Μετράει μέρες ο Κορωνιάς!

Όλα συνέβησαν κατά τη διάσκεψη των προέδρων των Επιτροπών της Βουλής όταν ο πρώην υπουργός Φίλιππος Πετσάλνικος έθεσε θέμα λειτουργίας της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής και εστράφη κατά του προέδρου της κ. Καραμάριου, κατηγορώντας τον ότι απορρίπτει συστηματικά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης να κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κ. Κορωνιάς.

Η απάντηση της κ. Μπενάκη πως «θα τον καλέσουμε αφού είναι κατηγορούμενος» έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία μεταξύ των προέδρων της Βουλής, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τόσο κυβερνητικών στελεχών όσο και πολιτικών παρατηρητών απηχεί απολύτως τις διαθέσεις και τα αισθήματα της κυβέρνησης απέναντι στον κ. Κορωνιά.

Ήδη όπως φαίνεται έχουν αρχίσει τα δύσκολα για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone και πολλά στελέχη της κυβέρνησης έχουν ενοχληθεί σφόδρα από όσα ισχυρίζεται ο κ. Κορωνιάς, καθώς και για όσα φέρεται να έχει πει, ότι δηλαδή αν μιλήσει θα πέσει η κυβέρνηση… Από την πλευρά τους κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι καλό θα είναι ο κ. Κορωνιάς να αφήσει στην άκρη τους παλικαρισμούς και επισημαίνουν ότι ούτε τον φοβάται η κυβέρνηση ούτε είναι εκτεθειμένη απέναντί του.

Μάλιστα τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία κυβερνητική κάλυψη στις ενέργειές του και τώρα και παλαιότερα, ενώ δηλώνουν ότι είναι ακάλυπτος και ότι η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτε απολύτως. Αντίθετα, οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη γρήγορη εξυγίανση και διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε το ταχύτερο δυνατόν να κλείσει και να μη γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης, είτε από τα κόμματα είτε από ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα από πλευράς Δικαιοσύνης θα είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο. Είναι βέβαιο ότι μετά το τέλος της προανάκρισης θα δοθεί η δυνατότητα στους έχοντες έννομο συμφέρον να πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας.

Αυτό που ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι αν η οικογένεια Τσαλικίδη θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει σχετικά με το ζήτημα του θανάτου του γιου τους, για τον οποίο όλο και περισσότερο θεμελιώνεται η πεποίθηση ότι η «αυτοκτονία» ήταν η αφορμή για να πάει ο κ. Κορωνιάς στην κυβέρνηση και να αποκαλύψει τα όσα είχαν συμβεί. Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι μέχρι σήμερα από την πλευρά του κ. Διώτη δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν δύο στελέχη της Vodafone, ο κ. Μαστοράκης, τεχνικός διευθυντής και συγγενής του Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς και ο κ. Πλεύρης, οι οποίοι ήταν οι υψηλοί προϊστάμενοι του Κώστα Τσαλικίδη. Σε σχέση με αυτή την υπόθεση οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Κορωνιάς είχε άριστες σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα με τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοΐδη, ενώ ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι -παρά το ότι δεν έχει διασταυρωθεί- οι πληροφορίες ότι κάποια στελέχη της Vodafone έχουν πάει και έχουν καταθέσει από μόνοι τους στον κ. Διώτη, γεγονός που αν αληθεύει σημαίνει ότι τα στόματα στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έχουν αρχίσει να ανοίγουν…

Στο θέμα των υποκλοπών πάντως έχει διευκρινιστεί ότι η εντολή εισαγγελέα καλύπτει μόνο την καταγραφή των κλήσεων ενός κινητού και το στίγμα των τηλεφώνων, και όχι το περιεχόμενο των συνδιαλέξεων. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι μέχρι σήμερα όλες οι εισαγγελικές παραγγελίες δεν αφορούν περιεχόμενο συνδιαλέξεων μέσω κινητών. Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι όσο το θέμα είναι ανοικτό -και θα είναι για πολύ καιρό ακόμη- το ΠΑΣΟΚ θα σηκώνει τους τόνους, πιστεύοντας ότι το πόρισμα της Δικαιοσύνης θα είναι καταπέλτης εις βάρος της κυβέρνησης, όπως επίσης ότι το πρόβλημα των υποκλοπών είναι γενικότερο και έχει μεγαλύτερη έκταση από αυτή που δείχνει η υπόθεση της Vodafone. Μάλιστα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν πολλές αιχμές για τα ζητήματα αυτά για τον τέως υπουργό Δημοσίας Τάξεως Γιώργο Βουλγαράκη, στον οποίο καταλογίζουν και προσωπικές ευθύνες…
Στο ΠΑΣΟΚ τον τόνο για την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση δίνει, πλέον, ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος, ο οποίος παρά την αρχική του αμηχανία έχει ήδη προσχωρήσει στην άποψη ότι η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή. «Υπάρχει μεγάλη ουρά» στην υπόθεση των υποκλοπών, είπε στο Ναύπλιο ο Γιώργος Παπανδρέου και η επισήμανση δεν ήταν τυχαία, όπως και η πρόβλεψη ότι «μόλις αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, κάποιοι δεν θα ξέρουν πού να κρυφθούν». Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε σε συνεργάτη του πως «οι υποκλοπές μπορεί να προκαλέσουν εκλογές». Προφανώς κάτι ξέρει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και τώρα τελευταία όλο και πιο συχνά αναφέρεται στο ενδεχόμενο επιτάχυνσης των πολιτικών εξελίξεων. Ωστόσο, αυτό το «κάτι» ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ «θα το αποκαλύψει στην ώρα του, με τον προσφορότερο τρόπο», ενώ θα προτιμούσε να βγει μέσα από την έρευνα της Δικαιοσύνης ή την έρευνα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου «δεν θα αφήσει να ξεχαστεί το σκάνδαλο των υποκλοπών», κάθε τόσο θα ζητάει από την κυβέρνηση, και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για το σκάνδαλο, και φαίνεται διατεθειμένος «θα φθάσει μέχρι τη σύσταση εξεταστικής».


Σχολιάστε εδώ