ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

o Γεμάτο ανακρίβειες, λένε «λοχαγοί», είναι το βιβλίο του καθηγητή Χρήστου Γούδη, για το πώς έγινε αρχηγός της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής και το οποίο παρουσίασε στην «Αίγλη». Και ορισμένοι «λοχαγοί» -όχι όλοι, αφού μέχρι και την παραμονή κάποιοι δούλευαν για τον Σουφλιά- ξέρουν πολύ καλά πώς ξεκίνησε εκείνη η ιστορία. Μάλιστα ο κ. καθηγητής βάζει στην ομάδα των «λοχαγών» που επισκέφθηκαν τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη σημερινό βουλευτή που τότε δεν ήταν βουλευτής! Σκέψου να μην ήταν και καθηγητής ο συγγραφέας…

o Στα πηγαδάκια, μέχρι να μετρηθούν τα ψηφοδέλτια για την εκλογή του Ζαγορίτη, κάποιος… τολμηρός έλεγε ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα ήταν ο ιδανικός γραμματέας! Το Μαξίμου όμως είχε άλλη άποψη.

o Θριαμβολογούσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για την υποχώρηση των ναυτεργατών! Ότι ήταν αποτέλεσμα των δικών του σχεδιασμών με κύριο στόχο τις… αποστειρωμένες προβλήτες, που είχαν προβλεφθεί για την προσέγγιση και τον απόπλου των πλοίων, που θα λειτουργούσαν, και ότι στις προβλήτες αυτές δεν θα μπορούσαν να πλησιάσουν οι απεργοί.

o Η εντολή στα ΜΑΤ ήταν, λέει, ότι πρώτος ο υπουργός θα χτυπηθεί και μετά οι λιμενικοί και κανένας απεργός. Κι ότι καμία στιγμή δεν ανησύχησε για την εξέλιξη της απεργίας…

o Βέβαια άλλη άποψη είχε ο Αλογοσκούφης, που έλεγε σε δημοσιογράφο ότι «έκανε ο Μανώλης τα δικά του και μετά ήρθε να του δώσω λεφτά για να τα μπαλώσει, αλλά δεν πήρε δραχμή…».

o Άλλοι δε συνάδελφοί του χαρακτήριζαν ως… τιμωρία του τη μη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που έγινε την Τετάρτη!

o Βλέπεις και η κυβέρνηση έχει τα βάσανά της…

o Χαρούμενος είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης… Και γιατί να μην είναι, αφού ο Καραμανλής τού υποσχέθηκε πλήρη οικονομική στήριξη για τη μάχη της Αθήνας, κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή:

– Θα σου δώσω όσα ζητήσεις, ήταν η απάντηση όπως έμαθα. Τώρα ο Νικήτας ψάχνει να βρει πού θα στήσει το στρατηγείο του. Χρειάζεται, όπως έχει υπολογίσει, έναν χώρο γύρω στα 400 τ.μ.

o Οργισμένος ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας με δημοσιεύματα που ψευδώς έγραφαν ότι έκλεισε τα μικρόφωνα πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο… Ήταν τόσο θυμωμένος, που είχε φθάσει στο σημείο ακόμη και να χειροδικήσει…

o Προβληματισμένοι οι βουλευτές της ΝΔ από το κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί στους οπαδούς τους. Και στο καφενείο της Βουλής συχνές οι συζητήσεις για το αν θα υπάρξει πρόβλημα αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές…


Σχολιάστε εδώ