Απόσχιση κλάδου της ΕΡΤ Digital από την ΕΡΤ ΑΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ήδη στο ΔΣ της εταιρείας αποφασίστηκε η απόσχιση του κλάδου της ψηφιακής και των νέων τεχνολογιών από τη λειτουργία της μητρικής εταιρείας. Η θυγατρική εταιρεία αναλαμβάνει τη λειτουργία της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, του δορυφορικού προγράμματος ERT World και του Ίντερνετ.

Τα σχέδια της διοίκησης ήδη προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις και στην ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς διαφαίνεται το πλαίσιο της πλήρους απαξίωσης της μητρικής εταιρείας, η οποία υπερχρεώνεται συνεχώς, ενώ παίρνουν από τη λειτουργία της τα πιο κερδοφόρα κομμάτια. Βέβαια οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται κυρίως για το προσωπικό.

Οι εξαγγελίες ότι η νέα θυγατρική εταιρεία θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ότι δεν θα πάρει προσωπικό από την ΕΡΤ προκαλούν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γ. Χουλιάρας, που έχει αναλάβει την ψηφιακή, φέρεται να είπε ότι θα πάρει στη νέα εταιρεία 250 άτομα από την ΕΡΤ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα προέρχονται από την αγορά.

Πόσοι όμως θα είναι αυτοί και με τι συμβάσεις; Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά. Το ΔΣ της εταιρείας θα πρέπει να οριστεί το επόμενο διάστημα και αναμένεται με τον νέο προϋπολογισμό να της δοθεί και πλουσιοπάροχη προίκα από τον προϋπολογισμό της μαμάς εταιρείας. Τα φιλόδοξα σχέδια κάνουν λόγο για νέες εγκαταστάσεις στο Πολύδροσο και πολλές επενδύσεις.


Σχολιάστε εδώ