Έκκληση

Η είδηση για επικείμενη αποχώρηση από τον δημόσιο βίο, από την ενεργό πολιτική δράση της Κύπρου, του Βάσου Λυσσαρίδη αφήνει εμβρόντητους όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να μετρήσουν το ηθικό, εθνικό και πολιτικό μέγεθος του Βάσου.

Εκφράζω τη βαθιά μου συγκίνηση, αλλά και την απέραντη εκτίμηση στον Βάσο Λυσσαρίδη. Η αποχώρησή του σε μια κρίσιμη για την Κύπρο στιγμή αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Η μακρά πολιτική του πορεία σηματοδοτείται από υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, βαθύτατη κοινωνική ευαισθησία, αταλάντευτη ιδεολογική και πολιτική συνέπεια και φωτεινό εθνικό όραμα. Ένα όραμα που αποτελεί αναγκαίο όρο για τον Ελληνισμό. Αυτού του οράματος ο Βάσος Λυσσαρίδης είναι πάντοτε γνήσιος εκφραστής. Και στη συνείδηση του έθνους παραμένει ο ιδανικός ηγέτης, του πολιτισμού του στη διαχρονική του πορεία και με την ιστορική του διάσταση.

Εκφράζουμε την ευχή να παραμείνει ενεργός στον δημόσιο στίβο της Κύπρου. Τον θέλει στις πολιτικές επάλξεις η Κύπρος. Τον θέλει πρωταγωνιστή, γιατί συντρέχουν λόγοι εθνικής ανάγκης.

Αν δεν ευοδωθεί η ευχή μας, απευθύνουμε στον Βάσο Λυσσαρίδη δημόσια έκκληση να ηγηθεί ενός πανεθνικού ιδεολογικού κινήματος. Ενός κινήματος του Ελληνισμού. Γιατί είναι εκείνος ο οποίος θα εμπνεύσει, θα ενώσει, θα συνεγείρει και θα συσπειρώσει τον Ελληνισμό σε ένα κίνημα ηθικής, πνευματικής και πολιτισμικής αντίστασης, ένα κίνημα υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων και εθνικών αξιών. Αλλά και ενός κινήματος της ειρήνης με τη συνεργασία των καταπιεζόμενων λαών, μια συνεργασία η οποία σφυρηλατείται με την αντίληψη μιας ενιαίας αντίστασης απέναντι στην παγκοσμιοποίηση.

Είναι η ώρα για ένα κίνημα των πατρίδων, για ένα κίνημα αλληλεγγύης των λαών.

ΥΓ.: Το προσκλητήριο της πανεθνικής έγερσης θα μπορούσαν να το απευθύνουν π.χ. κοινωνικοί φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις κοινωνικού, πατριωτικού, πολιτιστικού προσανατολισμού, αλλά και προσωπικότητες, οι οποίες προβληματίζονται εντονότατα για την πορεία των εθνικών μας πραγμάτων. Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» ρίχνει το σύνθημα.


Σχολιάστε εδώ