Εμπλέκει τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Παν. Αθανασόπουλο η πρωτοδίκης Τσέβη για παρέμβαση υπέρ του Μητροπολίτη Ηλείας!

Η κυρία Τσέβη, στην οποία ως γνωστόν με απόφαση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου της επεβλήθη η ποινή της οριστικής παύσης για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της και για έλλειψη του προσήκοντος δικαστικού ήθους, κατηγορεί τον κ. Παν. Αθανασόπουλο για επανειλημμένες παρεμβάσεις στο έργο της υπέρ του Μητροπολίτη Πύργου Ηλείας Γερμανού!

Στην κατάθεσή της στον κ. Σανιδά, στην ερώτηση «τι έφταιξε και έχω βρεθεί στη δεινότατη αυτή θέση, να έχω παυθεί οριστικά από το δικαστικό σώμα», η απάντηση της κυρίας Τσέβη έχει ως εξής:

«Αφ’ ενός η ασυστόλως ψευδής κατάθεση της κας Α. Κοροβέση, Πρωτοδίκου, όπου στην προσπάθειά της να μην γίνουν γνωστά τα όσα εν τέλει απεδείχθησαν και είχαν σαν αποτέλεσμα την οριστική της παύση από την Ολομέλεια του Α.Π. , είχε αρνηθεί ότι ήτο η συντάξασα του σκεπτικού της πλειοψηφίας της ποινικής απόφασης του ΣΤ Τριμ\λούς Πλημ\κείου της δικασίμου της 30-9-03, και αφετέρου οι μεθοδευμένες ενέργειες-παρεμβάσεις του κου Π. Αθανασόπουλου, Προέδρου Εφετών Αθηνών στην υπόθεση των Ασφαλιστικών Μέτρων Μονομελούς, όπου προήδρευα, της δικασίμου 20-7-04, υπέρ του καθού, Δεσπότη Πύργου Ηλείας Γερμανού, προκειμένου να ευνοηθεί αυτός. Τον κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο, Πρόεδρο Εφετών Αθηνών, τότε Εφέτη και Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τον συνάντησα στο γραφείο της Ένωσης, μετά τη συζήτηση των Ασφαλιστικών Μέτρων, περίπου στις αρχές Αυγούστου, και μου είπε: ʽʽΓιώτα, έχεις δικάσει στις 20-7-04 στα Ασφαλιστικά μία υπόθεση με καθού τον Δεσπότη Πύργου Ηλείας Γερμανό. Κοίταξέ το, ο άνθρωπος έχει δίκιο, είναι ασκητική φυσιογνωμίαʼʼ Εγώ του απάντησα ότι ήτο απών και δεν τον είδα και εκείνος μου είπε: “Το ξέρω ότι δεν ήλθε, εμένα μου το είπε ο Δικηγόρος του, ο κ. Φιλιππόπουλος, που είναι πατριώτης και φίλος μου και είχε έλθει μία ημέρα εδώ”, συνεχίζοντας του είπα ότι δεν έχω δει τίποτα ακόμη από την σχετική δικογραφία. Τότε εκείνος ήλθε πιο κοντά μου για να μην ακούσει η Γραμματέας της Ένωσης, ενώ εγώ ήμουν κοντά στο φωτοτυπικό μηχάνημα βγάζοντας φωτοτυπίες, και μου είπε: “Έχουμε ανάγκη ρε τους Δικηγόρους, πρέπει να τους κάνουμε τα χατίρια”. Εγώ τον ρώτησα τι εννοεί και αμέσως έφυγα απορημένη με την όλη συμπεριφορά του».

