Ο Καραμανλής… θαύμασε το μπλακ άουτ της ERT SAT!

Δύσκολο όμως λόγω του μεγέθους της γκάφας. Τώρα αναζητούνται οι ευθύνες και ποιος θα πληρώσει τη νύφη, όπως ακριβώς είχε γίνει και στο μπλακ άουτ της Ολυμπιάδας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο Βερολίνο, όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν την ίδια μέρα η ανώτατη διοίκηση της ΕΡΤ, δηλαδή ο πρόεδρος Χρήστος Παναγόπουλος μετά των δύο εντεταλμένων συμβούλων του Κ. Κέκη και Γ. Χουλιάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό για να του δείξει το δορυφορικό πρόγραμμα της ERT SAT. H εικόνα που είδαν όμως μπροστά τους ήταν μια μαύρη οθόνη, αφού το σήμα του δορυφορικού είχε πέσει πολλές ώρες πριν.

Ο πρόεδρος δεν γνώριζε τίποτε για το μπλακ άουτ, ούτε και οι δύο εντεταλμένοι σύμβουλοί του. Στην Αθήνα, ωστόσο, το πρόβλημα ήταν γνωστό, καθώς ο διευθυντής του δορυφορικού Ν. Κούρτης είχε ενημερώσει τον γενικό διευθυντή προγράμματος Κ. Σπυρόπουλο για το μπλακ άουτ.

Ο Χρ. Παναγόπουλος σε έξαλλη κατάσταση προσπάθησε να μάθει τι συμβαίνει και έγινε με αυτόν τον τρόπο ρεζίλι στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Του εξήγησαν ότι αρμοδίως και διοικητικά το σύστημα της ΕΡΤ ήταν ενήμερο για την απώλεια σήματος. Μαζί με την προσπάθεια να κρατηθεί το γεγονός μυστικό γίνονται παράλληλα έρευνες ποιος φταίει.

Δεν γνωρίζουμε ποιο ήταν το σχόλιο του Κώστα Καραμανλή όταν είδε το μαύρο της εικόνας, αλλά στην ΕΡΤ γελάνε οι πάντες. Κάτι ψιθυρίζεται ότι αιτία είναι τα χαμηλής ποιότητας μηχανήματα ή ότι φταίνε αυτοί που μεταφέρουν το σήμα, αλλά άκρη δεν μπορεί να βρεθεί. Όσο για το τι γύρευε σύσσωμη η ηγεσία της ΕΡΤ στο Βερολίνο, το μυστικό κρύβεται στην ψηφιακή τηλεόραση. Πήγαν να δουν από κοντά πώς δουλεύει η επίγεια ψηφιακή στη Γερμανία.


Σχολιάστε εδώ