τυποΘεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 16/2	«Αγγελιοφόρος» 7.070	«Μακεδονία» 3.150
Παρασκευή 17/2	«Αγγελιοφόρος» 5.450	«Μακεδονία» 3.020
Σάββατο 18/2	«Αγγελιοφόρος» 6.100	«Μακεδονία» 2.900
Κυριακή 19/2	«Αγγελιοφόρος» 19.320	«Μακεδονία» 9.540
Δευτέρα 20/2	«Αγγελιοφόρος» 5.670	«Θεσσαλονίκη» 3.460
Τρίτη 21/2	«Αγγελιοφόρος» 5.660	«Μακεδονία» 3.040
Τετάρτη 22/2	«Αγγελιοφόρος» 6.700	«Μακεδονία» 3.010

~ Σε… πελάγη δικαίωσης και ικανοποίησης κολυμπά ο εκδότης της «Μακεδονίας», Κώστας Ζουράρις, μετά την έγκριση από τη Βουλή της αυτονόμησης της κοινότητας του Βραχασίου. Από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας ανεξάρτητου οργανισμού αυτοδιοίκησης στο Βραχάσι -την ιδιαίτερη πατρίδα του- ο Ζουράρις, νιώθει δικαιωμένος για την προσπάθεια που αυτός και οι συντοπίτες του κατέβαλαν. Τέλος καλό για το Βραχάσι λοιπόν και τώρα… βουρ για τα προβλήματα της «Μακεδονίας» και κυρίως το οικονομικό, που παραμένει άλυτο, απειλώντας να δυναμιτίσει την προσπάθεια που κάνει το νέο σχήμα υπό τον Παντελή Σαββίδη.

~ Το καινούργιο αυτής της ιστορίας είναι πως το δάνειο των τριών εκατομμυρίων ευρώ που περίμεναν από την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να ανασάνουν, δεν εγκρίθηκε ακόμη. Αιτία η αναίτια άρνηση των διαφημιστικών εταιρειών να αναγνωρίσουν τη μεταφορά των οφειλών τους στο εκδοτικό συγκρότημα ως χρέος τους προς την τράπεζα. Λέτε να κρύβεται κάποιος «δάκτυλος» πίσω από τη στάση των διαφημιστικών;

~ Οι της Ένωσης Συντακτών -που έχουν κάθε λόγο να θέλουν να εγκριθεί το δάνειο- αυτό πιστεύουν. Τα υπονοούμενα του Γουσίδη ήταν κάτι παραπάνω από «φωτογραφικά».

~ Αναφέρθηκα προηγουμένως στο νέο σχήμα της «Μακεδονίας», του οποίου η σύνθεση οριστικοποιήθηκε την Πέμπτη. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Εκδότης Κώστας Ζουράρις, διευθυντής Παντελής Σαββίδης, υπεύθυνος ύλης Στέλιος Κούκος, αρχισυντάκτης Άγγελος Βάσος, υπεύθυνοι τμημάτων Φανή Χαρίση (ρεπορτάζ), Δημήτρης Μακρής (πολιτικό), Μπέτυ Κυριακίδου (οικονομικό), Πάνος Ιωαννίδης (διεθνή), Κώστας Μαρίνος (πολιτιστικό), Θανάσης Νικολάου (αθλητικό) και Άκης Φωτόπουλος (ραδιοτηλεοπτικό).

~ Εντύπωση προκαλεί η έντονα φιλοκυβερνητική στροφή του «Αγγελιοφόρου» το τελευταίο διάστημα. Αυτοί που ξέρουν την αποδίδουν στη μυστική συνάντηση ανάμεσα στον κυρ Αλέκο και ανθρώπους του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, μετά την οποία η κατάσταση άλλαξε άρδην σε ό,τι αφορά την εισροή κρατικών διαφημίσεων στο συγκρότημα. Πλέον ο «Αγγελιοφόρος»… σκίζει από κρατική ρεκλάμα με αποτέλεσμα να υπάρχει αισιοδοξία πως οι αριθμοί του επόμενου ισολογισμού θα είναι θετικοί. Ως συνέπεια της συμφωνίας έχουμε την αμέριστη στήριξη του πρωθυπουργού και των «γαλάζιων» αρχηγών της πόλης (Παπαγεωργόπουλου – Ψωμιάδη) που απολαμβάνουν πλήρη ασυλία και αβανταδόρικα ρεπορτάζ.

~ Τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση κάλεσε ο διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ3 Βασίλης Κοντογουλίδης για να τους μιλήσει. Τους είπε πως είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται, συνέχισε λέγοντας ότι δίνει αυξήσεις στις απολαβές πείνας που έχουν οι νέοι συμβασιούχοι (τα «γαλάζια» παιδιά που μπήκαν τους τελευταίους μήνες στο κανάλι) και προειδοποίησε τους παλιούς (των οποίων οι συμβάσεις μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου) πως αυτός θα αποφασίσει ποιους θα κρατήσει στην τηλεόραση και ποιους θα ξαποστείλει σε άλλες υπηρεσίες της «3». Μετά τα υπονοούμενα για τον παραγκωνισμό όσων δεν του αρέσουν, ο «αρχηγός» αναφέρθηκε σε ένα θέμα που πραγματικά κάνει να ντρέπονται όλοι οι εργαζόμενοι στο κανάλι: στις μικροκλοπές διαφόρων αντικειμένων και ειδών ρουχισμού από κρεμάστρες, το βεστιάριο και τα γραφεία (αν δείτε δηλαδή κανέναν παρουσιαστή με το φανελάκι, μην ανησυχήσετε. Κάποιος θα του έκλεψε το σακάκι…). Τέλος, τους ζήτησε να έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους και να φέρονται με ευγένεια και συναδελφική αλληλεγγύη.

~ Την άλλη κιόλας ημέρα οι φωνές από τον καβγά της Μ… με τον Α… ακούγονταν μέχρι το Γʼ΄ Σώμα Στρατού. Η φασαρία άρχισε για το ποιος θα καθίσει σε μία καρέκλα που υπήρξε διαθέσιμη και επεκτάθηκε σε διάφορα για… χαμαιλέοντες και μεταλλαγμένους.

~ Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη και έτσι ο διευθυντής ένιωσε αδιαθεσία, κάνοντας τη μούσα του να βγει αλλόφρων από το γραφείο του, ψάχνοντας μία σοκολάτα για να τον γλυκάνει. Μιλάμε για σκηνές παλιάς ελληνικής ταινίας…

~ Με μικροαλλαγές στα νούμερα ακροαματικότητας και στη σειρά κατάταξης ανακοινώθηκαν τα νούμερα του τελευταίου διμήνου των μετρήσεων της Focus.

~ Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από το Γραμμόφωνο, το λαϊκό ραδιόφωνο των Μαρόγλου – Διαμαντόπουλου, που μέσα στο δίμηνο ανέβηκε δέκα θέσεις στη σειρά κατάταξης (από 0,6% πήγε στο 2,3%).

~ Έκπληξη και η άνοδος του RSO, που σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση, ακολουθώντας το Ράδιο Θεσσαλονίκη (πρώτο), το Star (δεύτερο), το Cosmoradio (τρίτο) και το Metropolis (τέταρτο).

~ Αντιθέτως, νέα αναπάντεχη πτώση για το καινούργιο πρόγραμμα του κρατικού 102 FM, που ετοίμασε ο φίλος της στήλης Θωμάς Τσίμπας και το οποίο από το 2,8% περιορίστηκε στο 2,3%, όπου συνάντησε τον Palmo 96,5 (του Ομίλου Alpha) που ανεβαίνει σιγά σιγά, αλλά σταθερά.

~ Πότε επιτέλους θα υπογράψουν τις νέες συμβάσεις τους οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ3, των οποίων οι συμβάσεις μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου με τη διαδικασία του νόμου Παυλόπουλου; Αν δεν υπήρχαν οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ουδείς θα ήλπιζε για εξεύρεση λύσης μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές. Τώρα αισιοδοξούν πως αυτό θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι ώστε οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι να καρπωθούν τα οφέλη από τη διευθέτηση.

~ «Γλυκολάλητη σειρήνα» η ενασχόληση με την πολιτική για τον συνάδελφο Χρήστο Μάτη, που αποφάσισε να διεκδικήσει την τύχη του ως υποψήφιος δήμαρχος του μικρότερου δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, του Αγίου Παύλου. Δραστηριοποιούμενος στην Ένωση Πολιτών της περιοχής απέστειλε επιστολή στα κόμματα και στους φορείς, αποσκοπώντας στη στήριξή τους. Προηγουμένως είχε επισκεφθεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητώντας τη συμπαράστασή τους. Καλή επιτυχία!

~ Το βιβλίο των δημοσιογράφων Κώστα Βενιζέλου, Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη με τίτλο «Σχέδιο Ανάν – Το μυστικό παζάρι» θα παρουσιαστεί αύριο στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Αθλητισμού. Στην εκδήλωση εκτός από τους συγγραφείς θα μιλήσουν οι Βαγγέλης Βενιζέλος, Στέλιος Παπαθεμελής, Γιώργος Νταλάρας και Στέφανος Διαμαντόπουλος.


Σχολιάστε εδώ