«Χαϊδεύει» η ΑΤΕ τον Μπατατούδη!

Δεν μας τα λέει καλά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοίκησης της ΑΤΕ κ. Α. Χατζηαντωνίου σχετικά με τη στάση της Αγροτικής Τράπεζας απέναντι στον Γιώργο Μπατατούδη, τον οποίο, αν και χρωστάει πολλά εκατομμύρια δρχ., η τράπεζα… «χαϊδεύει» (!), μέχρι σημείου να χειρίζεται ακόμη τις μετοχές της Ιντερσάτ, ενώ θα μπορούσε να τις είχε κατασχέσει, ακόμη και να τις είχε πουλήσει η ΑΤΕ, για να πάρει τα χρήματά της! Και έτσι ο κ. Μπατατούδης μπορεί να εκβιάζει τους μικρομετόχους.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμά μας στις «Τυπολογίες» στο προηγούμενο φύλλο, σε επιστολή του ο κ. προϊστάμενος μας γράφει τα εξής:

«1. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησής της, η ATEBank προχώρησε σε όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της και τη ρευστοποίηση των απαιτήσεών της σε βάρος του οφειλέτη Γ. Μπατατούδη και εταιρειών συμφερόντων του, εξαντλώντας κάθε δικαίωμα που της παρέχεται από τις συμβάσεις και τον νόμο.

Στην προσπάθειά της αυτή η τράπεζα συνάντησε τη σκληρή αντιδικία των οφειλετών της, που εκμεταλλευόμενοι κάθε περιθώριο που τους παρέχει το δικανικό μας σύστημα άνοιξαν πλήθος δικών, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Συνεπώς, όχι μόνο δεν υπάρχει η παραμικρή κάλυψη εκ μέρους της ATEBank, αλλά αντίθετα η τράπεζα άσκησε και ασκεί όλα ανεξαιρέτως τα δικαιώματά της. Επίσης έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία δικαστικά μέτρα τόσο για την προάσπιση των συμφερόντων της και τη ρευστοποίηση των απαιτήσεών της όσο και για την ποινική απόδοση ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

1. Η ATEBank, στο πλαίσιο δανειοδότησης του Γιώργου Μπατατούδη και της εταιρείας INTERACTIVE από την προηγούμενη διοίκηση, είναι απλώς ενεχυρούχος δανείστρια μετοχών της εισηγμένης εταιρείας INTERSAT, δίχως δικαίωμα ψήφου που εξακολουθεί να ανήκει κατά τη σύμβαση στον ιδιοκτήτη των μετοχών. Η ενεχυρίαση αυτή έχει καταχωρηθεί νόμιμα στο Κεντρικό Αποθετήριο.

Είναι λοιπόν φανερό ότι καμιά μετοχή της INTERSAT δεν βρίσκεται στην κυριότητα της ATEBank και ότι καμιά απολύτως εξουσιοδότηση και καμιά εννοείται κάλυψη δεν έχει παρασχεθεί και δεν μπορούσε να παράσχει η ATEBank σε μετόχους της ΙNTERSAT. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ATEBank, με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων της, εξαντλεί κάθε ένδικο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων της και δεν αποτελεί χώρο όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν ή να συγκαλυφθούν οποιαδήποτε σκάνδαλα».

Μπορούσε, αν ήθελε…

Στον κ. Χατζηαντωνίου θα θέσουμε ένα και μόνο ερώτημα: Γιατί δεν κάνει η τράπεζα ό,τι έκανε για τον Seven, όπου πήρε στα χέρια της τις μετοχές;

Η Αστυνομία διέλυσε τη συνέλευση

Επεισοδιακή ήταν η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Intersat την περασμένη Παρασκευή, με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών, του Γιώργου Μπατατούδη αφενός και των μετόχων αφετέρου, να καταλήγουν στο τμήμα, όπου… αλληλομηνύθηκαν. Η πλευρά Μπατατούδη αρνήθηκε επιμόνως να δώσει τα πρακτικά στους άλλους μετόχους με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Κλήθηκε η Aστυνομία και έτσι διαλύθηκε η γενική συνέλευση! Νωρίτερα η πλευρά Μπατατούδη είχε ισχυριστεί πως υπάρχει ελβετική εταιρεία, η οποία έναντι του ποσού του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ θα πάρει τις μετοχές του Γ. Μπατατούδη που ανέρχονται στο 23% του κεφαλαίου. Αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει το όνομα της εταιρείας και στην έντονη συζήτηση που έγινε «πέταξε» το όνομα «Αγγελόπουλος», χωρίς κανένα άλλο στοιχείο. Κατά καιρούς, θυμίζουμε, δεκάδες «επενδυτές» έχουν αναφερθεί ότι δείχνουν ενδιαφέρον, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ένταση προκλήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι το ποσό που θα δώσει η «άγνωστη» εταιρεία δεν θα πήγαινε στην ίδια την εταιρεία αλλά στον Γ. Μπατατούδη, ο οποίος έχει υποθηκευμένες τις μετοχές του στην Αγροτική Τράπεζα! Οι σχέσεις Μπατατούδη – Αγροτικής προκαλούν πολλά ερωτηματικά, αφού η τράπεζα έχει ήδη καταφύγει εναντίον του δικαστικά, αλλά παρ’ όλα αυτά ο μέτοχος εμφανίστηκε να έχει εξουσιοδότηση από αυτήν για τη γενική συνέλευση. Και έτσι κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον του Seven, ενός σοβαρού περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας.


Σχολιάστε εδώ