει, αλλά δεν τσίμπησαν… Άλλωστε θα πήγαιναν στην «Αίγλη» να συνεδριάσουν παρουσία εκατοντάδων επώνυμων, που είχαν πάει για την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Χρ. Γούδη με το παρασκήνιο της εκλογής του Καραμανλή ως αρχηγού της ΝΔ. Όμως το περιβόητο «non paper», που κανείς δεν το πήρε στα σοβαρά, ούτε η Ντόρα… τσίμπησε, αφού ήξερε ότι ήταν έργο… φίλων της, είχε και τα θετικά του. Έδειξε ότι η κυρία Μπακογιάννη γνωρίζει και μάλιστα υπολογίζει σοβαρά την ομάδα των «λοχαγών». Ξέρει ότι μόνο απ’ αυτήν κινδυνεύουν τα σχέδιά της για να αρπάξει το κόμμα στα χέρια της…

Ως οι «τέσσερις σωματοφύλακες», οι «λοχαγοί» έχουν δώσει όρκο μεταξύ τους. Ποτέ ξανά η ΝΔ σε χέρια… άσπιλα, στα χέρια του Μητσοτάκη.

Μια φορά το πήρε και μείναμε 20 χρόνια στην αντιπολίτευση, λένε χαρακτηριστικά. Και προσθέτουν: «Αν ήταν ικανός θα κράταγε το κόμμα στα χέρια του. Απέτυχε όμως, απόδειξη ότι ο κόσμος έβγαλε αρχηγό τον Καραμανλή»!

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι «λοχαγοί», πριν από την εκλογή του γραμματέα του κόμματος, του Λευτέρη Ζαγορίτη, μετά την υπουργοποίηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη βρέθηκαν στο σπίτι του νέου υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Σάββα Τσιτουρίδη, όπου συζήτησαν για τη νέα κατάσταση που δημιουργείται στο κόμμα μετά την είσοδο της Ντόρας και την εικόνα που διαμορφώνει ο ανασχηματισμός! Πέραν του παλιού πυρήνα, φαίνεται ότι εντάσσονται και αρκετοί από τους νέους βουλευτές, αλλά και της γενιάς του Καραμανλή.

Συζήτησαν επίσης για τον ρόλο που μπορούν να παίξουν, με κυριότερο να μην αφήσουν να περάσει η Ντόρα μπροστά!

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι «λοχαγοί» θα είναι παρόντες σε κάθε βήμα της κυβέρνησης, ώστε η κυρία Μπακογιάννη να ξέρει ότι… παρακολουθείται κάθε κίνησή της!

Τελικός στόχος, όπως μας έλεγαν κορυφαία στελέχη της παράταξης, είναι όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή να μην υπάρχει περίπτωση να δοθεί στην Ντόρα το… δαχτυλίδι, να μην μπορεί να μιλήσει κανείς για… προβάδισμα για την κόρη του Μητσοτάκη.

Αντίθετα, επί ίσοις όροις να μπορεί όποιος νομίζει ότι έχει τις δυνάμεις να δοκιμάσει την τύχη του…

Έτσι έχουν τα πράγματα, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το δεκαήμερο από τον ανασχηματισμό.
Τα όργανα άρχισαν κιόλας στη ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