Δεν άλλαξε χέρια ο ALPHA

Ο επιχειρηματίας βγαίνει από τη σιωπή και υπογραμμίζει: «Δεν πούλησα και δεν έχω πουλήσει τον Alpha σε Αμερικάνους, όπως γράφουν. Συζητώ με δύο ευρωπαϊκούς ομίλους που ενδιαφέρονται για το 25% που κατείχε ο Γιώργος Ψαρράς. Τίποτε άλλο! Η αποχώρηση του τελευταίου συνδέεται με τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά τον έλεγχο του ΕΣΡ. Δεν θέλω να ανεβάζω και να κατεβάζω κυβερνήσεις, ούτε να κάνω πολιτική», διευκρινίζει, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του καναλιού, αλλά και μια ερμηνεία για όσα έχουν συμβεί. Δεν έχει πλέον καμία άλλη δουλειά στην Ελλάδα εκτός από την τηλεόραση. Από δω και πέρα θα ασχοληθεί με τον τομέα της υψηλής τεχνολογίας (όπως τα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς). Και έτσι εξηγείται η παρουσία του νέου προσώπου στον ALPHA, του δικηγόρου Ηρακλή Φιδετζή, ο οποίος, όπως μας είπε ο κ. Κοντομηνάς, είναι ο αντιπρόσωπος αμερικανικών οίκων που παράγουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και με τους οποίους ο κ. Κοντομηνάς έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας.

Στόχος ακόμη του Δ. Κοντομηνά, προκειμένου να βοηθήσει τους οικονομικά αδύναμους, μην ξεχνώντας πώς ξεκίνησε ο ίδιος για να φθάσει τόσο ψηλά, είναι η δημιουργία ενός Ιδρύματος και ενός νοσοκομείου. Το πανεπιστήμιο θα φιλοξενεί παιδιά από την επαρχία που δεν έχουν τις δυνάμεις να σπουδάσουν και το νοσοκομείο θα απευθύνεται κατά τα δύο τρίτα σε ανθρώπους που έχουν μόνο τα Ταμεία να τους υποστηρίζουν και κατά το ένα τρίτο θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε παιδιά και γενικά σ’ όποιους δεν έχουν χρήματα για να υποβληθούν σε εγχείρηση και εξειδικευμένη θεραπεία για να βρουν την υγεία τους και να κερδίσουν τη ζωή τους. Πρόκειται για μια στροφή προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Εκείνοι που έφυγαν

Τουλάχιστον δεκατρία στελέχη απομακρύνθηκαν από τον Alpha την τελευταία τριετία, με αποκορύφωμα το «ξήλωμα» των τελευταίων ημερών.

Πρόκειται για τα παρακάτω στελέχη: Θέμος Αναστασιάδης, παρουσιαστής, Τζώννυ Καλημέρης, πρώην διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Ψαρράς, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και κάτοχος του 25% του καναλιού, Λαυρέντης Αλβέρτης, νομικός σύμβουλος, Σπύρος Καλαπαδόπουλος, τεχνικός διευθυντής, Σίσυ Παπαδήμα, σύμβουλος, Μανώλης Καψής, παρουσιαστής, Σοφία Τσιλιγιάννη, παρουσιάστρια, Ειρήνη Νικολοπούλου, παρουσιάστρια, Αλεξάνδρα Καπελετζή, παρουσιάστρια πρώην διευθύντρια ενημερωτικών εκπομπών, Σταύρος Θεοδωράκης, πρώην διευθυντής ειδήσεων, Άννα Παναγιωταρέα, πρώην διευθύντρια ειδήσεων και Γιώργος Ψύλλιας, αρχισυντάκτης. Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται και άλλοι εργαζόμενοι που βρέθηκαν εκτός το τελευταίο διάστημα. Ειδικά για τον Τ. Καλημέρη, την εποχή που είχε πάρει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από τον Γ. Ψαρρά, το κανάλι με δελτίο Τύπου είχε κάνει λόγο για «επιχειρηματική κίνηση» του Δ. Κοντομηνά «που σηματοδοτεί μια ακόμη πιο δυναμική και επιθετική παρουσία στα τηλεοπτικά δρώμενα». (Άλλο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο περιοδικό «ΔΕΣ», με το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Θέμου από τον ALPHA).


Σχολιάστε εδώ