Στη συνέχεια είχε καταθέσει:

«Περί το τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, συνάντησα στην πύλη του Πρωτοδικείου, ενώ έμπαινα με το αυτοκίνητο μου, τον κ. Π. Αθανασόπουλο με τον γιο του, πεζούς, και σκύβοντας ο κ. Αθανασόπουλος στο παράθυρό μου, μου είπε: “Τι γίνεται ρε με την υπόθεση του Γερμανού, πρέπει να τον δικαιώσεις”. Εγώ του είπα ότι την γράφω ήδη, αλλά δεν έχει στοιχεία υπέρ του κι έφυγα νευριασμένη. Μετά από καιρό, μάλλον μέσα Οκτωβρίου, με συνάντησε στον διάδρομο του κτηρίου 6, 2ο όροφο, και μου ξαναείπε: “Πρόσεξε αυτή την υπόθεση γιατί θα βρεις τον μπελά σου “. Εγώ του απάντησα ότι γράφω ό,τι μου προκύπτει από τη δικογραφία και δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλει να πει. Βεβαίως προβληματίστηκα έντονα διότι γνώριζα πάρα πολύ καλά ότι ήτο από την Ηλεία τόσο αυτός όσο και ο παραστάς προαναφερόμενος Δικηγόρος του Γερμανού Ηλείας αλλά το σημαντικότερο ήτο ότι γνώριζα την αδελφική φιλία που είχε ο κος Αθανασόπουλος με τον τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Γ. Κάππο, πατριώτη και ομοτράπεζό του. Έχω ιδίαν αντίληψη περί των στενότατων οικογενειακών σχέσεων τους, που επιφυλάσσομαι, αν επιθυμείτε, να Σας εκθέσω».

Συνεχίζοντας κατέθεσε ότι:

«Περί τα μέσα Νοεμβρίου με συνάντησε και πάλι στο γραφείο της Ένωσης και μου είπε: “Τι έχεις κάνει τελικά διότι ο Δικηγόρος του Γερμανού σού έχει κάνει αναφορά στον Άρειο Πάγο”. Εγώ μένοντας κυριολεκτικά αποσβολωμένη του λέω: Εσύ πού το ξέρεις, τον έβαλες να μου κάνει αναφορά επειδή δεν σου έκανα την χάρη, άλλωστε ακόμη δεν την έχω δημοσιεύσει, τι γράψατε στην αναφορά. Έφυγα νευριασμένη με την συμπεριφορά του και θεώρησα ότι μου το έλεγε εκβιαστικά αυτό, πλην όμως εξ όσων ακολούθησαν αποδείχθηκε ότι είχε πραγματοποιηθεί η απειλή του. Αργότερα, τον Ιανουάριο του 2005, λίγες ημέρες μετά από την τηλεοπτική εκπομπή της 23-1-05 Κίτρινος Τύπος του κου Μ. Τριανταφυλλόπουλουστο κανάλι ALTER , με θέμα ακριβώς την σχετική απόφαση του Δεσπότη Πύργου Ηλείας Γερμανού, μου επεδόθη η πειθαρχική αγωγή από τον Πρόεδρο του Α.Π. κ. Κάππο με ερώτημα οριστικής μου παύσεως, ότι δήθεν μερολήπτησα στο πρόσωπο του Γερμανού Ηλείας εξαιτίας της απόφασης όπου είχα εκδώσει, της δικασίμου 20- 7-04, στα Ασφαλιστικά Μέτρα με αιτούντα τον Ι. Γιοσάκη και καθού τον Γερμανό Ηλείας, δηλ. αυτήν για την οποία ο κος Αθανασόπουλος είχε παρέμβει κατά τα προαναφερόμενα κι ενώ βρισκόμουν στην αίθουσα Δικαστών εισήλθε, προκειμένου να μιλήσει στους συναδέλφους για τα όσα με τα ΜΜΕ διεδραματίζοντο. Σε κάποια στιγμή που διασταυρώθησαν τα βλέμματά μας του είπα: Ντροπή, επειδή δεν σου έκανα τη χάρη με εκδικήθηκες; Προφανέστατα προσβεβλημένος και εκτιθέμενος στο πλήθος των συναδέλφων μας είπε: “Μα, 40 φύλλα απόφαση έγραψες;” κι εγώ του απάντησα, αφενός τι λόγο είχες να την διαβάσεις και αφετέρου με το μέγεθος κρίνονται οι δικαστικές αποφάσεις; Οι συνάδελφοι είχαν κάνει κύκλο γύρω μας και είχαν μείνει βουβοί από όσα άκουσαν να του καταλογίζω σχετικά με την παρέμβασή του. Έφυγε τότε με σκυμμένο κεφάλι. Πρέπει εδώ να σημειώσω ότι όταν έλαβα γνώση του φακέλλου της πειθαρχικής αγωγής περί οριστικής μου παύσεως, υπήρχε πράγματι η προαναγγελθείσα από τον κ. Αθανασόπουλο αναφορά του Γερμανού Ηλείας με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2004, σε βάρος μου, προς τον Αντιπρόεδρο του Α.Π. επιθεωρητή των δικαστηρίων, κ. Π. Κακαλή, προτρέποντάς τον να επιμεληθεί ώστε να εκδοθεί η απόφαση αυτή υπέρ του, ενώ τη σχετική απόφαση δημοσίευσα την 9-12-04».

Προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Στο μεταξύ, η κυρία Τσέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, προσέφυγε στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά του ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας να ακυρωθεί η ποινή της παύσης που της επεβλήθη και να της επιδοθεί εύλογη αποζημίωση.

Παραπέμπονται κι άλλοι δικαστές…

Στο μεταξύ και νέα φουρνιά επίορκων δικαστών παίρνει σύντομα τον δρόμο προς το… πραιτώριο! Είναι μπλεγμένοι σε υποθέσεις πτωχεύσεων και ασφαλιστικών μέτρων, με τις οποίες για πρώτη φορά ασχολήθηκαν οι διενεργούντες την ανάκριση για το παραδικαστικό κύκλωμα. Και σ’ αυτές τις ιστορίες οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές και οι υποθέσεις που κρίνονται είναι αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων, όπως ήταν το ΑΚΡΟΝ-ΙΛΙΟΝ-ΚΡΥΣΤΑΛ, και φυσικά οι μίζες ανάλογες.

Ήδη έχει ασκηθεί δίωξη κατά δικαστών που είχαν χειρισθεί υποθέσεις πτωχεύσεων και ασφαλιστικών μέτρων.

Επίσης δίωξη ασκήθηκε κατά των δικαστών που… ξέχασαν να υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες».

Ο Βαζαίος απειλεί να μιλήσει…

Ακούγοντας τα παραπάνω, δικαιολογημένα ο δικαστής Νεκτάριος Βαζαίος διερωτάται για ποιους λόγους πραγματικά διώκεται όταν ως προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών ήταν αυτός που τοποθέτησε στις κρίσιμες θέσεις των εισηγητών δικαστών πτωχεύσεων τους Ανδρέα Παπαδημητρίου και Κώστα Παναρίτη και άλλαξε τους εισηγητές δικαστές Τζανερίκο και Τσαμούρη (ο οποίος σήμερα διώκεται για συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα) και οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί εποχής του προκατόχου του προϊσταμένου Ιωάννη Χαμηλοθώρη (σύμβουλος του Φ. Πετσάλνικου).

Ο Νεκτάριος Βαζαίος γνωρίζει από ποιον εκπορεύονται οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του. Με κατάπληξη άκουσε τις επώνυμες καταγγελίες για τη συμμετοχή ανώτατου δικαστικού λειτουργού στην εναντίον του εκστρατεία καταλάσπωσής του, όταν μάλιστα οι λογαριασμοί του που ανοίχθηκαν απέδειξαν την κακή οικονομική του κατάσταση.

Μπρος σ’ αυτή την κατασυκοφάντηση άλλη επιλογή λέει δεν έχει παρά να προχωρήσει σε μετωπική αντεπίθεση και τότε γύρευε ποιος θα χάσει τον ύπνο του!


Σχολιάστε εδώ