ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Kαφετέρια το σινεμά…

Μία ακόμα… καφετέρια στο κέντρο του Πειραιά. Η Μαρινόπουλος ΑΕ εκμίσθωσε για 12 χρόνια αντί 1.500.000 ευρώ τον δημοτικό κινηματογράφο «Αττικόν» και θα διαμορφώσει το ισόγειο, δηλαδή την είσοδο, σε… καφετέρια!

Η πρόσβαση στον κινηματογράφο θα γίνεται από διπλανό διάδρομο. Με βάση το συμβόλαιο που υπογράφουν ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ Π. Αγγελόπουλος και ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο ενοικιαστής θα πρέπει να ανακαινίσει ριζικά τον κινηματογράφο, να βάλει κλιματισμό ώστε να λειτουργεί όλο τον χρόνο, να αναμορφώσει τα παρασκήνια κ.λπ. Υπάρχει επίσης συμφωνία ώστε να γίνονται δωρεάν προβολές για σχολεία, ΚΑΠΗ και συλλόγους, ενώ μία ημέρα την εβδομάδα ο κινηματογράφος θα διατίθεται στην Κινηματογραφική Λέσχη Πειραιά για να προβάλλει ό,τι θέλει. Διευκρινίσεις για τη σύμβαση ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Μπεντενιώτης, αλλά τελικά συμφωνήθηκε το θέμα να έρθει κανονικά προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο Μ. Μπεντενιώτης έθεσε τα εξής ερωτήματα: Έγινε διαγωνισμός για την υπομίσθωση ή την έκαναν με απευθείας ανάθεση; Έχει δικαίωμα η ΔΕΠΑΠ να παίρνει τέτοιες αποφάσεις ή χρειάζεται απόφαση του Δ.Σ. ή της Δημαρχιακής Επιτροπής; Υπάρχει άδεια για την αλλαγή χρήσης; Οι οικοδομικές εργασίες είχαν όλες τις προβλεπόμενες άδειες της Πολεοδομίας; Απαντώντας ο ΅πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ Π. Αγγελόπουλος τόνισε ότι για πρώτη φορά ο δήμος θα έχει τόσα έσοδα από το «Αττικόν» και πως όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια. Επιφυλάχθηκε δε, να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

• Το θέμα των μαγαζιών της Πειραϊκής ήταν να συζητηθεί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Επειδή όμως είχε αριθμό 41, γύρω στις 8 το βράδυ η μειοψηφία έθεσε αίτημα να προταχθεί και να συζητηθεί πρώτο επειδή ήταν σημαντικό και επειδή συνήθως όταν κάποιο θέμα μένει τελευταίο, συζητείται σε επίπεδο… παρέας, αφού οι περισσότεροι σύμβουλοι έχουν αποχωρήσει. Το αίτημα τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία από τον πρόεδρο του σώματος, Κώστα Γκαβέρα, και το αποτέλεσμα ήταν 12 ψήφοι εναντίον της πρόταξης του θέματος, 13 υπέρ της πρόταξής του και ένα «παρών» (από τον Π. Αγγελόπουλο). Ο πρόεδρος μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος δήλωσε ότι ουσιαστικά υπάρχει… ισοψηφία και έδειξε να διστάζει ή να μη θέλει να προτάξει το θέμα. Φυσικά όλη η αντιπολίτευση και ο κόσμος που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση αντέδρασαν. Έγινε πανδαιμόνιο στην αίθουσα και ο κ. Γκαβέρας αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση και να αποχωρήσει αποδοκιμαζόμενος από την αίθουσα.

• Τον Ευγένιο Σπαθάρη, τον λαϊκό καλλιτέχνη, τον γνήσιο εμψυχωτή ενός λαϊκού ήρωα, του Καραγκιόζη, τον αληθινό εκφραστή της ελληνικής παράδοσης τιμούν ο δήμαρχος και το Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού αύριο, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το τμήμα «Θέατρο Σκιών» του Πνευματικού Κέντρου θα παίξει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης γιατρός με το ζόρι» από τον καραγκιοζοπαίχτη Μιχάλη Τραυλάτο. Μία ακόμα επαινετή πρωτοβουλία του Στέφανου Χρήστου που ξέρει να πρωτοπορεί σε κάθε επίπεδο…

• Από την Ιωνίδειο Σχολή το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών του Πειραιά σε θέματα που σχετίζονται με τη γνώση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το σημαντικό όμως είναι ότι οι μαθητές δεν θα ενημερωθούν απλώς για το πώς θα αποφύγουν ένα τροχαίο ατύχημα, αλλά και για το πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που γίνει ένα τροχαίο και υποπέσει στην αντίληψή τους. Το πρόγραμμα που στοχεύει να περιλάβει όλα τα γυμνάσια του Πειραιά μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς γίνεται από το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και συμμετέχουν σε αυτό αξιωματικοί της Τροχαίας, ειδικά εκπαιδευμένοι δημοτικοί αστυνομικοί, γιατροί και δικηγόροι.

• Στον Πειραιά, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στην Ακτή Θεμιστοκλέους, κατέβηκε την περασμένη Τετάρτη λίγο μετά το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Εκεί συναντήθηκε με τον τέως (πλέον) Πειραιώς Καλλίνικο, με τον οποίο συζήτησε τα περί της διαδοχής του. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πειραιά, που θα είναι ο Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ, θα γίνει στις 28 του μήνα. Ο νέος μητροπολίτης είναι του περιβάλλοντος Καλλίνικου και αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα με τις ευλογίες του. Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως θα τιμήσει τον τέως Πειραιώς Καλλίνικο με τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου που είναι μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις που απονέμει η Εκκλησία της Ελλάδος.

• Έτοιμο να ξεκινήσει είναι το διενοριακό τουρνουά ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 30 ομάδων από τις ενορίες του Πειραιά. Το τουρνουά διοργανώνεται από τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Τάσο Μητρόπουλο, τον πρόεδρο του Βʼ΄ Διαμερίσματος Γιάννη Μαστρονικόλα, που είναι και ο χορηγός των εμφανίσεων και τον επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας Γ. Δαβάκη που θα διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Οι αγώνες θα γίνουν στα γήπεδα της πλαζ Βοτσαλάκια.

• Εκδήλωση με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης διοργάνωσε το μεσημέρι της μέρας αυτής ο Σύλλογος Γονέων του 21ου Δημοτικού Σχολείου που είναι γνωστό με το όνομα «Προμηθέας». Στην εκδήλωση μετείχε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της ΔΕΠΑΠ Π. Αγγελόπουλου και η φιλαρμονική του δήμου. Το Βʼ΄ Διαμέρισμα πρόσφερε γλυκά και αναψυκτικά στα παιδιά, ενώ είχε φροντίσει να υπάρχουν στον χώρο κλόουν και ξυλοπόδαροι για να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά.

• Συνεδρίασε προχθές το νέο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας υπό την προεδρία της Π. Καλαγιά και πήρε σημαντικές αποφάσεις για την εν γένει πορεία της. Προσλήφθηκαν τεχνικός σύμβουλος και λογιστής, εγκρίθηκε προϋπολογισμός και οροθετήθηκαν οι πρώτοι στόχοι της επιχείρησης. Όλο το πλέγμα των δραστηριοτήτων θα έχει προσανατολισμό στη βοήθεια στον απλό πολίτη και την προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων έχουν ανάγκη.


Σχολιάστε εδώ