επί του πιεστηρίου

Πού να το πίστευες… Ότι οι πανέμορφοι κύκνοι, που καμαρώναμε, θα γίνονταν κίνδυνος-θάνατος για τη ζωή μας!

Πλήρωσε ο Τάκης Σκανδαλάκης το αδιέξοδο της λύσης που έδωσε στην κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και βρέθηκε με… δύο Πατριάρχες. Και τώρα όλοι περιμένουν τις εξελίξεις από την απόφαση που θα πάρει το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ στις 15 Μαρτίου. Που βέβαια αποκλείεται να δίνει διέξοδο. Εκεί φθάσαμε, να κάνουμε ρυθμιστή το Ισραήλ. Είναι δε τέτοια η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, που ακόμη και μέλη της Αγιοταφικής Συνόδου, που ψήφισαν υπέρ της εκλογής του Θεόφιλου, σήμερα μ’ αυτά που συμβαίνουν να έχουν μετανιώσει. Και ένα από τα απαράδεκτα είναι ότι ο εδώ Έξαρχος ΑΡΝΕΙΤΑΙ να κάνει οικονομικό έλεγχο, ακόμη και να προχωρήσει στην είσπραξη των οφειλομένων από ενοίκια θεάτρων και άλλων ακινήτων που η ιδιοκτησία τους ανήκει στο Πατριαρχείο…

Στην Κύπρο όλες οι μετρήσεις που δεν βγαίνουν στο φως δείχνουν ότι το ΔΗΚΟ θα εισπράξει τα οφέλη από τη βροντερή στάση του Προέδρου του, Τάσσου Παπαδόπουλου. Προβλέπουν ότι το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ (Αναστασιάδης) θα πάρουν από 30%, το ΔΗΚΟ 20% (από 14,5 που είχε στις προηγούμενες εκλογές), η ΕΔΕΚ 6%, 4% οι Οικολόγοι, 4% οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες και από 2% τ’ άλλα δύο κόμματα!

Στις εκλογές αυτές δεν θα μετάσχει ο Βάσος Λυσσαρίδης, που όποιο επίθετο κι αν χρησιμοποιήσεις είναι μικρό για όσα έχει προσφέρει στον αγώνα του Κυπριακού.

Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές θα είναι πράγματι πολύ φτωχή…

Από μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βάσο Λυσσαρίδη για όσα μας δίδαξε…

Τελικά τι φοβήθηκε το ΚΚΕ και δεν κατέβασε τη Λιάνα για δήμαρχο στην Αθήνα; Μάλλον έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να φέρει τα πάνω κάτω στην εκλογή δημάρχου της πρωτεύουσας. Και να δυσκολέψει τον Νικήτα. Ίσως κάποιοι στον Περισσό να σκέφθηκαν ότι με τη Λιάνα κινδύνευαν οι σημερινές ισορροπίες στο κόμμα. Ή ακόμη να περάσει το κόμμα στη νέα γενιά του ΚΚΕ.

Να ευχηθούμε καλή τύχη στον νέο αρχηγό της Αστυνομίας κ. Δημοσχάκη. Πολλά περιμένει απ’ αυτόν ο κόσμος. Και η ίδια Αστυνομία, που χρειάζεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Μακριά απ’ αυτόν κάθε σκέψη για να μετάσχει στις δημοτικές εκλογές ως δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, μας είπε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Σταύρος Σουμάκης.

Κληρονομιά του Νικήτα ο γενικός γραμματέας Μελέτης Τζαφέρης, παραμένει, όπως του ζήτησε ο νέος υπουργός Δημ. Αβραμόπουλος.

Καλά, από τον… Άρη ήρθαν ξαφνικά στην Ελλάδα και για πρώτη φορά άκουσαν ότι γίνεται ανασχηματισμός και οι νέοι υπουργοί αλλάζουν γραμματείς και προέδρους, βάζοντας δικούς τους ανθρώπους, στους οποίους έχουν εμπιστοσύνη; Και είναι θέμα αυτό να ασχολείται στο κύριο άρθρο του το «Βήμα»; Υπάρχουν τόσα θέματα που απασχολούν και βασανίζουν τον κόσμο κάθε μέρα για να κολλήσει στον τοίχο την κυβέρνηση και όχι με κατεστημένες διαδικασίες, που προσφέρονται για να κάνεις αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση…

Επειδή ο ισλαμικός φανατισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος στην κατεχόμενη Κύπρο, η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε την επείγουσα ανέγερση δύο μεγάλων μουσουλμανικών τζαμιών σε Λευκωσία και Κυρήνεια! Είδες ο κουμπάρος…


Σχολιάστε εδώ