Πατρινά Και Άλλα…

+ Τραγικό αλλά και χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου με θέμα τη λειτουργία των λατομείων στην Κάτω Αχαΐα. Την ώρα που ο νομαρχιακός σύμβουλος του Συνασπισμού μιλούσε για το θέμα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος παρίστατο στη συνεδρίαση, έλεγε ανέκδοτα στον διπλανό του.

+ Μάλιστα ο νομάρχης αναγκάστηκε να παρέμβει και να επιπλήξει τον αγενή παράγοντα, ο οποίος νόμισε ότι «με τον παρά του … και την κυρά του!».

+ Κανονικά το σώμα θα έπρεπε να απαιτήσει την απομάκρυνση του εν λόγω κυρίου και να αναιρέσει την άδεια της εταιρείας του. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και είναι βέβαιο ότι αν οι πολίτες της Πάτρας επιτρέψουν να συνεχιστούν αυτές οι συμπεριφορές, η πόλη θα βυθίζεται όλο και περισσότερο.

+ Αλλά αυτό που όλοι συζητούν πλέον είναι η ανάδειξη νέων προσώπων ταυτόχρονα με την αναβάθμιση παλαιών και ικανών. Και την ευθύνη γι’ αυτό έχουν τα ίδια τα κόμματα.

+ Και τώρα, μετά την ανάδειξη του νέου γραμματέα στη Νέα Δημοκρατία, αρχίζει η κούρσα ανάδειξης του υποψηφίου δημάρχου Πατρέων. Ποιο λοιπόν θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει το μεγάλο βάρος να αντιπαρατεθεί με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ;

+ Πάντως, όπως μαθαίνουμε, αρκετοί Νεοδημοκράτες έχουν ήδη βρεθεί στο πλευρό του «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Δημαρά. Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη ο κ. Ψωμιάδης, στέλεχος της ΝΔ στο επιμελητήριο, έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον κ. Δημαρά και έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας.

+ Φυσικά όλα αυτά γίνονται χωρίς την έγκριση του προέδρου της ΝΟΔΕ, Θεόδωρου Γιοβάνη. Δεν γνωρίζουμε, ωστόσο, εάν υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία. Κοντός ψαλμός αλληλούια!

+ Παράλληλα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η φιλελεύθερη παράταξη δεν έχει και πολλές επιλογές. Εάν δεν αποφασίσει την κάθοδό του ο κ. Νικολόπουλος, οι επιλογές περιορίζονται στους Θρασύβουλο Μαυρομάτη, Δημήτρη Αϊβαλή και Γιάννη Καφέζα. Όσον αφορά τον κ. Φλωράτο, το θέμα μάλλον έχει λήξει, εκτός εάν υπάρξει προσωπική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή. Πάντως ο Φλωράτος ξαφνικά επανενεργοποιήθηκε και παρήγγειλε δημοσκόπηση, ελπίζοντας ότι θα τον φέρνει πρώτο στις προτιμήσεις των «γαλάζιων» Πατρινών.


Σχολιάστε εδώ